Spanyolország-Magyarország 7-9

2013. augusztus 16. 11:52

Spanyolország-Magyarország junior világbajnoki negyeddöntő, élő online mérkőzés tudósítás 19:00-tól!

2013. augusztus 16.
IV. negyed00:00A spanyolok nehezen viselik a vereséget, mindenképp verekedni akarnak. Mi nem. Jöhet az ünneplés.
IV. negyed00:00Lecseng az idő - négy között a csapat!
IV. negyed00:18Bendes véd még egyet, szöglet.
IV. negyed00:24Már az idővel játszunk, nem a labdával.
IV. negyed00:24Már az idővel játszunk, nem a labdával.
IV. negyed00:48Megpróbálták a spanyolok, nem ment be... A közönség már ünnepel.
IV. negyed01:00Bendegúz elöl is vállalkozott, de a lécről fölé ment a labda. Viszont jön az utolsó perc...
IV. negyed01:29Egy fantasztikus blokk Szabó Bendegúztól, utána a spanyol lebontja a védőnket, amiért kiáll - Horkai György időt kér.
IV. negyed02:00Végre elengedték a szerelésünket, átellenben Jansik próbálta meg tízfokos szögből, de védett a kapus.
IV. negyed02:52Munarriz emberes lövését védte szögletre Bendes.
IV. negyed03:20Már túljutott a spanyol kapuson a labda, de a kapufáról visszajött...
IV. negyed03:51Szépen megjátszották, a végén Munarriz tette be a falból. No gyerünk, lőjünk egy gólt végre.
IV. negyed04:07Sedlmayert küldik ki, időkérés a spanyoloknál. Utolsó esélyeik egyike.
IV. negyed04:15Aztán egy kis bírói oda-vissza, kontra ellenünk, kontra ellenük... A végén megpróbáltuk feladni a betörő Manhercznek, de nem jutott el hozzá.
IV. negyed05:00Körmending hallatszott a sóhaj... A labda kapufáról vágódott vissza a spanyol lövés...
IV. negyed05:34Német Toni kiszorított helyzetből akciózott, de védett a kapus.
IV. negyed06:00A spanyolok most belövik, Gorria találta meg a hosszú sarkot emberelőnyből.
IV. negyed06:27Elment a fórunk, Német húzta közelről a kapusba.
IV. negyed07:12Német Toni ellen kontra, majd Bendes Jimmy újabb légtorna-mutatványa - mi jöhetünk a nagy védés után.
III. negyed00:00Eddig mindhárom negyedet megnyerte a csapat. Elég durva lenne, ha az utolsót néggyel bukná. Vegyék úgy, hogy le sem írtam ezt a marhaságot.
III. negyed00:00Felnőttszinten azt mondanám, lassan kezdhetünk hátradőlni - itt azonban tinédzserekről van szó. Bár nem úgy fest, hogy itt most bármi drámai tudna történni.
III. negyed00:00A végén még egy távoli lövés, majd egy spanyol mellé - és szépen lecsengett ez a játékrész is.
III. negyed00:40Itt elengedett centerszerelés, ott kontra ellenük.
III. negyed01:14Távoli lövésünket védte a spanyol kapus, majd újabb fór nekik, de a falból nemhogy a kapu, de a védőháló fölé húzta a labdát a spanyol...
III. negyed02:24Bendes Jimmyre lekacsintottak az istenek... Fórba kerültek a spanyolok, a végén jött egy ejtés, a labda megcsókolta a felső kapufát, majd megállt a vonalon.
III. negyed03:05Pánikszerű spanyol időkérés.
III. negyed03:05Ja, így más... Remek blokk után jövünk, aztán lepergőben az idő, amikor Jansik Szilárd nyolcról valami irdatlan nagy gólt lő.
III. negyed03:49Viszont két fórunk is volt egymás után, de mindkettő elment,.. Kicsit luxus. De csak kicsit.
III. negyed04:55Amíg Bendes áll a lábán, elöl minden belefér... Most hátrányban védte a kétméteres húzást.
III. negyed05:32Aztán labdaszerzést követően fór nekünk, de most mellémegy a húzás...
III. negyed06:08Most dőlhetett volna el... Kontra a spanyol center ellen, lefordulás, Berta átteszi Jansiknak, de védi a kapus a ziccert...
III. negyed06:47Hanem a válasz! Fórt kapunk - a bírókra egy szavunk sem lehet eddig -, a gyönyörű járatás végén pedig Berta Józsi pöccint szédületes a falból!
III. negyed07:20Ilyen gólokat nem szabad kapni... Montpeat tologatta a labdát a védők gyűrűjében, senki sem akarta igazán bántani, pedig kellett volna, mert a végén belőtte a center.
III. negyed00:00Benedek TIbort köszönti a hangosbemondó - legalább akkora sikere van, mint Lőrincz Bálint góljának.
II. negyed00:00A második negyedben kifejezetten jól játszott a csapat, elkezdett működni a támadásunk, a védekezés szintén jó, Bendes Jimmy apróbb megingását leszámítva minden rendben van hátul. Őt azonban ne bántsuk, eddig 64 százalékkal véd, ami egészen pazar.
II. negyed00:00Hárommal fordulunk, Csapó Miki labdát szerzett, aztán berakta a hóna alá, jöhet a szünet.
II. negyed00:29Hú, ez nagyon kellett! Mi kaptunk fórt, és a beadott labdát Lőrincz az egekből, három emberrel a nyakán is behúzta! Után rövid eszmecsere az őt terrorizáló spanyolokkal...
II. negyed01:02Érdekes volt... Semmiért kaptak fórt a spanyolok, utána viszont a falba beadott labdánál eltűnt az ember, de ezt meg elengedték...
II. negyed01:58Kár érte. A fórban kaptunk még egy fórt, de nem ment jól a labda, a végén egy pattintott lövés halt el a spanyol kezeken.
II. negyed02:27Bendes védése után a spanyoloknál maradt a labda, fórt kaptak, de parádés volt a blokk. Utána kiállítás náluk, Horkai György időt kér, hogy ne kelljen a felúszással időt veszíteni.
II. negyed03:56Lőrincz szerzett vissza bátran egy labdát, majd szögletet harcolt ki, de a második támadás sem ment gólig sajnos.
II. negyed04:30Már megvolt pedig. Bendes védte Bustor lövését, aztán valamiért nem nyúlt időben utána, a labda meg beszédült a vonal mögé...
II. negyed05:00Na igen, ingyen nem osztanak felnőtt világbajnoki aranyérmeket... Bedő Krisztián egészen fenomenális centerakcióból, védővel a nyakán szerzett szédületes gólt!
II. negyed05:25Gyárfás időnél leadott lövése után Német Tonit állították ki a spanyol kapu előtt, de a végén sajnos Reixach belőtte a kapás szélről a hosszú felsőbe.
II. negyed06:20Spanyol ejtés, vagy legalábbis annak tűnt. Nem ért el a kapuig. Most meg kéne rogyasztani őket.
II. negyed06:52Jansik Szilárd one man show-ja... Először labdát szerzett, aztán kiállítást, majd a végén ő lőtte be - ez igen!
II. negyed07:35Például ilyen. Egy pazar keresztpassz után Sedlmayer Tomi két, vagy inkább másfél lóba után beverte a kapus feje fölé a labdát.
I. negyed00:00Eddig inkább a hátsó játékunk stimmel, elöl kicsit több bátorság kellene. Eddig két gólt lőttünk lepattanóból, és egy kiállítás után azonnal beadott labdából - kellenének \"vízilabdásabb\" találatok is. Persze, a gól számít, a körülmények összességében nem annyira érdekesek.
I. negyed00:00Csapó Miki meghekkelte a kapufát, majd egy spanyol labda szállt mellé derűs ívben, utána pedig lepörgött az idő.
I. negyed00:52Támadásban megálltunk kicsit, viszont a védelem szuperál, újabb hátrányt védünk ki.
I. negyed01:52Kár érte... Bendes (vagy csak a kapufa?) mentette a nagy ziccert a spanyol fórnál, de a szöglet után másodjára be tudták lőni Gorria révén.
I. negyed02:36Remek előnyszabály a játékvezető részéről, a spanyol center meglepődik, nálunk a labda. Nem sokáig, kontra Bedő ellen.
I. negyed03:04Egy remek blokk, utána viszont indulás helyett kontra, a túl heves sebességvétel okán... Marad a spanyoloknál a labda.
I. negyed03:27A spanyol zóna eltakarítja Bedőt a labdával együtt.
I. negyed03:52Bustor ravaszkodott a szélről, de Bendes szögletre mentett, majd kontra a spanyolok ellen.
I. negyed04:12Lepattanó gyűjtésben jók vagyunk... Most Bedő szerezte vissza a védett labdát, kiállították róla a bekket, és Berta bődületesen eltalálta a felső sarkot.
I. negyed04:50Ez kissé műsoron kívülről jött... Meg távolról... Montpeat akasztotta be vagy nyolcról a bal alsóba, erről picit lemaradt a kapsunk...
I. negyed05:16Labdaszerzés után kiállítás Bedőről - labda nélkül -, centerünk kapja a passzt, és be is veri kíméletlenül!
I. negyed05:42Ravasz spanyol ejtés, amit Bendesnek sikerül fölényomnia!
I. negyed06:12Ebből megindultunk, Berta lövése is gólt ért volna, de a lécről kipattant a labda, viszont Német Toni begyűjtötte, és betette centerből!
I. negyed06:23Kontra Német ellen, majd spanyol fór, de a falból húzott labdát Bendes a kapufa segítségével hárít!
I. negyed07:12Első támadásunk végén Telegdy tette a felső sarok mellé a labdát az idő szorításában. Aztán kontra a spanyolok ellen.
A hangszórókból a Végső visszaszámlálás zenéje szól... Hát, az biztos, hogy ma sok minden eldől, Ezért készül egy éve a csapat, hogy legalább a négybe jusson a hazai vébén.
Most kezdik elfoglalni az óriáscsúszda tetején a gyülekező részt...
A mi meccsünkre mondják, hogy ez \"a nagy meccs\". A műsorközlő szomorúan jelzi, hogy a FINA szabvány szerint semlegesen kell kommentálnia a meccset, azaz a közönségnek kell hangulatot csinálnia...
Az előző három negyeddöntő híján volt az izgalmaknak: az olaszok simán verték az amerikaiakat, a szerbek az ausztrálokat, míg a horvátok a brazilokat.
Mindjárt jön a meccs, már a bemutatás zajlik.
Az ünnepi hangulat fokozódik: Pars Krisztiánt, Szombathely élő legendáját köszöntik világbajnoki ezüstérme alkalmából. A város vezetői mellett Hende Csaba honvédelmi miniszter is itt van, ő mondott is néhány köszönő szót a remek kalapácsvetőnek.
Szombathelyen már teljes a telt ház, gyakorlatilag minden négyzetcentiméter foglalt a medence körül. A rajtköveken hármasával ülnek a medence végében.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok