Férfi BENU Magyar Kupa: Szolnoki-henger a Fradi ellen

2016. november 26. 18:49

Cseh Sándor csapata 14–7-re nyerte meg a negyeddöntő első felvonását, így fél lábbal már a négyes döntőben érezheti magát. A felek második összecsapását december 3-án, szombaton rendezik.

Fotó: Szolnoki Dózsa-Közgép

Nem sokat tapogatóztak a csapatok: rögvest az első negyedben hét góllal jelezték, valóban vérbeli rangadóról beszélhetünk. Csak azért nem lett nyolc, egyben 4–4, mert a negyed végén Nagy Viktor emberhátrányban védte Madaras Norbert lövését, majd Marko Csuk sem járt sikerrel.

Na, de ne szaladjunk ennyire előre! A beszámolót azzal illik kezdeni, hogy miképpen beharangozták, Varga Dániel valóban csak a Fradi kispadján foglalhatott helyet, méghozzá civilben, fájó válla nem engedte a meccsen játszani. Vagyis elmaradt az olimpiai bajnok testvércsata. Ennek ellenére is pikáns volt a felhozatal, hiszen Madaras Norbert és Stefan Mitrovics az előző szezonokban Szolnokon varázsolt, és Tóth Márton is csupán egy éve tette át székhelyét Cseh Sándor együtteséből a Népligetbe.

A meccsen aztán az első találatot Varga Dénes jegyezte, erre több Vogel Soma-védés után Madaras válaszolt, ám jött az ausztrál Aaron Younger, aki akcióból, majd fórból is betalált. Marko Csuk és Tóth azonban visszahozta a Fradit 3–3-ra, öldöklő volt a csata. Milan Alekszics egy Kis Gábor által kiharcolt emberfórt „tett be”, ezzel alakult ki a 4–3-as részeredmény.

A második negyedből alig telt el másfél perc, és Varga Zsolt időt kért. Időt kért, mert meglépett a bajnok: Varga Dénes, majd a francia Ugo Crousillat lőtt gólt, 6–3 állt a táblán. Könnyen lehetett volna aztán 7–3 is, ám Vogel hátrányban védte Varga Dénes lövését. A Fradi támadásai nem „ültek”, a hazaiak jól védekeztek, s az igencsak aktív Varga később javított, akcióból meglőtte azt a bizonyos hetediket. Aztán labdát is szerzett, kiállították róla Madarast, Cseh mester pedig időt kért. Csapata a fórt kihagyta, majd átellenben Tóth Márton brusztolt ki egy kiállítást (Yonger), ám az először próbálkozó Mitrovics labdája nem ért célba. Sőt a második sem, Nagy Viktor védett, azaz a vendégek képtelenek voltak közelebb zárkózni. Sőt Fülöp Bence megúszásgólja tovább nyitotta az ollót – nagyszünetben 8–3-ra vezetett a negyedet 4–0-ra megnyerő Szolnok.

A folytatásban Vámos Márton is hozzászólt a meccshez (9–3), a hazaiakat nem lehetett megállítani. Jansik Szilárd szépített, majd Vámos, illetve Nyéki Balázs talált be, 10–5-re vezetett az addig dupla annyi lövést (16) eleresztő szolnoki együttes. A különbség a negyed végére nőtt a legnagyobbra: a zöld-fehér alakulat továbbra is szenvedett támadásban, Alekszics és Vámos lövése beakadt, a végső menet előtt 12–5 állt a táblán.

A záró nyolc percben igyekezett a Ferencváros közelebb férkőzni, ám hiába lőtt Jansik és Csuk is gólt, átellenben Fülöp és Vámos válaszolt, s végül 14–7-re nyert a Szolnok, amely fél lábbal már a négyes döntőben érezheti magát a jövő szombati második parti előtt.

Férfi BENU Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Szolnoki Dózsa-Közgép–FTC-PQS Waterpolo 14–7 (4–3, 4–0, 4–2, 2–2)
Gólszerzők:
Vámos 4, Varga Dénes 3, Younger 2, Alekszics 2, Fülöp 2, Crousillat, ill. Jansik Sz. 2, Marko Csuk 2, Madaras, Nyéki, Tóth M.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok