Kiütéssel kezdett az Eger – és Hárai is visszatért!

2016. október 14. 19:22

A Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében Dabrowski Norbert együttese 18–5-ös győzelemmel nyitott a hazai tornán a Marseille ellen. A csapatba – amely szombaton a Veronával csatázik – sérülése után a válogatott center is visszatért, sőt gólt is jegyzett. A legeredményesebb a hét találatig jutó Erdélyi Balázs volt.

Fotó: Fehér Kálmán/archív

Korábban óvatosan Dabrowski Norbert vezetőedző is úgy fogalmazott, „A Marseille jelentősen átalakult”, de most, hogy Egerben a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében testközelből látattuk, talán kimondhatjuk, nem csak átalakult, igencsak meggyengült. Az sem véletlen, hogy a francia bajnokságot verséggel kezdte.

A hevesei rögvest az első negyedben képesek voltak tágra nyitni azt a bizonyos ollót: Bedő Krisztián, Uros Csucskovics, Erdélyi Balázs, Kovács Gergő, majd 7 másodperccel a vége előtt Angyal Dániel lőtt gólt, miközben a vendégek képtelenek voltak áttörni az egriek védekezését, gólt lőni Braniszlav Mitrovicsnak.

Ez az 5–0-as kezdés aztán ha nem is altatta el a hazaiakat, de minden bizonnyal kisebb takarékosságra intette őket, ennek is tudható be, hogy Erdélyi 6–0-t jelentő találat után a második menetben csupán Nicolas Contantin-Bicari gólját jegyezhettük fel. Érdekesség, a vasárnapi Biros-gála után némi meglepetésre ismét vízben volt Hárai Balázs, avagy a centerre a jelek szerint szép lassan komolyan számolhat az edzői stáb – ezúttal két személyi hibát jegyezhettünk fel ekkor nála.

Nagyszünet, és 9–2-es állás után aztán már gólt is jegyzett a világbajnok, akinek csapata újra beindult, és kvázi edzőmeccsét varázsolta a partit. Az őrült különbség végül Erdélyi vezérletével 18–5-ös végeredményben kristályosodott ki – nem vitás, a következő két mérkőzésen, így rögvest szombaton a Verona ellen jóval nehezebb küzdelem vár az Egerre.

Az egri honlapon nyilatkozott a két edző - íme:

Dabrowski Norbert: – A nagyarányú különbségnek örülök, de azt gondolom, nem játszottunk jól. Vannak nehézségeink, ezt mindenki láthatja, azért örülök annak, hogy ilyen simán nyertünk, de ez holnap szerintem kevés lesz.

Paolo Malara: – Az Eger egy nagyon jó és nagyon erős csapat, ezt pedig a mérkőzés első percétől kezdve az utolsóig látni és érezni lehetett. A mi együttesünk elég fiatal és még sok mindent kell tanulnia a vízilabdából. Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen nagy verésben részesítettek minket, de próbálunk javítani a következő napokban.

ZF-Eger–CN Marseille (francia) 18–5 (5–0, 1–1, 5–2, 7–2)
Gólszerzők:
Erdélyi 7, Bedő 3, Angyal 2, Biros B., Csucskovics, Lőrincz, Kovács G., Hárai, Hosnyánzky, ill. Constantin-Bicari 2, Simon 2, Randics

SM Verona (olasz)–VK Mornar Split (horvát) 17–6 (4–2, 3–0, 6–1, 4–3)

A további program

Október 15., szombat

ZF-Eger–SM Verona, 18.00
CN Marseille–VK Mornar Split, 19.30

Október 16., vasárnap
SM Verona–CN Marseille, 12.00
ZF-Eger–VK Mornar Split, 13.30

További csoportok
F csoport (Brescia)


Crvena Zvezda (szerb)–A Híd-OSC-Újbuda 7–8
AN Brescia (olasz)–Sintez Kazany (orosz) 15–11

G csoport (Herceg Novi):

NC Vouliagmeni (görög)–Waspo Hannover (német) 11–10
PVK Jadran Herceg Novi (montenegrói)–ASC Duisburg (német) 12–4

H csoport (Rijeka):

Primorje Rijeka (horvát)–CSM Digi Nagyvárad (romániai) 9–7
Steaua Bucuresti (román)–CN Sabadell (spanyol) 10–10


Csoportonkét az első két helyezett kerül a harmadik selejtezőkörbe, ahol az elsőket a másodikokhoz sorsolják, és páros meccsek után kerülnek majd a főtáblára a győztesek.

A már főtáblás csapatok (már ki is sorsolták a csoportokat, sőt, már a menetrendet is):

A csoport


Olympiakosz Pireusz (görög)
Szolnoki Dózsa-Közgép
Olympic Nice (francia)
Spandau Berlin (német)
A D jelű 3. selejtező győztese
A B jelű 3. selejtező győztese

B csoport

Jug Dubrovnik (horvát)
Pro Recco (olasz)
CNA Barceloneta (spanyol)
Partizan Beograd (szerb)
Az A jelű 3. selejtező győztese
A C jelű 3. selejtező győztese

A Bajnokok Ligája Hatos Döntőjét május 25. és 27. között rendezik Budapesten.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok