Rio 2016: Kemény meló egy-két centiért

2016. augusztus 14. 02:32

Válogatottunk elsőszámú kapusa, Nagy Viktor szerint pillanatnyilag ott tart, ahol tartania kell, meccsről meccsre igyekszik feljebb kerülni. Igaz ez a csapatra is, amely szerinte eddigi is jól játszott, ám peches döntetlenek kerültek a jegyzőkönyvbe. A brazilok ellen kemény csatát vár.

Fotó: Illyés Tibor/MTI

Nagy Viktor.

Kell-e mondani, világbajnokunk teljesítménye alapjaiban határozhatja meg válogatott teljesítményét. Igaz, tegyük gyorsan hozzá, egy fecske nem csinált azért nyarat ugye még a riói télben sem, avagy ahhoz, hogy kapusunk szárnyalhasson, kellenek a jó helyen lévő blokkok, az önbizalmat adó védések, maga a bepörgés, a más dimenzióban lévő állapot.

Vajon miként állt most ezen a téren?

„Önbizalom nálam és mindenkinél rendben van – válaszolta a japánok elleni győzelem után, a brazilok elleni parti előtt. – Azt gondolom, eddigi is jól játszottunk. Az, hogy három döntetlennel kezdtük el a tornát, kicsit talán peches is volt, hiszen mind a három meccsen a végén lőtte az ellenfél az egyenlítő gólt, addig tulajdonképpen uraltuk a meccset.”

Nem tagadta, minden szempontból jól jött, hogy a szerb, ausztrál, görög sorozat, a három remi után a japánok következtek, egy kvázi felhozó parti – bár szerinte erre is alaposan oda kellett koncentrálni: „Nagyon különös játékot játszanak, erre nagyon jól felkészültünk. Tűzben tartottuk azokat a kereteket, amelyeket megbeszéltünk, aminek hála magabiztos meccset tudtunk játszani” – említette a 17–7-es sikerről.

A lelkiállapottal kapcsolatosan hozzátette: „Nem volt érzékelhető egyáltalán semmilyen plusz feszültség, persze, valamilyen mindannyian csalódottak voltunk, hogy nem nyertünk, de hamar túlléptünk ezen, mert a múlton nem tudunk változtatni, a jövőt viszont alakíthatjuk. Így vágtunk neki a japánok elleni meccsnek, s most így készülünk a brazilok ellen.”

Természetesen, ahogy illik, kemény összecsapást vizionált, mindazonáltal nem annyiban hagyva a dolgot érkezett felé a kérdés: „Az olimpia kezdete előtt is ezt mondtad volna?”

„Biztos, hogy igen! – érkezett a riposzt. – Tudom, hogy szinte mindenki leírta őket, pedig korábban is bizonyították erejüket. Nem véletlenül lettek tavaly nyáron a világligában a harmadikak. Nem egy miskolctapolcai meccsre, a kétkapukra készültek, hanem magára az olimpiára. Érhető, hogy itt, ráadásul odahaza akarják igazán kihozni magukból a maximumot. Eddig úgy látszik, sikerül nekik. A feladatunk vasárnap, hogy megtörtjük ezt a lendületet.”

Kérdés, vajon miként látja magát, a saját szerepét, miként készül az egy-két centis „javulásra”, a várhatóan feszültéggel teli folytatásra?

„Hogy hol tartok? Talán mondhatom, ahol tartanom kell. Meccsről meccsre igyekszem építeni magam – fogott a válaszba. – Úgy érzem, most fentebb vagyok, mint amikor kezdtük, de természetesen még feljebb kell kerülnöm. Mi kell ehhez? Jó kérdés… Elsősorban meccsek. A védekezés nagyon jó, van mire alapozni. Ahogy említetted, egy-két centiről beszélünk, ennyit kell javulni, ezért kell dolgozni, edzeni, fejben ott lenni. Jobb és jobb lesz ez, jön majd ez a néhány centi, úgy érzem”. A szerencsefaktora pedig nem gondol, mint említette, erre nem készülhet, ennek magától kell jönnie. Így legyen!

XXXI. Nyári Olimpiai Játékok, Rio de Janerio
Férfiak

A csoport
Az állás:
1. Görögország 6 pont, 2. Brazília 6 pont, 3. Magyarország 5 pont, 4. Szerbia 4 pont, 5. Ausztrália 3 pont, 6. Japán 0 pont

Következik, 5. forduló (magyar idő szerint)
augusztus 14., vasárnap, 19.10: Ausztrália–Görögország
augusztus 15., hétfő, 00.30: Szerbia–Japán
augusztus 15., hétfő, 01.50: Brazília–MAGYARORSZÁG

B csoport
Az állás:
1. Spanyolország 6 pont, 2. Olaszország 6 pont, 2. Horvátország 6 pont, 4. Montenegró 4 pont, 5. Egyesült Államok 2 pont, 6. Franciaország 0 pont

Következik, 5. forduló (magyar idő szerint)
augusztus 14., vasárnap, 17.50: Montenegró–Spanyolország
augusztus 14., vasárnap, 20.30: Egyesült Államok–Olaszország
augusztus 14., vasárnap, 21.50: Franciaország–Horvátország

További eredmények, a teljes program: itt

Amler Zoltán (Rio de Janeiro)



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok