Egerben nem kegyelmezett a Szeged

2016. október 15. 17:50

A női bajnokság alapszakaszának 4. fordulójában Biros Péter csapata otthon 15–6-ra kapott ki a Bujka Barbara által vezérelt riválistól, így továbbra is várnia kell az első pontjaira. A Tatabánya sokáig remekül tartotta magát Szentesen, de a végén érvényesült a papírforma, míg a BVSC magabiztosan győzte le a Honvédot.

Fotó: Amler Zoltán

Szentes, UVSE, Dunaújváros és most a Szeged. Az erőviszonyok ismeretében bátran kijelenthető, a jelentősen átalakult Egerrel nem volt kegyes a sors, amikor a bajnoki program kialakult, avagy a csapat irányítását az egy sorral hátrébb vonult Kelemen Attila helyét átvevő Biros Péter első edzői győzelme még mindig várat magára.

A múlt héten parádés gálán visszavonultatott háromszoros olimpiai bajnok legenda a Szeged elleni parti elején még elégedett nézhette az eseményeket, hiszen fiatal együttese tartotta a lépést az előző szezonhoz képest igencsak megerősödött riválissal. A honosításra váró új-zélandi Rebecca Parkes centerakciógólja a vezetést jelentette, majd Bujka Barbara egyenlítése után (kiharcolta, majd bevágta az ötöst – figyelem, nem a bal alsóba!) Miklós Réka akciógólja újra a hazaiak vezetését eredményezte. Erre Kádár Ildikó és Bujka válaszolt, sőt az Európa-bajnok center az újabb ötös után akcióból is beköszönt Horváth Annának, de Ráski Lilla is belőtt egy fórt, így az esélyesebb Szeged csupán 4–3-mal tudott kezdeni. Azaz lőtávolon belül volt az Eger!

Nem sokáig… A második negyedben Molnár Péter csapata egyrészt hátul is stabilabban állt bele a meccsbe, alig-alig ment lövést Tóth Eszter kapujára, s közben Parkes sem volt képes villogni, a zóna voltaképpen „megfojtotta” a játékát. Amit hozott fórt, az meg kimaradt, miközben Bujka vezérletével egészen 9–3-ig menetelt a Szeged. Innentől tulajdonképpen mindenki gyakorlóra vette a figurát, a felek pontosan tudták, kié lesz a három pont, így különösebb tét nélkül lehetett tesztelni az elképzelt elemek megjátszását. A második félidőt 6–2-re, a meccset 15–6-ra nyerték a vendégek. Az egriek jövő héten a Tatabánya ellen igyekezhetnek megszerezni első pontjaikat, ami nem lesz egyszerű.

„Úgy kaptunk ki, mintha az UVSE-vel játszottunk volna… Ez nem volt jó…” – elmélkedett szomorúan Biros Péter, míg kollégája, Molnár Péter szerint „Le a kalappal az Eger előt, az elején megnehezítette a dolgunkat. Utána helyrebillent minden, azt játszottunk, amit megbeszéltünk, Bujka Barbi vezéreltével végül magabiztosan nyertünk.”

Valóban nem lesz egyszerű az Egernek a jövő héten sem, hiszen Szentesen remekül tartotta magát a Tatabánya! Hiába kezdett pazarul, 3–0-val ifjabb Tóth Gyula csapata, a fiatal vendégek nem adták fel, igyekeztek tapadni ellenfelükre. A nagyszünetben csupán 5–2 állt a táblán, sőt a harmadik negyedben Gerendás Matilda és Ritz Anna góljaival 6–4-re jött fel a kispadról Zantleitner Krisztina, a kapuból pedig a jól ismert egykori klassziskapus, Sós Ildikó irányította vendég együttes. S miután Gerendás György lánya a negyedik negyedet parádés szabaddobásgóllal nyitotta, 8–6-nél is szoros csatáról beszélhettünk! A végén a hazaiaknak mindent bele kellett adniuk, hogy ellépjenek – két és fél perc alatt gólt lőtt Tóth Csenge, Kövér-Kis Réka (ő kettőt), Farkas Tamara és Hevesi Anita is, avagy 5 perccel a vége előtt 13–6-nál eldőlt minden, a vége 15–7 lett.

A BVSC a Kisteleki Dóra, Takács Orsolya duó vezértelével esélyt sem adott a fiatal Honvédnak.

Eredmények – Női ob I., alapszakasz, 4. forduló

ZF-Eger-EKE–Szegedi VSE-Taylor&Nash Szegedi Egyetem 6–15 (3–4, 1–5, 0–2, 2–4)
Gólszerzők:
Ráski 2, Parkes 2, Miklós R., Fekete K., ill. Bujka 6, Lengyel Dominika 2, Kádár 2, Tóth P., Lengyel A., Miklós D., Gémes, Pengő
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Hungerit-Szentes–Tatabánya Egyetem 15–7 (3–1, 2–1, 3–3, 7–2)
Gólszerzők:
Kövér-Kis 3, Farkas T. 3, Hevesi 2, Tóth Cs. 2, Urvári 2, Bárvik F., Mihály, Szabó K., ill. Ritz 2, Gerendás 2, Tátrai, Szellák, Schatz
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

BVSC-Zugló-Diapolo–RacioNet-Honvéd 29–3 (7–1, 5–1, 9–0, 8–1)
Gólszerzők:
Kisteleki D. 8, Takács O. 5, Gyöngyössy 2, Tamás 2, Pócsi 2, Leimeter 2, Koncz 2, Máté 2, Kele, Farkas K., Varga V., Utassy, ill. Szabó S. 2, Szűcs P.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

UVSE-Tropicarium–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, 20.15 – tv: M4

Az állás:
1. BVSC 9 pont (3 mérkőzés, 57–9)
2. Dunaújváros 9 pont (3 mérkőzés, 53–19)
3. UVSE 9 pont (3 mérkőzés, 51–14)
4. Szentes 9 pont (46–35)
5. Szeged 6 pont (3 mérkőzés, 39–19)
6. Eger 0 pont (27–65)
7. Honvéd 0 pont (22–83)
8. Tatabánya 0 pont (12–63)



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok