Rio 2016: felhúzták a magyar zászlót

2016. augusztus 04. 21:26

Látványos műsor keretében köszöntötték a Magyar Olimpiai Csapatot Rio de Janeiróban, az olimpiai faluban. Felhúzták a magyar zászlót és a Magyar Himnusz is felcsendült. Mindez a magyar férfi vízilabda-válogatott jelenlétében.

Fotók: Szalmás Péter/MOB

Az ünnepségen Janeth Arcain, olimpiai ezüst (1996)- és bronzérmes (2000), világbajnok (1994) brazil kosárlabdázó, az olimpiai falu polgármestere köszöntötte a jelenlévőket. A „faluvezetőnek” Fábián László csapatvezető és Szabó Bence delegációvezető-helyettes adta át a magyarok ajándékát: a 168 magyar olimpiai aranyérem történetét bemutató könyvet, vörösbort és egy magyar mezt.

A nemzeti csapatok köszöntése napok óta zajlik, csütörtökön a magyarok mellett a lengyeleket, a tanzániaiakat, a Virgin-szigetekieket és bosnyákkat, továbbá a guineaiakat üdvözölték.

Az ünnepségen először csendült fel a magyar himnusz 90 másodperces „új” verziója. Az eseményen több sportoló, akiknek az edzésbeosztása lehetővé tette, részt vett, többek között az asztaliteniszezők, vívók, judósok, ökölvívók és úszók.

No, és természetesen a helyi idő szerint szerda este Rióba érkező férfi vízilabda-válogatott. „Minden rendben” – mondta Benedek Tibor, avagy a terveknek megfelelően halad minden. Este a brazilok elleni kétkapus edzés van soron. 

Az ötkarikás újonc Decker Ádámtól többek között megkérdeztük, ilyennek képzelt-e az egészet (a vele és Nagy Viktorral készült beszélgetést későbbi írásunkban olvashatják) – a világbajnok védőnk így válaszolt: „Abszolút, sőt még jobb is minden, mint vártam.”

A csapatkapitány Varga Dénes a fotósok nagy örömére összerántotta a társaságot egy közös szelfire is, mosolyogtak a játékosok, avagy a drukk, az izgatottság legkisebb jelen sem látszik rajtuk a szombati meccs előtt. „Tényleg nincs” – erősítette meg mindez egy másik "elsőolimpiás", Erdélyi Balázs, majd rohant, mert a többiek már elhagyták az olimpiai falu nemzetközi zónájának azon részét, ahova minden akkreditált beléphetett. Mostantól újra kicsit elszigetelten, maximálisan a feladatra koncentrál a csapat.

A zászló, a legszebb zászló tehát felavatva, várjuk már a meccseket.

Amler Zoltán (Rio de Janerio)



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok