BENU Női Magyar Kupa: boldogság és öröm

2016. november 20. 17:43

Nagyot harcolt az egymás után harmadszor megnyert BENU Magyar Kupáért az UVSE, amely végül 9–5-re győzött a BVSC ellen, s a meccs után kiderült, mindkét oldalon volt ok az örömre.

Fotó: Madar Dávid

Noha a lefújás pillanatában még nem hajították vízbe Áts Bertalan edzőt az UVSE játékosai, a kupaelsőséget megvédő csapat tagjai gyorsan „jóvátették” a hibát, és a kupadöntőben a kispadon helyet foglaló Áts Bertalan, Benczur Márton, Tóth Ildikó trió egyik tagja sem úszta meg szárazon az ünneplést. A gyors törölközés után pedig jöhetett a díjátadó, a csapatok az érmeket dr. Zlinszky Jánostól, a BENU Gyógyszertárak igazgatósági tagjától, Hesz Mátétól, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkárától, és Izsák Mátétól, Dunaújváros Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnökétől vették át.

„Nagyon jó és közönségszórakoztató meccset játszottunk, a lányok remekül összekapták magukat a szerdai fiaskó után – utalt a Dunaújvárosban elszenvedett bajnoki vereségre Áts Bertalan, aki zsinórban harmadszor lett kupagyőztes a lila-sárgákkal. – Örülök az öt kapott gólnak, illetve annak, hogy a harmadik negyed közepéig csak kettőt kaptunk. Mindenki lehetőséget kapott, ki többet, mások kevesebbet, de élni tudtak vele. Ettől a garnitúrától elvárható a siker, ennek ellenére meg kell küzdeni a kupagyőzelemért. Köszönjük a sikerhez nyújtott segítséget a vezetőségnek, Benczur Márton másodedzőnek és a stábnak. Döntőnek bizonyult, hogy Gangl Edina jól védett, jól blokkoltunk, Keszthelyi Rita három gólt szerzett és végig fantasztikusan irányított, Kisteleki Hanna és Szücs Gabriella két-két gólja is kellett, persze az aranyérem az egész csapat érdeme.”

Áts Bertalan elégedettsége teljes mértékben érthető, s noha nem mindig van ez így, az ezüstérmes csapatot gardírozó Petrovics Mátyás is bőven talált pozitívumokat a meccsben, illetve a hétvégében, mivel a négyes döntő elődöntőjében saját pályáján nyertek a Dunaújváros ellen.

"A döntőbe jutásnak örülhetünk és ezért nem is lehetünk elégedetlenek, a fináléban pedig mindent megtettünk a legjobb magyar csapat ellen, végig egyenrangú partnerei voltunk az UVSE-nek. Az aranynak persze jobban örülnék, de még nem állunk készen arra, hogy letaszítsuk a trónról riválisunkat, akinek a szerdai veresége előre vetítette, hogy ezúttal nem hibáznak, egy héten kétszer nem játszanak rosszul" – mondta Petrovics Mátyás, hozzátéve, hogy nem fogják erre a vereséget, de érződött a szombati elődöntő fáradtsága a játékosokon. – Az első negyedben sok sanszunk volt, mert Bolonyai Flóra jól védett és sokat blokkoltunk, valamint kaptunk három emberelőnyt, ezekből azonban nem tudtunk gólt lőni. Az utolsó negyedben is volt még lehetőségünk, több dolgot is megpróbáltunk, négy húzásomból kettő bejött, de az UVSE ellen mind a négynek ülnie kell.”

Edzőjéhez hasonlóan Kisteleki Dóra is megtalálta a jót a négyes döntőben, a szélső hangsúlyozta, ők is győztesei a Magyar Kupának. Nagyot játszottak az elődöntőben, ami meglátszott a vasárnapi teljesítményükön, azonban így is boldog, hiszen erős csapat az UVSE, nehéz őket megverni, főleg egy gyilkos elődöntőt követően. „Az UVSE az apró hibáinkat is kihasználja, gólt lő belőlük, és amiket elkövettünk, azokat gólra is váltotta az ellenfél. Fizikailag és fejben is elfáradtunk, azonban büszke vagyok a csapatomra, hogy ennyit fejlődtünk, mi is győztesei vagyunk a kupának” – mondta Kisteleki Dóra.

A túloldalon persze még nagyobb lehetett az elégedettség, mivel a jó teljesítmény és az öröm mellé aranyérem is dukált, no meg kupagyőztesnek járó üvegserleg. Nem véletlenül emelte ki Gangl Edina, hogy minden győzelem fontos, ez azonban többet számít, mivel érmet adtak érte. „Bolonyai Flóra is jól védett, nem volt könnyű dolgunk, de jól felépített játékkal győztünk, nem voltak nagy kihagyások a teljesítményünkben, ez volt a siker kulcsa” – tette hozzá a tizenhárom lövésből nyolcat hárító kapus.

Hozzá hasonlóan elégedetten nyilatkozott Keszthelyi Rita is, aki három góljával vezére volt az UVSE-nek. „Nagyon örülök, hogy nyertünk, magunknak és a BVSC-nek is gratulálok, hiszen ők szombaton óriásit játszottak. Ez látszott is rajtuk, fáradtabbak voltak, hiányzott a frissesség a befejezéseknél. Mi pedig jól védekeztünk, amit mutat az öt kapott gól, míg elöl higgadtak maradtunk, nem mentünk bele a le-fel úszkálásba” – mondta a szélső.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok