Rio 2016: „Sajnálom a lányokat!”

2016. augusztus 19. 21:21

Bíró Attila rendkívül higgadtan, persze mérhetetlen szomorúsággal értékelte az oroszok ellen ötméteresekkel elveszített bronzmeccset, amely már szinte a kezünkben volt. Mint mondta, bármennyire fájó, az összkép pozitív.

Fotók: Kovács Anikó

A drámai vereség után könnyes szemekkel mentek a mieink az öltözőbe, a szavakat nem találták, nem is keresték. A szövetségi kapitány persze kiállt a média elé, igyekezett higgadtan fogalmazni, ugyanakkor érződött rajta, üvölteni tudna a fájdalomtól.

„Az emberhátrányos védekezésben a rossz kéz oldalán volt egy játékosuk, akire készültünk, de igazából ő vert meg minket, nem tudtuk semlegesíteni – fogott aztán az értékelésébe. – Úgy látom, ezen ment el a meccs, nem az utolsó másodpercekben. Glyzina nem volt ott az Európa-bajnokságon, de láttuk az olimpián minden meccsen, kielemeztük, egyszerűen nem értünk ki rá. A végén két megoldás lett volna, de Czigány Dóra a harmadikat választotta, ami nem volt a legszerencsésebb, de nem fognám rá az egészet, mivel fiatal, kevés ilyen légkörű mérkőzést játszott. A hátrányt is ki lehetett volna védekezni persze, de nagy volt az őrület a vízben.”

Az ötméteresekkel kapcsolatban is kérdezték, így felelt: „Bíztam a lövőkben, hatot be is lőttünk, egyet azért meg kellett volna fognia a kapusunknak. Próbáltam cserélni, de nem volt szerencsénk.”

A felvetésre, miszerint rendkívül nehéz lehet most ilyen higgadtan nyilatkozni, így reagált: „Fáj, persze hogy fáj, ugyanakkor pozitívan tekintek vissza az elmúlt időszakra, itt voltunk az olimpia legjobb négy csapata között. Persze most keserű ez a szőlő, hiszen szinte már a kezünkben volt a bronzérem. Az oroszok megérdemelten nyertek. Fájó tanulság, sajnálom a lányokat, mert nagyon sokat tettünk azért, hogy idáig eljussunk. A második félidőben komoly erőket mozgósítottunk, megfordítottuk a meccset, helyenként gyönyörű játékkal, de sajnos ilyen a női vízilabda.”

További eredmények
A 7. HELYÉRT

Brazília–Kína 5–10 (2–2, 0–2, 0–2, 3–4)

AZ 5. HELYÉRT
Ausztrália–Spanyolország 10–12 (5–4, 2–3, 1–3, 2–2)

DÖNTŐ
Egyesült Államok–Olaszország 12–5 (4–1, 1–2, 4–1, 3–1)

A teljes program: itt

Amler Zoltán (Rio de Janeiro)

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok