Tanulni, erősödni, bizonyítani

2016. november 26. 13:02

Új-Zélandon született játékossal erősödött a magyar női válogatott, miután az Egerben szereplő Rebecca Parkes is meghívót kapott Bíró Attila szövetségi kapitánytól a Franciaország elleni világliga-mérkőzésre készülő keretbe.

fotó: Madar Dávid

„Messze kerültem otthonról, hiszen Új-Zéland a világ másik végén van, de mondhatom azt, hogy jelenleg Magyarország az otthonom – kezdte Rebecca Parkes, aki kedden mutatkozhat be a magyar válogatottban, s aki a korábbi Szeged- és OSC-center Joseph Kayes példáján felbuzdulva választotta a magyarországi karriert, igaz, eleinte arra nem számított, hogy ez válogatott szerepléssel is párosul. – Meglepődtem és nagyon örültem, amikor Bíró Attila felvetette, hogy szerepeljek a magyar csapatban. Hatalmas kihívás előtt állok, ha be akarok kerülni a csapatba. Nagyon jó játékosok a riválisaim a posztomon, egyelőre szeretnék tanulni tőlük, erősödni, minél több mecset játszani és ezeken tapasztalatokat gyűjteni.” 

A 22 esztendős középcsatárral kapcsolatban Bíró Attila szövetségi kapitány elmondta, ilyen típusú center nincs a magyar mezőnyben, Parkes alkatilag ugyanis a magas, erős, nagy testű amerikai és ausztrál pólósokra hasonlít. S ha tovább fejlődik, akkor ezen adottságait kamatoztatja majd a magyar nemzeti csapatban. A kapitány hozzátette, csak a jó fizikai adottságai miatt nem lesz bérelt helye, s nem azért hívta meg, hogy több center legyen a keretben, azonban úgy véli, megvannak a képességei ahhoz, hogy nemzetközi szinten is bizonyítson. Az edzéseken pedig azt látta tőle, hogy motivált, tanulni akar. Erre pedig szüksége is van, hiszen korábban nem játszott ilyen szintű csapatban.

„Szeretnék ott lenni a 2020-as olimpián a magyar válogatottal, ez a nagy célom – folytatta Rebecca Parkes. – Persze ez még messze van, egyelőre nem tudom pontosan megmondani, milyen esélyeim lehetnek, az biztos, hogy nagyon keményen kell dolgozni. Nehezek az edzések, próbálok figyelni mindenre, megtanulni a taktikát, felvenni a ritmust.”
 
A franciák elleni Világliga-meccs kerete:
Gangl Edina (UVSE), Lekrinszki Gina (Szentes), Magyari Alda (Honvéd) – kapusok
Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra, Csabai Dóra, Hertzka Orsolya, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Kuna Szonja, Szücs Gabriella (mindannyian UVSE), Farkas Tamara, Tóth Csenge (mindketten Szentes), Parkes Rebecca (Eger) – mezőnyjátékosok

A női Világliga-selejtezők európai csoportjai:
A-csoport: Oroszország, Görögország, Hollandia
B-csoport: Olaszország, Magyarország, Franciaország

A B-csoport programja:
November 22.: Olaszország–Franciaország 14–4 
November 29.: Franciaország–Magyarország
Január 24.: Magyarország–Olaszország
Február 21.: Magyarország–Franciaország
Március 28.: Franciaország–Olaszország
Április 19.: Olaszország–Magyarország



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok