Szerbia-Magyarország ÉLŐ

2013. augusztus 18. 09:24

Szerbia-Magyarország junior világbajnoki bronzmérkőzés, élő online, mérkőzés tudósítás 16:50-től!

2013. augusztus 18.
IV. negyed00:00A szerbek örvendeznek a medence közepén. Mi nem. Immár a parton... Több volt ebben a világbajnokságban, ezt mindannyian tudjuk.
IV. negyed00:00A műsorközlő amondó, álljon fel mindenki, tapsolja meg a csapatot, hiszen a négy közé jutással teljesítette a célt. Ez persze igaz - de azért ennél többre vágytak a srácok, mi tudjuk.
IV. negyed00:14Manhercz szerez labdát, majd Berta József lopja lőtávolba magát, és beteszi. Ugyanannyira veszítünk, mint a horvátok ellen...
IV. negyed00:40A szerbek már nem engedik a kapunk közelébe, nálunk viszont Bedő kezéből kiperdül a labda.
IV. negyed01:31Nem szépül... Egy rossz passz a szerbek ellen elég - onnantól már bravúr kell. A rossz passz megvolt, a bravúr már nem, Manhercz ejtése túl magas lett.
IV. negyed01:58Kontra a szerbek ellen és kiállítás visszaúszás közben - majd időkérés nálunk. Szépítsük a képet legalább!
IV. negyed02:25György védése után most Német Toni megjátszását választjuk, de sok lúd disznót győz alapon a szerbek nyerik a belső csatározást.
IV. negyed03:17Fórt kapnak a szerbek, de két méter miatt belefújnak a góljukba, átellenben Sedlmayer minden dühét beleadja az átlövésbe, a labda beviszi a kapus kezét. Kicsit jobb a hangulat, de...
IV. negyed04:05Beleragadtunk... Újabb fór, sajnos, nem a legjobb megoldásokat választjuk, a végén a blokk ment.
IV. negyed05:05Egy kontra után eljöttünk, a védén Bedőt akartuk megjátszani, de épp akkor, amikor eltűnt a védője hóna alatt.
IV. negyed05:53Telegdy megpróbálta hátulról átlőni a szerbeket előnyben, de félmagas labdáját védte a kapus.
IV. negyed06:16Most van a nap lemenőben... Szerb fór - nem biztos, hogy jogos -, viszont Tanaskovics simán be tudja tenni középről, a védőink nem úgy mozogtak, ahogy kellett volna.
IV. negyed06:45Csapó próbálkozott a szélről, de telibe verte a kapufát a rövid felsőnél.
IV. negyed07:03Obradovic ostorszerű lóbálás után pattint egy nagyot - nyolcról jött, szépen ment be, de oda kellett volna rá érni.
III. negyed00:00Közte háromból nehéz visszajönni - de nem lehetetlen. Próbáljuk meg!
III. negyed00:00Egy igen erős hullámhegy után a völgy mélyén csücsülünk, hét gól után egy sem jött össze a harmadikban. A fórjaink akkor működtek, amikor gyorsan megjátszottuk, hosszas adogatás után már nem megy a szerb védelem átjátszása. György belejött a negyed második felében, így lett 2-0 ez a játékrész.
III. negyed00:12Sajnos, Bedőt nem tudtuk megjátszani rendesen, amikor beérkezett a labda, elnyomták, nem lehetett ítélni neki.
III. negyed00:45Mandics csavart megint, ez már jobb volt, de György megfogta simán. Aztán Sedlmayer lőtt szögletet.
III. negyed01:30Szerencsére, a szerbek is túljátszották, aztán viszont Gyárfás bejátszást halásszák le.
III. negyed02:21Olyan eldőlő-jellege van a meccsnek. Kimarad a fórunk, Berta törölte rá, de pont az a lényeg, hogy ez kevésbé volt lövés, simán levadászta a kapus, ráadásul Berta betámasztott az induló szerbnek, úgyhogy ő ment ki, időkérés után szerb előny.
III. negyed02:58Szerelések itt is, ott is - elég csapkodó a játék.
III. negyed04:45Jansik Szilárd próbálta elvégezni a szabaddobást, de eltakarították. Büntetlenül...
III. negyed05:19Például ilyen: Tanaskovic labdájára gyönyörűen repül oda György.
III. negyed06:00Elszállt a második rész mámora... Obradovics időnél lő nagy gólt... Kéne egy bravúr a kapuban. Meg egy-egy jóütemű blokk.
III. negyed06:20Fór nekünk, de a hosszabb járatás végén Szabó Bendegúz már nem tudja úgy rátenni, ahogy kéne, védi a kapus.
III. negyed06:55Össze-vissza módon indult, elvesztettük, visszakaptuk, megint elvesztettük, majdnem visszaszereztük... Aztán szerb fór, amit Subotic bevert a kapásszélről. György Dávid van bent nálunk, nem sok esélye volt.
II. negyed00:00A védekezés egyik oldalon sem működik amúgy: 17 gól egy félidőben - legalábbis nem jellemző.
II. negyed00:00A semlegesek nyilván élvezik: 7-5 volt a második negyed ide. Mondjuk szerb csapatnak kevesen tudnak egy hetest pakolni nyolc perc alatt, úgyhogy van mire építeni.
II. negyed00:06Azért ez fontos volt, egy keresztpasszból Tanaskovic kínálta meg Bendest, de süllyedve is oda tudott érni a labdára. Talán ez fel tudja hozni Jimmyt.
II. negyed00:35Ismét a gyors fórmegjátszás működik, most Német Tonihoz jut be a labda, és ő is mattol.
II. negyed00:49Labdaszerzés után indultunk, Bedő átment két emberen, de nem ítélték meg a visszarántást, átellenben Mandics átejtette szabaddobásból Bendest, aki nagyon nem érzi őt.
II. negyed02:35Egy-egy eseménytelen támadás után Gyárfás próbálkozott a szélről, de védte Vitorovic.
II. negyed02:35Újabb szerb fór, Mandics előtt nincs blokk - ez neki ziccer.
II. negyed02:54Viszont Bedő Krisztián sem társasúton volt Barcelonában: zseniáls forgatása ötöst ér, amit Gyárfás Tamás tesz be - ismét egál!
II. negyed03:16Sajnos, Mandics azért igazolta, miért tagja a felnőtt válogatottnak: emberrel a nyakán vágta be a fórt.
II. negyed03:39Kalandos, de egyenlő! Sedlmayer szerzett labdát, elspricceltünk, ám a középretett labdánál két emberünket is elvarázsolták a szerbek. Az olasz bíró elengedte, Horkai a reklámtáblát rugdosta, Manhercz viszont utána ment a szerb kapusnak, labdástul a víz alá nyomta, amiért már járt az ötös. Csapó nem kegyelmezett, közönség a fák tetején.
II. negyed04:50Elértük a meccshőmérsékletet: emberfórba kerülünk, és Berta – Horkai György \"És!\" kommandírozásával vegyítve - beveri a kapásszélről.
I. negyed05:25Sajnos, nincs bent Mandic, egyből ötöst lőhetnek a szerbek - jogosan. Subotic nem kegyelmez. Mindegy, menni kell tovább.
I. negyed05:44Mandic arcoskodására ráfizetnek a szerbek talán... Kontra ellene - elég egyértelmű volt -, már Telegdy lefordulása is gólt érdemelt volna, de a kapufa még mentett, a labdát viszont visszaszereztük, és Berta Józsi pazarul átlőtte a zónát.
I. negyed06:29Bedőt szerelték kissé gyanúsan, majd Mandic csavart kissé nagyképűen - ezt még tanulnia kell, hiszen a kapuig sem ment el a labda. A büntetés nem is késik, Sedlmayer Tomi lóg meg és mattol.
I. negyed07:13Mi láttuk, hogy a szerb üresen van a szélen, de azt gondoltuk, hogy a srácok is időben reagálnak rá. Nem így történt, Rasovic még egyet lóbált, mielőtt a léc alá tüzelt.
I. negyed07:37Valahogy így: Sedlmayer elhozza a labdát, Bedő kiharcolja a fórt, szép háromszög végén visszajut hozzá a labda, és máris csak közte kettő.
I. negyed00:00A vébén még egyetlenegyszer sem kezdtük ennyire gyatrán a meccset. Kóválygás volt ez, nem vízilabda. Az utolsó három percben már volt élet, de ennél sokkal több kell.
I. negyed00:07Szabó Bendegúz próbálkozott zárásként, de simán védte a kapus a lövést.
I. negyed00:30Rasovic ravaszkodta rá szélről, de Bendes bele tudott kapni, és még utánanyúlt a gólvonal előtt.
I. negyed01:05Szépen szereljük a szerb támadást, aztán időnél kell lőni, de elszáll a léc fölött a labda.
I. negyed02:07Mindig felvetődik, ha valaki így tud lőni, akkor miért nem tette eddig... Manhercz pókhálózta a felsőt emberelőnyből. Na gyerünk.
I. negyed02:40Nem mondanám, hogy meccsben volnánk... Fórban a szerbek, és Subotic simán bevágja hátulról a sarokba.
I. negyed03:00A blokk végre segít Bendesnek, aztán kontra ott, jó szerelés itt, mi jövünk, de a blokk leborítja a lövést.
I. negyed04:20Elmegy a második fór is... Ez már jobbnak tűnt, de Telegdy közelről a kapusba húzta a labdát.
I. negyed05:02Három perc, három akciógól, közte egy kihagyott fór - ez elég gyatra kezdés, finroman fogalmazva.
Bendes első védése után kontra a centerről induló Gyárfás ellen, aztán Obradovics piszkosul eltalálja a felsőt hárulról...
Az első fórunk nem túl jó, Csapó próbálja rátenni szélről, de megtámasztják a karját, a kapusnak csak meg kell állítania a labdát.
Obradovics lő ijesztően nagy gólt a szélről, rosszkézről, jobbal pattint a rövid felsőbe.
Német Toni próbál akciózni, de elkaparják előle a labdát.
Nem indul jól, labdavesztés után Dusan Mandic tűnik fel centerben, és be is pattintja a bejátszást.
A ráúszásnál megszereztük a labdát - aztán megállt a játék. Egy perc néma tisztelgés a mai napon elhunyt Gyarmati Dezső emlékének.
Szokás szerint teljesen megtelt a medence környéke - kell a győzelem!
Tizenegy óra tájban mindenesetre egy harsány Hajrá, magyarok!-tól visszhangzott a Hotel Claudius, azaz remélhetőleg magukhoz tértek a srácok a tegnapi sokkból.
Utolsó nap, a helyosztók előtt himnuszok is vannak - mindkét csapat erősen hergelte magát a nemzeti énekek elhangzása után.
Kezdődik a bronzmérkőzés a szerbekkel - fontos volna egy érem, a korosztály többségének, búcsúzóul, ráadásul hazai pályán.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok