Magyarország-Horvátország 10-13

2013. augusztus 17. 08:45

Magyarország-Horvátország junior világbajnoki elődöntő, élő online mérkőzés tudósítás 18:10-től!

2013. augusztus 17.
IV. negyed00:00Holnap kicsit még nehezebb lesz: bronzmeccs a szerbekkel 16.10-től.
IV. negyed00:00A közönség természetesen megtapsolja a csapatot, sajnos, ma ennyire futotta. Az előnyünk akadozott, hátul pedig túl könnyen kaptuk a gólokat. Tíz góllal ma meccset szokás nyerni - tizenhárom kapott góllal viszont lehetetlen.
IV. negyed00:13Még jön ide is egy fór, az első lövés a szebb, de kijön a lécről, aztán Csapót blokkolják.
IV. negyed00:48György véd szépen hátrányban. Legalább ennyi.
IV. negyed01:16Horvát fór jön, időkérés után.
IV. negyed01:43Ha a kritikusabb szakaszban így ment volna a fór... Egy újabb húzásgól, most Német Tonitól.
IV. negyed02:36Legalább küzdünk becsülettel: Gyárfás szép bejátszását Telegdy húzza be a falból.
IV. negyed02:55Minden bejön nekik... Előnyből Viskovic nyomja rá, a labda blokkról a lécre, onnan meg épphogy a gólvonal mögé...
IV. negyed03:38Itt az ideje elismerni, hogy ezen a napon a kapusok közötti különbség dönt...
IV. negyed03:38Német Toni szorgoskodott össze egy ötméterest, de Jansik lövését védte Marcelic...
IV. negyed03:52Lehet, hogy Gagulic lerúgta magát Csapóról, de három másodpercig nem foglalkozunk vele. Utána már hiába, bepattintotta centerből.
IV. negyed04:34Ahogy anno az ötösnél, most is közte egy helyett lett közte három: Goreta a dudánál nagyon eltalálta. A lécről vágódott be... Ha mi lőjük, eldobjuk magunk hanyatt a gyönyörtől... Most olyan érzésünk van, hogy eldőlőben a meccs.
IV. negyed05:02Egy esély elment... Fórt kaptunk, de nem ment be a labda a falba, amikor kellett volna, a végén Lőrincz mellévágta hátulról.
IV. negyed05:58Minden eséllyel élni kell: fórt kapunk, Német Toni a falból kimozdulva kapufás gólt ragaszt. Gyerünk, nyomjuk, keményen!
IV. negyed06:23Labdavesztés után horvát fór, amit Cagali értékesít - nem igazán tudunk mit kezdeni a lövőikkel. És innen irdatlan nehéz lesz.
IV. negyed07:31Ezt gyorsan intézték: 10mp után kontra Bedő ellen, majd kiállítás - kipontozódott - és Goreta bevágta öt méterről. György beleért, de nem volt esélye.
IV. negyed08:00Nálunk jön György Dávid a kapuba - Bendesnek elég bátran és eredményesen lövöldöztek.
III. negyed00:00A végén kontra ellenünk, majd szereljük a horvátok akcióját - döntés az utolsó nyolc percben.
III. negyed00:37Horvát fór, és megint Vukicevic. Védők és kapus között sajna nincs igazi összhang, elég simán zúdulnak be a labdák a hálóba.
III. negyed01:03Lódulunk, ahogy kell, Berta Józsi a kapu közelébe lopja magát, és begyötri a pazar passzt. Na, ez már teljesen magyaros vízilabda volt!
III. negyed01:15Labdavesztés után horvát fór, de rossz a bejátszás
III. negyed02:07Időkérés után jönnek a horvátok, kapnak egy fórt, amit Vukicevic küld a sarokba. Ha eltalálják, akkor nagyon...
III. negyed02:37Kezdünk működni. Telegdy briliánsan blokkolja a centert, majd fórba kerülünk, Manhercz pedig súlyosan önbizalomromboló lövést küld a léc alá a balkezesek oldaláról, húszfokos szögből, jobbal.
III. negyed03:15Manhercz Krisztián szerez labdát remekül, majd kiállítást is szállít, ezt pedig végre megoldjuk, Jansik Szilárd az egekből húzza be a rendezetlen védelem ellen.
III. negyed04:05Kontra a horvátok ellen, Csapó most fej fölé céloz, de szögletre véd a kapus. Aztán kontra ellenünk is.
III. negyed04:34Német Toni megküzd az életéért, a helyzetért, és él is vele: szépen beteszi a kapus hóna alatt centerből.
III. negyed04:52Ahogy ez lenni szokott, 4-5 helyett 3-6, Cagali labdája akad meg a rövid sarokban. Bendes sajnos fentről nem ér le ezekre a labdákra.
III. negyed05:16Egy kontra után fordulunk, a vége jogos ötös. Marceliccel viszont nem bírunk, levadássza Lőrincz labdáját.
III. negyed05:40Fórt kaptunk, de nem jók a passzok, a végén Jansik lövése a lécről zúg fölé.
III. negyed06:20Vuskovicot komolyabban kéne venni. Nem mentünk vele végig, és ő beverte a szélről.
III. negyed06:42Német Toni centerez szépen, de megakad a labda a kapufánál.
III. negyed07:08Bedő-kontrával és horvát fórral indul, de ment a léc.
II. negyed00:00Horkai György eligazítása után Varga Zsolt kezdett el ordítani a srácokkal. Ő ugyebár együtt nőtt fel Benedek Tiborral, azaz szintén érti a hergelés művészetét. Na gyerünk!
II. negyed00:00A műsorközlőnket most leállította a FINA, sőt, állítólag zene sem lesz. Mindegy, akkor effektek nélkül kell nyerni.
II. negyed00:00Az a helyzet, hogy kissé hazai pályán érezhettük magunkat a második negyed második felében, de legalább éltünk vele, és visszajöttünk a meccsbe.
II. negyed00:04Viskovic még rápörkölte, de a kapufáról oldalra vágódott a labda.
II. negyed00:17Be köll annak menni... Levédekezzük a horvát támadást, Gyárfásról kiküldik az embert, és mivel a horvát center nem jön vissza, öt a négyben fejezzük be, Lőrincz Bálint laposan zúzza be a hosszúba rosszkéz hárulról.
II. negyed01:13Újabb fór, de most nem jár úgy a labda, ahogy kéne, a végén Gyárfás elég reménytelen helyzetből teszi rá, a blokkról megy ki.
II. negyed02:24Labdaszerzés után Gyárfás érkezett a szélen, de Marcelic eléggé betakarta a kaput, arcba lőtte a horvátot.
II. negyed02:55Egy hazai pályás centerszerelés után Lőrincz próbálkozott szabaddobásból, de a lécet találta telibe.
II. negyed03:44Kellett ez már nagyon. Szép megjátszás végén Jansik Szilárd lövi ki a hosszú felsőt.
II. negyed03:57Egy blokk után második horvát akció, de kontra a center ellen, majd kiállítás visszaúszás közben. Horkai György időt kér, ideje rendet tenni a támadóalakzatban.
II. negyed04:35Jansik labdaszerzése után játsszuk meg hat az ötben, de Telegdy húzására jól mozdul ki Marcelic.
II. negyed05:23A léc menti a lövésüket, nálunk Csapó próbálkozik, de leblokkolják.
II. negyed06:11Ilyenkor szoktak fórt adni, Lőrincz azonban lőtt inkább - de fölépattant a labda.
II. negyed06:32Ez meg végképp nem esett jól... Egy mellélövés után Luka Lozina forgatott centerben, és végül megtalálta a hálóig vezető utat.
II. negyed07:21Ez nem esett jól, labdát vesztettünk, majd a balkezes Viskovic pattintott egy hatalmas gólt messziről.
I. negyed00:00Lecseng az első negyed, egyelőre a horvát zóna megfejtésével vagyunk elfoglalva, illetve, ahogy a dél-szlávok ellen megszokhattuk, az előny-hátrány dönt alapvetően. Mi 2/0 vagyunk, ők 2/2. Amint ez változik, nyeregbe kerülünk. És nem kell sok hozzá.
I. negyed00:15Jansik lövését blokkolják időnél.
I. negyed00:44Fontos momentum, végre Bendes is találkozott a labdával egy centerezés után.
I. negyed01:14Megint a falat próbáltuk megjátszani előnyben, de Szabó Bendegúz húzását fogta a kapus.
I. negyed02:04Viskovic elég simán beveri a jobb szélről. A horvátok két fórjukon kívül zérók voltak eddig támadásban, mégis vezetnek.
I. negyed02:23Újabb labdaszerzés után Bedő ellen fújnak, előbb kontrát, majd kiállítást.
I. negyed03:13A horvát támadásokat főfájás nélkül szerelgetjük, elöl mehetne jobban, most Gyárfás bombája ment mellé a kapufáról.
I. negyed04:00Ezért kár volt, Bedő egyedül maradt, de nem jött igazán jól a labda, és kiesett a kezéből.
I. negyed05:00Lőrincz lő szögletet, közben Bedő vív változatos csatát a bekkjével - végül ellene ítélnek.
I. negyed05:31Fór a horvátoknak, három gyors passzal megjátsszák, Gargulic szépen teszi be a falból.
I. negyed05:50Labdaszerzés után Jansik Szilárd lógott meg a szélen, aztán rátörölte a rövidre, Marcelic védte, de aztán besodorta. Minden gól számít.
I. negyed06:18Szereljük a centerüket, majd fórt kapunk, Csapó ravaszkodja rá, de kapufáról visszajön.
I. negyed07:34Német Toni akciójával indul a meccs, de fölésöpri a labdát centerből.
És harsog a Végső visszaszámlálás (Final Countdown) a hangszórókból - tegnap bejött.
Túlvagyunk a bemutatáson, mindjárt indul a meccs. A hangulat pazar, a műsorközlő nagyjából most már tesz a FINA-előírásokra, és gátlástalanul hergeli a közönséget. Így is kell.
Akárcsak a felnőtt vébén, most is velük meccselünk az elődöntőben, és akárcsak Barcelomában, a horvátok itt sem találkoztak még európai csapattal. Eddig nem volt szoros meccsük, igaz, nem voltak túl meggyőzőek például a japánok ellen sem, és a brazilok elleni negyeddöntőn is még csak 6-4-re vezettek három negyed után.
A horvátok ellen változatos az előéletünk, a nyár folyamán egy megnyert meccset engedtünk ki itt a kezünkből, a szombathelyi felkészülési tornán, ugyanakkor Zágrábban elsőrangú játékkal legyőztük őket az általuk rendezett tornán.
A Beafuort-skálán közepesnél valamivel erősebbnek mondható, 7-es fokozatú hátszél segítette a taljánokat céljaik elérésében.
A fináléban az olaszok várják ellenfelüket, miután egy gyilkos meccsen 5-4-re megverték a szerbeket.
A medence hosszanti végében öt sorban állnak az emberek a rajtkövek mögött, a zsűriasztalt takaró ponyvát elbontották, inkább bírják a napot az időmérők, csak hogy ott is minden helyre ülhessenek a rajongók.
Verőfényes délutánt mindenkinek. Szombathelyen gyakorlatilag senki nem maradt otthon, a medence körül bezárult az embergyűrű.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok