Erdélyben járt a Honvéd - elindult az ob I.-es felkészülés

2016. augusztus 05. 20:38

Tartalmas edzőtáboron van túl a RacioNet-Honvéd csapata, amely bemutatómérkőzést is játszott Székelyudvarhelyen.

Az egész ország a riói olimpia rajtját várja, na és a magyar-szerb csúcsrangadót, de az élet nem csak az olimpiáról szól. Azokon a szerencséseken túl, akik ott lehetnek Brazíliában, még rengetegen élik szürke vagy épp színes hétköznapjaikat. Például az ob I.-es vízilabdázók. Az  övék például színes.

Augusztus első hete pedig a bajnoki felkészülés kezdetét jelenti. Kezdjük a RacioNet-Honvéd csapatával, amely gyönyörű helyszínen indított. Kiss Gergely és Steinmetz Barnabás közreműködésével, de persze Vad Lajos vezetőedző és Novák Ferenc szakosztály-vezető társaságában erdélyi körútra indult a héten a következő szezonban előrelépést megcélzó csapat, péntekig ott készült, épült a társaság.
 

Székelyudvarhelyen töltötték a legtartalmasabb órákat, hiszen egyrészt Kiss Gergely közönségtalálkozót tartott (itt a könyvét is népszerűsítette), illetve bemutatómérkőzést játszottak a II. Székelyudvarhelyi Strandvízilabda Bajnokságon, ahol aztán a háromszoros olimpiai bajnok, valamint Steinmetz Barnabás és Vad Lajos díjakat adott át. Sőt, Kiss Gergelyt a város tiszteletbeli sportnagykövetének is avatta Székelyudvarhely polgármestere. 
 

A csapat járt a Gyilkos-tónál, Farkaslakán is, a Békás-szorosnál, de Gyergyószentmiklóson meglátogatták az olimpiai bajnok Molnár Endre szülőházát is. A csapattal már ott volt Irmes Pál, Gyárfás Tamás és Várhegyi Dániel, mint új igazolások.

----

Népliget: Elkezdte a felkészülést a Ferencváros is, méghozzá kilenc játékossal, köztük a kétszeres olimpiai és világbajnok Madaras Norbert, és a féléves rehabilitáció után már teljes értékű munkát végző Jansik Szilárd

Fotó: Micheller Szilvia/fradi.hu

 
Természetesen nincs a csapattal még Varga Dániel, Szirányi Balázs és Stefan Mitrovics, ők Rióban küzdenek az olimpián, illetve Tóth Márton sem, ő is a válogatott munkáját segítette az elmúlt időszakban. Marko Csuk a máltai bajnokságban vitézkedik.
 
----
 
Szeged: Belevetette magát a munkába a Contitech-Szeged-Diapolo is, Sedlmayer Tamás, a csapat fiatal játékosa azt mondta a hét derekán, hogy olyan, mintha már három hete készülnbe együtt a csapat. Varga Péter és új segítője, Barna Tamás nem kíméli a fiúkat.
 
A szegedieknél még nincs ott értelemszerűen az edzéseken Manhercz Krisztián, ő még szeptemberben is hiányozni fog, mert jelenése lesz a hollandiai junior-Eb-n. Ivan Basara is később csatlakozik majd, valamint a szerb Vukicsevics is, aki Máltán szerepel a bajnokságban. 
 
----
 
Debrecen: A DVSE felkészülésének indulásáról itt számoltunk be.
 
----
 
Kaposvár: Szécsi Zoltán és Berta József vezetésével már edzenek Kaposváron is. Eléggé átalakult a csapat kerete, távozott a szerb Parezanovics és Nikolov, valamint a fiatal Albert Barnabás sem maradt a csapatnál.

 
Érkeztek viszont sokan, így például a világbajnok Varga II. Zsolt, az ifi világbajnok Tóth Kristóf centerposztra, de kaposváron folytatja Hegedűs Bence, Pataki Gergely és Krasznai Rudolf is.
 
A klub jelezte, nem pályázik majd Magyar Kupa-selejtező megrendezésére.
 
-dobos-



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok