Rio 2016: letargiáról egy szót sem!

2016. augusztus 12. 02:07

Gangl Edina, női válogatottunk elsőszámú kapusa keserű a spanyoloktól elszenvedett 11–10-es vereség miatt, ám mint említette, ezen túl kell azonnal lépni, s csak a jókból építkezni. Hasonló véleményen van a meccsen remeklő Bujka Barbara is, avagy örömteli, nem estek kétségbe a lányok.

Mint beszámoltunk róla, fájdalmas vereséget szenvedett női válogatottunk csütörtökön Spanyolország ellen, nem véletlen, hogy az eredmény alaposan kiült a játékosok arcára. De nem volt ezzel másként Bíró Attila szövetségi kapitány sem, aki elmondta, sajnálja az elszalasztott lehetőséget, „Lehet még javítani, ehhez összeszedettebb játék kell, elöl és hátul egyaránt”, tette többek között hozzá.

A hivatalos statisztika szerint 31.3%-kal védő Gangl Edina mosolya sem ugyanaz volt, mint megszokhattuk, de ezen nincs mit csodálkozni: „Kicsit el vagyok keseredve, de tudom, hogy lesz jobb is. Pont addig kell ezen rágódni, míg az öltözőbe érünk, és ezeket a nyilatkozatokat elmondjuk, onnantól kezdve azonban csak az amerikaiak elleni meccsre szabad koncentrálni."

Elmondta, hogy a szél őt kevésbé zavarta, igaz voltak olyan kidobásai, amelyeket kis híján visszafújt a szél. A saját teljesítményét ekképpen értékelte: „Nekem is voltak jó védéseim, amelyekből építkezni kell, a rosszat pedig elengedni. Voltak nagyon szerencsétlen góljaim. Előfordult, hogy tudtam, hova fogja lőni az ellenfél játékosa, s amint kicsit takarásban volt, célzott is, lenyúltam, bepattant a kezemről. Emberhátrányban kapott gólokba beleértem, aztán ott van az a jelent, ami Nagy Viktoréhoz hasonlít, ami kapott a görögök ellen: nagy védés lett volna, a fára toltam hátrányban a labdát, de onnan vállamra, majd a kapuba pattant. Vannak ilyen napok, ez így ilyen nap volt sajnos.”

Európa-bajnokunk kifejtette még, hogy fizikálisan rendben van, szóval a folytatásra kizárólag mentálisan kell külön készülni, „Próbálom elfelejteni a hülye gólokat”, fogalmazta meg nemes egyszerűen.

A mezőny legjobbja címet egyértelműen Bujka Barbara érdemelte ki, aki minden hangszeren játszott a spanyolok ellen: gólt szerzett centerből (összesen ötig jutott), átlövésből, ötösöket harcolt ki, spanyol bekkeket állíttatott ki. Rajta nem múlt semmi, mégsem elégedett természetesen: „Mérges vagyok, mert a kezünkben éreztem a partit. Megvoltak a lehetőségeink, de elrontottuk őket. Különösen a meccs azon szakaszával nehéz mit kezdeni, amikor sorra kaptunk a gólokat, s kétgólos vezetés után mínuszt háromig jutottunk. El kell tényleg felejteni, ugyanakkor ki is kell javítani ezeket a hibákat. Nincs veszve semmi, erős a csapatunk, csinálni kell tovább.”

S hogy miként készülnek a mieink az amerikiak elleni meccsre? Takács Orsolya határozottan, egyszerűen összefoglalta: "Ismerjük egymást jól, mi is őket, ők is bennünket, felkészültünk belőlük, és nekik esünk."

Emlékeztető
XXXI. Nyári Olimpiai játékok, Rio de Janeiro
Nők, B csoport, 2. forduló

SPANYOLORSZÁG–MAGYARORSZÁG 11–10 (2–2, 4–4, 4–1, 1–3)
Maria Lenk uszoda, vezette:
Deslieres (kanadai), Putnikovics (szerb)

SPANYOLORSZÁG: L. Ester – López Ventosa 1, Tarrago 2, M. Ortiz, M. Gacia 2, A. Espar 2, Pena. Cs: Bach, Leiton, C. Espar, B. Ortiz 2, Forca 2. Szövetségi kapitány: Miguel Angel Oca
MAGYARORSZÁG: Gangl – Antal, Keszthelyi 2, Garda, Bujka 5, Kisteleki H. 1, Szücs G. 1. Cs: Takács O., Czigány D., Tóth I., Illés A., Csabai 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Gól – emberelőnyből: 4/15, ill. 4/15
Gól – kettős emberelőnyből: 0/1, ill. –
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 4/4

Az A csoport állása: 1. Olaszország 4 pont, 2. Ausztrália 2 pont, 3. Oroszország 2 pont, 4. Brazília 0 pont

A B csoport állása: 1. Egyesült Államok 4 pont, 2. Magyarország 2 pont, 3. Spanyolország 2 pont, 4. Kína 0 pont

A csoportmérkőzések utolsó, 3. fordulója (magyar idő szerint)
A CSOPORT:

augusztus 13., szombat, 15.20: Oroszország–Olaszország
augusztus 13., szombat, 16.40: Ausztrália–Brazília
B CSOPORT
augusztus 13., szombat, 14.00: Kína–Spanyolország
augusztus 13., szombat, 18.00: MAGYARORSZÁG–Egyesült Államok

További eredmények, a teljes program: itt

Amler Zoltán (Rio de Janeiro)




Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok