Férfi BENU Magyar Kupa: „Fantasztikusan játszottunk”

2016. november 26. 20:45

A Szolnok vezetőedzője, Cseh Sándor, és csapatkapitánya, Zsivko Gocics is kiemelte a Ferencváros 14–7-es legyőzése után, hogy mennyire jól játszott a bajnok. Eközben a túloldalon érhetően nagy a csalódottság.

Fotó: Szolnoki Dózsa-Közgép

Mint beszámoltunk róla, a Férfi BENU Magyar Kupa negyeddöntőjének slágerpárosításában a Szolnok parádés játékkal 14–7-es előnyt szerzett a Ferencváros ellen. A mérkőzés után a két edzőt és egy-egy játékost kértünk véleményalkotásra.

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője: „Fantasztikusan játszottunk, főleg az első három negyedben. Ezúttal másként forgattam a csapatot, mint a korábbi mérkőzéseken, ennek tudom be, hogy a negyedik negyedre magunkhoz képest elfáradtunk, igaz, akkor már az eredmény tartása volt a fő cél. Két szép győzelmen vagyunk túl, de még mindig egy sorozat elején vagyunk, továbbra sem szabad elkényelmesedni."

Varga Zsolt, a Ferencváros vezetőedzője: „Nem tudom szépíteni, két súlyos vereségen vagyunk túl. Az Eger elleni után mérlegelni kellett, és úgy ítéltem meg, hogy megpróbálunk minden erőnkkel felkészülni a jövő heti Euro Kupa-mérkőzésre. Ezért döntöttem úgy, hogy Varga Dániel nem játszik, illetve Szirányi Balázs is jóval kevesebb, viszont több lehetőséget kaptak a fiatalok. Ettől függetlenül többet vártam a mérkőzéstől."

Zsivko Gocics, a Szolnok csapatkapitánya: Amikor egy csapat olyan sűrű és nehéz sorozatban van, mint most mi, akkor kevés idő van elemezni a meccsekre, arra kell koncentrálni, hogy mi vár ránk a folytatásban. Nagyon elégedett vagyok, fantasztikus győzelmet arattunk, de sok fontos mérkőzés vár még ránk a folytatásban.”

Jansik Szilárd, a Ferencváros játékosa: „Csalódottak vagyunk, mert hasonló vereség után érkeztünk Szolnokra, mint amilyet itt elszenvedtünk. Nem működött a zónavédekezésünk, nem voltak jók a blokkok, egy olyan erős csapattal ellen, mint a Szolnok, vagy az Eger, nem kaphatunk ennyi gólt, nem túllőni kell őket, hanem jobban védekezni. Bízom benne, hogy fel tudunk állni a csalódottságból, és szerdán úgy megyünk neki a Rijekának ahogy elvárható, s remélem, előnyt szerzünk a visszavágóra.”
 
Emlékeztető
Férfi BENU Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Szolnoki Dózsa-Közgép–FTC-PQS Waterpolo 14–7 (4–3, 4–0, 4–2, 2–2)
Gólszerzők:
Vámos 4, Varga Dénes 3, Younger 2, Alekszics 2, Fülöp 2, Crousillat, ill. Jansik Sz. 2, Marko Csuk 2, Madaras, Nyéki, Tóth M.

A-HÍD-OSC-Újbuda–BVSC-Zugló 13–8 (2–3, 4–1, 2–3, 5–1)
Gólszerzők:
Brguljan 2, Bátori 2, Hegedűs 2, Gór-Nagy 2, Bundschuh 2, Salamon, Német, Zalánki, ill. Csapó 2, Szabó Bence 2, Czigány, Török, Pásztor, Mátyok

ZF-Eger–PannErgy-Miskolc 16–7 (3–1, 5–2, 1–2, 7–2)
Gólszerzők:
Milos Csuk 4, Hosnyánszky 3, Kovács G. 3, Decker Á. 2, Lőrincz 2, Bedő, Angyal, ill. Bowen 3, Misics 2, Hornyák, Jakab

A ContiTech-Szeged-Diapolo–RacioNet-Honvéd negyeddöntő első felvonását vasárnap 18 órától rendezik



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok