Gyorsabb és pontosabb volt az Eger

2016. november 22. 18:59

Az E.ON férfibajnokság B-csoportjának rangadóján a ZF-Eger rendkívül koncentrált és pontos játékot bemutatva hat góllal győzte le a Népligetben az FTC-PQS együttesét (13–7).

fotó: fradi.hu/Micheller Szilvia

Sötétebbek. Mintha egy kicsit nagyobbak is lennének. Helyenként félelmetesek is. Marko Avramovics például úgy mutat ránk a mutatóujjával, mintha jelezné, „megjegyeztelek, és ezért még számolunk.”

Persze nem konkrétan az FTC pólósai tartják rettegésben a Népligetet, hanem az uszoda falán feszülő játékosportrék 2016–2017-es kiadása készült el. Ezeken pedig a korábbi világosabb alap helyett fekete háttérben pózolnak a játékosok, és nem csak az arcuk, hanem combtól felfelé az egész testük látszik. Labdával, sapkával, szigorúan, vagy éppen a távolba révedően. Ez már a harmadik szezon egyébként, amikor poszter készül a pólósokról, amelyek kifejezetten jól mutatnak és üdítően hatnak a népligeti uszodában.

A Fradi–Eger rangadó aztán pont ezzel ellentétesen indult, mármint abból a szempontból, hogy a házigazdák helyett a vendég egriek tűntek félelmetesnek. A bajnoki ezüstérmes rendkívül koncentráltan játszott, Milos Csuk már a 25. másodpercben betalált, majd mintha csak sorban álltak volna az Eger pólósai, hogy egyre többen iratkozzanak fel a gólszerzők közé. Hosnyánszky Norbert első bombájával például már 5–1 volt a vendégeknek, és hiába hozta fel Madaras Norbert ötméterese és Sztefan Mitrovics duplája a Fradit – második gólja előtt a szerb szélső megint az égig emelkedett ki –, ismét jött Hosnyánszky, Kovács Gergő, valamint Bedő Krisztián, így 8–4-es előnnyel fordult az Eger.

Varga Zsolt edző bizonyára nem dicsérte meg játékosait a védekezésbeli kihagyásokért, kifejezetten dühítő lehetett a zöld-fehéreknek, hogy Bedő és Kovács is egy-egy levágódó lövést kotort a kapuba, utóbbi ráadásul ugye nem is center, viszont fürgébben reagált a körülötte álló két Fradi-védő között.

Gyorsabbak és pontosabbak voltak a vendégek, így gyakorlatilag a szünetre eldőlt a rangadó, az Eger pedig nem is nagyon hagyta reménykedni a Fradit, hiszen a második félidőt is góllal kezdte. Ekkor már Vogel Soma védte a zöld-fehérek kapuját, igaz, az egri támadókat ő se nagyon tudta megállítani, bár nem rajta múlott, hogy képtelen volt közelebb kerülni riválisához a Ferencváros. Végül hat lett a különbség, az Eger 13–7-re nyert, ezzel a sikerrel pedig a B-csoport élén végezhet az együttes.
„A mérkőzés előtt az ajándékgólokról beszéltem, és ha ilyen jellegű gólokat kapunk, akkor nem tudunk legyőzni egy Eger szintű csapatot. Hat-nyolc olyan gólt lőtt az Eger, amit én ajándékgólnak tartok. Nálam úgy néz ki a játék, hogy védekezzünk keményen, kapjon belőle kiállítást az ellenfél, és akkor majd lője be azt, ezúttal azonban idáig el sem jutottunk – értékelt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Varga Zsolt, hozzátéve, hogy a sérült Varga Dániel hiányzott a csapatból, bár nem ezen múlott a vereség. A Varga Zsolt mellett ülő Dabrowski Norbert természetesen jóval elégedettebb volt, hiszen a csapata remekül játszott. – Sok átlagon felüli teljesítmény volt ezúttal a csapatban, a fontos helyzetekben jó döntéseket hoztak a játékosok, felismerték, hogy mire van szükség. Jelentős különbség, hogy ennek az Egernek nem a mostani az első szezonja, nekem ebből a szempontból könnyebb a munkám, mint Zsoltnak, neki még csapatot kell építenie.”

E.ON férfibajnokság, B-csoport, 9. forduló

FTC-PQS–ZF-Eger 7–13
(1–3, 3–5, 3–4, 0–1)
Népliget. V: Németh A., Kun Gy.

FTC: Gárdonyi – Avramovics, Madaras 4, Katonás, Nyéki, Tóth M., Sz. Mitrovics 2. Csere: Vogel Soma (kapus), Szirányi, Dőry, Vogel Simon, Jansik Sz., Marko Csuk 1, Pohl. Edző: Varga Zsolt
EGER: B. Mitrovics – Angyal 1, Lőrincz, Milos Csuk 1, Erdélyi 1, Vapenszki 2, Bedő 2. Csere: Decker Á. 1, Csucskovics 1, Hosnyánszky 2 Kovács G. 2. Edző: Dabrowski Norbert
 
További eredmény 
PannErgy-MVLC–EBP-Tatabánya 12–9 (3–3, 4–3, 4–2, 1–1). Gólszerzők: Bowen 3, Misics 3, Halek 2, Hornyák, Vadovics, Lukács Á., Lukács D., ill. Francsics 4, Regős 3, Máthé, Vukszanovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Szerdai program:
RacioNet-Honvéd–Kaposvári VK, 20:00
BVSC-Zugló–UVSE, 20:30

Az állás:
1. Eger 25 pont
2. FTC 22
3. Miskolc 17
4. Honvéd 13
5. BVSC 10
6. Kaposvár 6
7. Tatabánya 4
8. UVSE 1



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok