Rio 2016: „Fáj, de van mire alapozni!”

2016. augusztus 18. 05:14

Mindenki elismeri, az amerikai válogatott győzelméhez nem férhetett kétség, ugyanakkor válogatottunknak sem kell szégyenkezni. Főleg, hogy adott az esély az éremszerzésre! Riói értékelések.

Mint tudósításban jeleztük, fájt az amerikaiaktól elszenvedett vereség a lányoknak, persze, hogy fájt, mindazonáltal többen is elmondták, amint visszaérnek az olimpiai faluba, már csak is előrenéznek. „Ezt a mérkőzést most nem nézem vissza, csak az olimpia után, most kizárólag energiára van szükség” – mondta Keszthelyi Rita, aki biztos benne, a csapat elképesztő motivációval áll oda az oroszok elleni bronzmeccsre, és megnyeri!

Így is kell!

„Nem estünk szét annyira, hogy Oroszországot ne tudnánk megverni. Erős csapat, itt Rióban igazán összeállt, nagyon komoly csata lesz, de maradt bennünk annyi erő, hogy haza tudjuk vinni a bronzérmet” – ezt már Bíró Attila szövetségi kapitány mondta. Majd hozzátette: „A tervünk megvolt, a vízben nem sikerült úgy megvalósítani, ahogy szerettük volna. Az első negyedben tartottuk magunkat, aztán voltak periódusok, amikor nem tudtunk mihez kezdeni a fizikai fölényükkel. Helyenként jól zónáztunk, sikerültek a lefordulások, de többször nem. Az emberelőnyös játékon lehetett volna javítani, a tíz gól elég, a tizennégy kapott a sok, kellett volna egy extra kapusteljesítmény és még több blokk.”

„Megcsináltuk a hibáinkat, ebből gólokat kaptunk, az Egyesült Államok az a csapat, amelyik ezt kihasználja – fogalmazott a centerekkel nagy csatát vívó, gólt jegyző Garda Krisztina. – Ugyanazt játszották, amit szoktak, amire felkészültünk, de túl sok kis hibát csináltunk, amelyeket rendre kihasználtak. A csapat végig hitt benne, hogy meg tudjuk nyerni ezt a meccset, hiszen az elején fej-fej mellett haladtunk. A bronzmérkőzés? Megnyerjük!”


„Az a tíz gól, amit lőttünk, rendben van, csak a védelem nem állt össze. Az amerikaiaknak minden összejött elöl, nekünk nem. Nagyon szorosan fogtak bennünket, minden labdára odaértek, hátul kellett volna még többet nyújtanunk” – értékelt Kasó Orsolya.

Takács Orsolya is bizakodó: „Ezt a formát a bronzmeccsre átmentve nem lehet problémánk, de most persze fájó a vereség. Az amerikaiak jók, erősek, tele vannak jó játékosokkal, de nem gondolom, hogy verhetetlenek. Nagyon jól játszottak, de mi sem játszottunk rosszul, sőt. Van mire alapozni!”

„Lehetett volna szorosabb, a végén megmutattuk, hogy lehet az amerikaiak ellen jól és nyílt meccset játszani - így Bujka Barbara. - Csak az volt a baj, hogy az ellenfél kihasználta a hibáinkat, amiből túl sokat követtünk el. Az amerikaiak, csakúgy, mint az ausztrálok, fizikailag erősebbek nálunk, de azért nem verhetetlen csapat. A bronzmeccsre is nagyon készülünk, hiszen éremmel szeretnénk hazamenni. Jó csapat az orosz, ezt már többször bebizonyította, de nyerünk!"

XXXI. Nyári Olimpiai játékok, Rio de Janeiro
Nők, elődöntő
EGYESÜLT ÁLLAMOK–MAGYARORSZÁG 10–14 (2–3, 3–5, 3–4, 2–2)
Olimpiai Uszoda, vezette:
Flahive (ausztrál), Sztavridisz (görög)

MAGYARORSZÁG: Kasó – Illés, Kisteleki H. 2, Szücs, Keszthelyi 4, Bujka 2, Garda 1. Cs: Gangl (kapus), Antal, Czigány 1, Takács O., Tóth I., Csabai. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

EGYESÜLT ÁLLAMOK: Johnson – Fattal 1, Steffens 4, Mathewson 1, Neushul 2, Fischer M. 1, Craig 1. Cs: Musselman 2, Fischer A., Gilchrist 1, Clark, Seidemann 1. Szövetségi kapitány: Adam Krikorian

Gól – emberelőnyből: 6/10, ill. 6/11

További eredmények
Elődöntő

Oroszország–Olaszország 9–12 (2–2, 2–4, 0–2, 5–4)

Az 5–8. helyért
Ausztrália–Brazília 11–4 (2–1, 3–1, 4–1, 2–1)
Spanyolország–Kína 11–6 (2–2, 2–0, 4–2, 3–2)

TOVÁBBI PROGRAM (magyar idő szerint)
HELYOSZTÓK, augusztus 19. (péntek)
DÖNTŐ

20.30: Egyesült Államok–Olaszország

A 3. HELYÉRT
16.20: MAGYARORSZÁG–Oroszország

AZ 5. HELYÉRT
19.10: Ausztrália–Spanyolország

A 7. HELYÉRT
15.00: Brazília–Kína

További eredmények, a teljes program: itt

Amler Zoltán (Rio de Janeiro)



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok