BENU Női Magyar Kupa: a két bronzérmes

2016. november 20. 10:00

Mint ismeretes, szombaton az elődöntőkön a Szentes az UVSE, a Dunaújváros pedig a BVSC ellen kapott ki. A két csapat a meccs után átvette az érmeket Hesz Máté főtitkártól – íme, a két MK-bronzérmes alakulat! Ma pedig 13 órától UVSE–BVSC finálé – tv: M4 Sport!

Az MK-bronzérmes Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics csapata - Fotó: Madar Dávid

„Ha kihasználtuk volna a lehetőségeinket, és elléptünk volna hárommal…” – szomorkodott a lefújás után a végletekig kiélezett, végül 10–10-es döntetlent hozó Dunaújváros–BVSC parti után a kimondottan jól játszó, három gólt szerző Gurisatti Gréta. A hazaiak tehetségének keserűsége egyrészt annak is szólt, hogy 8–6-nál ő hagyta ki a ziccert, avagy védett bravúrral a vele szemben álló Bolonyai Flóra, másrészt csapata őrületes izgalmak között 5–4-re elveszítette a hét sorozatig tartó büntetőpárbajt. „Nagyon köszönjük a szurkolóinknak,hogy kint voltak és buzdítottak minket! Nagyon sokat jelent ez nekünk!” – tette hozzá Gréta, utalva a valóban parádés hangulatra.

A Hungerit-Szentesi VK csapata is bronzérmes! - Fotó: Madar Dávid

A címvédő UVSE ellen 19–8-ra veszítő szentesiek kevésbé voltak szomorúak a mérkőzés után, hiszen bevallottan kalkuláltak a vereséggel. „Örülünk, hogy a Szeged ellen ki tudtuk harcolni a négyes döntőben való szereplés jogát. Mindegy volt, hogy melyik ellenfelet sorsolják hozzánk, mi tanulni érkeztünk. Fiatal csapatom napról napra igyekszik fejlődni, boldogok vagyunk, hogy bronzérmet szereztünk” – fogalmazott ifjabb Tóth Gyula vezetőedző, akinek csapata valóban egyre inkább karizmatikusabb játékot nyújt, a fiatalok szépen lépdelnek előre, a szezonban további részében is igyekszik megnehezíteni ellenfelei dolgát.

Kell-e mondani, a két győztes alig várja, hogy vízbe ugorhasson a szezon első trófeájáért – nos, ma, azaz vasárnap 13 órától következhet a finálé! Az UVSE–BVSC mérkőzést is a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában rendezik, az M4 Sport élőben közvetíti!


Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok