„Győzni kell, és kész!”

2016. november 09. 09:21

Dabrowski Norbert amondó, mindegy miként, de csapatának otthon felül kell múlnia a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének második meccsén (20.30, tv: M4) a horvát Primorje Rijekát, amelyet idegenben 12–6-ra vert. Avagy irány a főtábla.

Fotó: MTI/Komka Péter

Egerben nem titkolják, egyszerűen túl akarnak lenni ezen a Bajnokok Ligája selejtező partin. Félre értés ne essék, nem becsülik le az ellenfelet, sőt, mindazonáltal az odavágón aratott 12–6-os győzelem után nem ez a találkozó jár a fejekben.

„Egész pontosan úgy fogalmaznék, hogy a felkészülésünk nem erre a meccsre van felépítve, más súllyal szerepel a programban, mint korábban gondoltuk” – fűzött kiegészítést Dabrowski Norbert vezetőedző, akitől nap mint nap azt kérdezik a sportágban élők, hogy adott esetben pályázik-e a szövetségi kapitányi posztra, így tucatszor volt kénytelen elmondani, momentán az Eger soron következő meccseire fókuszál…

„A Fradi elleni, két és fél hét múlva esedékes fontos bajnoki van leginkább célkeresztben” – tudtuk meg a szakembertől, aki sietett azért leszögezni: „Alaposan kielemeztük a Rijekát, jó csapat, mindenesetre nem érdekel, hogy milyen játékkal, mennyivel, de le kell győznünk!”

Tekintettel arra, hogy a horvátországi összecsapáson az első két negyedet 7–1-re nyerték a hevesiek, ám a folytatást lehozta ikszre a Rijeka, adódik a kérdés: van-e annyira jó csapat a rivális, hogy a Bitskey-uszodában ő vigyen végre valami hasonló? Avagy a mindegy-mindegy alapon való várható játéka nem tűnik veszélyesnek?

„Dehogynem, ellenben a csapatomat tartom olyan erősnek, hogy hatgólos előnyről magabiztosan jusson tovább. Kétségtelen, a kinti meccs elején nekünk minden sikerült, minden bement, ellenfelünknek meg semmi, arról nem is beszélve, hogy a folytatásban a Rijeka igazolta, nem véletlenül szorongatta meg a Jug Dubrovnikot sem. Nem nyomasztja semmi, nyugodtan játszhat, biztos vagyok benne, hogy szoros, kiélezett meccs vár ránk, de mint mondtam, győzni kell, és kész” – adott választ Dabrowski Norbert, aki minden bizonnyal számíthat a vírusos betegségéből kigyógyult Borisz Vapenszkire, ám várhatóan nem ugrik vízbe Hárai Balázs.

A találkozó 20.30-kor kezdődik, az M4 élőben közvetíti.

A Férfi Bajnokok Ligája szerdai programja:

Jadran Herceg Novi (montenegrói)–AN Brescia (olasz) – 18.00 – Az első meccsen: 5-14
Digi Nagyvárad (romániai) –Waspo Hannover (német) – 19.00 – 7-12
SM Verona (olasz) –A Híd-OSC-Újbuda – 19.00 – 6-10
ZF-Eger–Primorje Rijeka (horvát) – 20.30 – 12-6

A főtábla beosztása

A csoport:

Olympiakosz Pireusz (görög)
Szolnoki Dózsa-Közgép
Olympique Nice (francia)
Spandau Berlin (német)
A-Híd OSC-Újbuda vagy Verona
Brescia vagy Jadran Herceg Novi

B csoport:
Jug Dubrovnik (horvát)
Pro Recco (olasz)
CNA Barceloneta (spanyol)
Partizan Beograd (szerb)
Hannover vagy Nagyvárad
ZF-Eger vagy Primorje Rijeka

A Bajnokok Ligája Hatos Döntőjét május 25. és 27. között rendezik Budapesten.



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok