Férfi BENU Magyar Kupa: előnyben az Eger és az OSC

2016. november 26. 20:22

A címvédő hevesiek 16–7-re verték a Miskolcot a negyeddöntő első mérkőzésén, míg Vincze Balázs együttese nagy csatában végül 13–8-ra múlta felül a nagyot küzdő BVSC-t.

Fotó: Szántó György/ZF-Eger

„Hullámzó formában voltunk az elmúlt napokban, ennek ellenére harcos, kemény játékot várok a játékosaimtól, hogy a visszavágóra is érdemes legyen majd kilátogatni a Szőnyi útra!” Ezt Märcz Tamás, a BVSC vezetőedzője nyilatkozta az OSC elleni parti előtt, utalva arra, nehéz kiszámítani, mi történik majd a Kondorosi úton, vagyis milyen zuglói együttest láthatunk a vízben. Nos, a vendégek az első negyedben rögvest igazolták, nem véletlenül szerepeltek eddigi remekül a nemzetközi porondon, és játszhatnak a jövő héten Euro Kupa-negyeddöntőt az olasz Verona ellen. Csapó Miklós szerzett vezetést a BVSC-nek, Zalánki Gergő egyenlített ugyan, de Ambrus Ferenc kiharcolt egy ötöst, amelyet Pásztor Mátyás értékesített.

A Szolnok elleni Bajnokok Ligája meccsre is hangoló OSC Drasko Brguljan találatával ismét egyenlített, de Mátyok Norbert lövése is utat talált Barabás Botond kapujába, így 3–2-es vendégvezetéssel indult a csata.

Vincze Balázs felrázta a folytatásra csapatát: csakhamar fordított! Gór-Nagy Miklós és Bátori Bence emberelőnyből, Salamon Ferenc akcióból lőtt gólt Györke Zsoltnak, így 3–0-s rohammal lett 5–3. A BVSC küzdött, Kovács Péter is „szállított” egy ötöst, amelyet Csapó értékesített, csak kisvártatva Bátori villant, így 6–4-re vezetett a nagyszünetben a házigazda.

A zuglóiak azonban jobbik arcukat mutatták: Czigány Károly, majd Török Béla révén egyenlítettek! Hegedűs Gábor két találatát kellett aztán feljegyezni (fór és akció), ám Szabó Bence ugrasztotta talpra a BVSC-kispadot, tartotta, remekül tartotta magát a vasutas. A két kapus 50 százalék felett állt, nehezen találtak fogást a felek. Aztán Bundschuh Erik lőtt akciógólt, majd Német Toni centerakciója volt eredményes – 4.32-vel a vége előtt 10–7-re lépett egy hirtelen az OSC. Nem csoda, hogy Märcz Tamás időt kért.

Szabó Bence megúszás góljával szépített a sydneyi bajnok csapata, ám Bundschuh előnyből is betalált, majd emberelőnyben, időkérés után Brugljan alakította 12–8-ra az állást. S miután 16 másodperccel a vége előtt Gór-Nagy akcióból mattolta a védelmet, végül öt góllal, 13–8-ra nyert ez OSC. Visszavágó jövő hét szombaton.

Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője: "A korábbi meccsekhez hasonlóan hullámzóan teljesítettünk. A különbség a végén szerencsére nagyobb lett, mint ami a mérkőzésben benne volt, minden meccsre maximálisan készülnünk kell, ahogy tettük ez előtt a meccs előtt is. Van, amikor így jön ki, van, amikor úgy, mindenki jobban szereti, ha inkább így."

Märcz Tamás, a BVSC vezetőedzője: "Az utolsó percekben kaptunk néhány lefordulásgólt, és egy-két könnyebb gólt, amire figyeltünk, hogy ne történjen meg. Elképzelhető, hogy már egy kicsit a fáradtság miatt. Az lett volna a terv, hogy kevesebb maradjon közte, egy szoros eredmény alakuljon ki. Így nem igazán reális, hogy a következő mérkőzésre marad esélyünk a továbbjutásra, de elégedett vagyok a játékkal, a mérkőzés nagy részében nagyon összeszedetten játszottunk."

Egerben a Jug Dubrovnik elleni BL-nyitányra készülő hazaiak nem bíztak semmit sem a véletlenre: a bajnokságban remeklő Miskolc ellen már két negyed után 8–3-ra vezettek. Hosnyánszky Norbert már ekkor három gólt jegyzett, de aktív volt Milos Csuk is, illetve jól védett Braniszlav Mitrovics. De meg kell említeni a hevesiek védekezését is, amely igyekezett kikapcsolni Sike Jószef együttesének két húzóemberét, Szasa Misicset és Alex Bowent. A montenegrói center persze így is jegyzett két gólt, nem véletlen nevezik az egyik legjobb légiósnak a magyar mezőnyben.

Aztán a harmadik menetben Bowen, illetve előtte Jakab Dániel is gólt jegyzett, s miután az Eger támadásai megakadtak (megakasztotta a miskolci védelem, és az Egerből igazolt kapus, Csoma Kristóf), közelebb férkőzött a vendég együttes! Kovács Gergő ötöse, majd a negyedik negyedben Csuk találata állította vissza a különbséget, ami már értelemszerűen sokkal jobban tetszett Dabrowski Norbert vezetőedzőnek. Sőt Decker Ádám is betalált, aki Hárai Balázs hiányában ezúttal is meg-megfordult centerben – gólt is jegyzett a pozícióból. Megrázta magát az Eger még a végén, 16–7-re nyert, így tetemes előnyt harcolt ki a jövő szombati miskolci visszavágóra.

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője: "A végeredmény nem tükrözi azt a nagy küzdelmet, amit a medencében láthattunk. A Miskolc ma is megmutatta, hogy jó csapat, ezért örülök a nagy különbségű győzelemnek. Dubrovnikban majd kiderül, mennyire vagyunk jó formában."

Sike József, a Miskolc vezetőedzője: "Tartja bombaformáját az Eger, gratulálunk, de nekünk sincs szégyenkeznivalónk."

Férfi BENU Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés

A-HÍD-OSC-Újbuda–BVSC-Zugló 13–8 (2–3, 4–1, 2–3, 5–1)
Gólszerzők:
Brguljan 2, Bátori 2, Hegedűs 2, Gór-Nagy 2, Bundschuh 2, Salamon, Német, Zalánki, ill. Csapó 2, Szabó Bence 2, Czigány, Török, Pásztor, Mátyok
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

ZF-Eger–PannErgy-Miskolc 16–7 (3–1, 5–2, 1–2, 7–2)
Gólszerzők:
Milos Csuk 4, Hosnyánszky 3, Kovács G. 3, Decker Á. 2, Lőrincz 2, Bedő, Angyal, ill. Bowen 3, Misics 2, Hornyák, Jakab
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A Szolnoki Dózsa-Közgép–FTC-PQS Waterpolo 14–7 (4–3, 4–0, 3–2, 2–2) mérkőzésről itt olvashat

A ContiTech-Szeged-Diapolo–RacioNet-Honvéd negyeddöntő első felvonását vasárnap 18 órától rendezik



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok