Jó vendégnek lenni

2016. november 23. 19:25

Visszavágott a Szolnoki Dózsa-Közgép a hazai pályán elszenvedett vereségért és a fővárosban győzte le 11-7-re az A-Híd-OSC-Újbudát.


fotó: facebook/Szolnoki Vízilabda Sport Club

Szerbek itt, szerbek ott.
A kijelentés igaz a férfibajnokság szerdai rangadóján szereplő két csapatra, de igaz volt a meccs előtti szituációra is. Hiszen amíg a vállát fájlaló Zsivko Gocics végül a parton, s majd a vízben melegített – bízva abban, hogy sérülése nem akadályozza nagyon a játékban –, szolnoki csapat- és honfitársa Andrija Prlainovics csak civilben üldögélt a Nyéki uszodában előcsarnokában. A mononukleózis miatt kieső szerb klasszis a Fradiban szereplő Sztefan Mitroviccsal beszélgetett, miközben kiosztott néhány aláírást az arra járó gyerekeknek – az állapota javul, azonban még bizonytalan, mikor játszhat újra.

Ezért aztán Mitrovics táraságában felült a lelátóra, ahol azzal kellett szembesülnie, hogy a szolnoki bajnokihoz hasonlóan ezúttal is az OSC kezd jobban (2–0). igaz, ezúttal jóval hamarabb eszmélt a Dózsa, és már a nyitó negyed utolsó előtti percében egyenlített. Bátori Bence ugyan megszerezte második gólját, azonban egyértelmű volt, most sokkal szorosabb meccset vívnak a felek, mint bő másfél hónapja.

A Szolnok pedig nemcsak tapadt az OSC-re, hanem háromszori egyenlítést követően a vezetést is átvette – miközben hátul Nagy Viktor egyre nagyobbakat védett –, Zsivko Gocics és Aaron Younger látványos góljaival, és ha Bisztritsányi Dávid nem véd nagyot Fülöp Bence közeli lövésénél, akkor a nagyszünetben már kettővel is vezethetett volna a Dózsa.

Térfélcsere után aztán vezetett is, hiszen hiába kezdődött a második félidő is két OSC-góllal, a Szolnok három góllal válaszolt, és Vámos Mártoné jelentette azt, hogy kettővel mennek a vendégek. Sőt, a negyedik negyed elején Fülöp Bence értékesített egy emberfórt, 9–6-nál pedig kezdett úgy tűnni, eldől a csata. Hát még amikor a 26. percben Kis Gábor szinte a víz alól csavart a léc alá, hiszen ekkor már négy gólnyi hátrányt kellett volna hat perc alatt eltüntetnie a lendületét veszítő OSC-nek. Ez végül nem sikerült, így elmondhatjuk, hogy a Szolnok, OSC párviadalban mindkétszer a vendégcsapat győzött. A jobban játszó vendégcsapat.
 
„Nagyon jól indult a mérkőzés, pont úgy, ahogy terveztünk, de ez csak kettő nulláig tartott. Ott szarvashibákból lőtt két gólt a Szolnok, viszont a hibáktól függetlenül két és fél negyeden keresztül remekül tartottuk magunkat. Azonban nem az volt a célunk, hogy jól tartsuk magunkat, hanem, hogy négy negyeden keresztül domináljunk és nyerjünk. Ez nem jött össze, ami leginkább a Szolnok jó játékának köszönhető" – értékelt Vincze Balázs, az OSC edzője a lefújást követően, míg Bisztritsányi Dávid csapatkapitány azt emelte ki, hogy a negyedik negyedben voltak a Dózsának olyan extra megoldásai, amelyeknek köszönhetően megnyerte a meccset, ők pedig egy kicsit elfáradtak a végére.
 
„Az első három negyedben úgy játszottunk, ahogy a Szolnoktól elvárható, ahogyan másfél hónappal ezelőtt nem sikerült az OSC ellen, viszont ebben a három negyedben is kaptunk olyan gólokat, amely miatt vereséget szenvedhettünk volna. Végül mégis döntetlen körüli volt az eredmény ebben az időszakban, aztán a negyedik negyedben két-három perc alatt eldöntöttük a meccset. Nagyon jó erőben éreztem a csapatot" – nyilatkozta a meccset követő sajtótájékoztatón a Szolnokot irányító Cseh Sándor.

E.ON férfibajnokság, 9. forduló, A-csoport
A-Híd-OSC-Újbuda–Szolnoki Dózsa-Közgép 7–11
(3–2, 1–3, 2–3, 1–3)
Nyéki uszoda. V: Molnár T., Székely B.
OSC:
Bisztritsányi – D. Brguljan 1, Bátori 3, Salamon F. 1, Hegedüs G. 1, Seman 1, Gór-Nagy. Csere: Barabás (kapus), Nagy Á., Kovács G., Juhász Zs., Bundschuh, Nikics, Zalánki. Edző: Vincze Balázs
Szolnok: Nagy V. – Gocics 1, Vámos 3, Mezei, Younger 2, Varga Dénes, Jansik D. Csere: Crousillat 1, Hangay Z., M. Alekszics 1, Szatmári, Kis G. 1, Fülöp 2. Edző: Cseh Sándor
 
További eredmények
ContiTech-Szeged-Diapolo–PVSK-Mecsek Füszért 11–11 (3–0, 5–6, 2–2, 1–3)

Gólszerzők: Sedlmayer 2, Manhercz K. 2, Manhercz Á. 2, Kiss Cs., Illés S., Sánta, Pellei F., Basara, ill. Rakonjac 3, Csacsovszky E. 2, Kolozsi 2, Lajkó 2, Csacsovszky A., Horváth Zs.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

DVSE–KSI SE 12–9 (2–2, 3–2, 4–2, 3–3)
Gólszerzők: Tóth P. 3, Müller 2, Somlai 2, Busilacchi 2, Kuncz, Süveges, Durik, ill. Tóth B. 3, Zerinváry 2, Bóbis B. 2, Berki, Kardos A.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

VasasPlaket–Metalcom-Szentes 12–7 (4–1, 4–3, 2–2, 2–1)
Gólszerzők: Babay 4, Burián 2, Steinmetz Á. 2, Marnitz G., Bóbis M., Simon H., Njegovan, ill. Reuten 5, Pellei K., Tóth Gy.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az A-csoport állása:
1. Szolnok 24 pont
2. OSC 22
3. Vasas 19
4. Szeged 16
5. Debrecen 10
6. Pécs 8
7. Szentes 4
8. KSI 0
B-csoport

RacioNet-Honvéd–Kaposvári VK 12–5 (2–2, 3–0, 4–3, 3–0)
Gólszerzők:
Kiss G. 2, Szivós 2, Simon A. 2, Gyárfás 2, Kiss B., Irmes P., Steinmetz B., Yusuke, ill. Berta 2, Vindisch, Juhász-Szelei, Kovács O.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

BVSC-Zugló–UVSE 13–12 (4–2, 2–5, 4–3, 3–2)
Gólszerzők:
Létay 4, Szabó Bence 3, Pásztor, Csapó, Szabó Bendegúz, Török, Várnai, Czigány, ill. Keresztúri 4, Szentesi P. 2, Tóth Z. 2, Sélley-Rauscher, Major, Kovács R., Dávid
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Märcz Tamás: „Nagyon jól játszott az UVSE, megérdemli a gratulációt, még ha nem is szerzett pontot. A mai este lényege, hogy a támadást összerakjuk, mert az utóbbi mérkőzéseken jól védekeztünk, de kevés gólt lőttünk. Most sikerült sok gólt lőni, de a védekezés nagyon lyukas volt. Az UVSE megnehezítette a dolgunkat, megszenvedtünk a győzelemért.”

Németh Zsolt: „Nem kezdtünk jól, enerváltan támadtunk, ezt a BVSC jól kihasználta, aztán tudtunk alkalmazkodni ellenfelünk játékához, ekkor volt a mérkőzésnek olyan szakasza, amikor háromszor-négyszer annyit kiállítást kaptunk mint az ellenfelünk. Ebben elfáradtunk és a végére nem maradt erőnk, hogy újra egalizáljunk.”


Kedden játszották:
FTC-PQS–ZF-Eger 7–13
PannErgy-MVLC–EBP-Tatabánya 12–9

Az állás:
1. Eger 25 pont
2. FTC 22
3. Miskolc 17
4. Honvéd 16
5. BVSC 13
6. Kaposvár 6
7. Tatabánya 4
8. UVSE 1



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok