Az ausztrálok elleni edzések után Hollandiába utaztak a Faragó-lányok

2016. augusztus 10. 12:18

Edzőtáborban vesz részt a hétvégéig a női junior-válogatott Hollandiában, majd jövő héten jön egy görögországi felkészülési torna.

Fotó: Dobos Sándor

A Komjádi-uszodában készül a hollandiai Európa-bajnokságra (szeptember 11-18., Gouda) a női junior-válogatott. Faragó Tamás és Godova Gábor vezetésével gyakorolnak a lányok, akik kedden este kétkapuztak a Budapesten készülő ausztrál válogatottal - az edzést megnézte az itthon pihenő Stieber Mercédesz is.

A támadás jobban ment a mieinknek kedden este, a védekezésen még bőven van csiszolnia a stábnak és a csapatnak. A vége 15-13, ide, de ebből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni.

"Muszáj tükröt tartanom a játékosok elé, hogy lássák, hol tartanak" - ez a vezérfonal a felkészülés ezen szakaszában Faragó Tamás szerint, aki elmondta, Aranyi Réka és Maczkó Lilla most nem utazik Hollandiába.

 
A junior Eb-re készülő bő keret:

Kuna
Szonja, Bicskei Réka, Koncsag Krisztina, Ádám Emília, Hertzka Orsolya, Mucsy Mandula, Gerendás Matilda, Aranyi Réka (mindannyian UVSE), Tamás Viktória, Varga Viktória (mindketten BVSC), Huszti Dóra, Mchunu Hlengiwe, Lekrinszki Gina, Vályi Vanda (mindannyian Dunaújváros), Farkas Tamara, Tóth Csenge, Mihály Kinga (mindhárman Szentes), Miklós Réka (Eger), Magyari Alda (POLO SC), Maczkó Lilla (Kecskeméti Sportiskola)

Az U19-es női torna csoportjai:

A csoport: Olaszország, Szlovákia, Nagy-Britannia, Bulgária
B csoport: Oroszország, Magyarország, Franciaország, Ukrajna, Horvátország
C csoport: Spanyolország, Hollandia, Szerbia, Románia
D csoport: Görögország, Németország, Izrael, Törökország
 
-ds-

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok