Rio 2016: nehéz brazilverés, baurui edzéshegyek

2016. augusztus 02. 17:56

Bauruban női válogatottunkhoz a házigazda érkezett edzőpartnernek, a felek nem hivatalos mérkőzésén a mieink nehezen, de 9–7-re nyertek. Lesz ez még jobb is! A fiúk maguk között edzenek, a konditeremben és a vízben egyaránt.

Fotó: Katona Norbert

Forródrót Rió és Bauru között – avagy Katona Norbert videoelemzőnek hála 750 kilométer távolságban is „élőben” követhettük női válogatottunk edzőmérkőzését. Bíró Attila csapatához a házigazda brazilok érkeztek partnernek – és mint kiderült, azért jöttek, hogy megszorítják az Európa-bajnokot. Nem azt mondjuk, hogy a játékokon majd komolyan kell számolni velük, ám lebecsülni senkinek sem szabad, ez a parti is bebizonyította.

Nehezen, nagyon nehezen indult, de a harmadik negyed végére sikerült 4–4-gyel zárnunk, utána pedig megfordítani a meccset. A végére ugyanis alaposan összekapták magukat a mieink, és 9–7-re (2–0, 1–2, 1–2, 3–5) nyertek (gólszerzők: Czigány Dóra 5, Szücs Gabriella 2, Antal Dóra, Csabai Dóra) - speciel Kína két góllal kikapott néhány napja Sao Paulóban, ami tényleg mutatja, nincsenek véletlenek.

„Áldom az eszemet, hogy leszerveztük ezt a mérkőzést! - értékelt Bíró Attila. - Edzőmeccsnek indult, de aztán a kezdés előtt kiderült, hivatalos lesz, két brazil bíróval. De jó volt ez így, mert mellétették a körítést, nagyobb lett a felelősség. A kezdéstől eltekintve – amikor is kaptunk két leventególt, elöl pedig nem sikerült semmi – elégedett vagyok, még akkor is, ha az eredmény szorosnak tűnik. A tanúságokat le kell szűrni, mindenki ellen keményen oda kell tennie magát a csapatnak, még a brazilok is okozhatnak az olimpián meglepetést. Persze reméljük, nem nekünk. Annak örülök, hogy pont azok segítették győzelemhez a csapatot, akiktől egy ideje jobb formát várok, így Czigány Dóri, Szücs Gabi és Csabai Dóri. Meg kell becsülni ezt a győzelmet is – nem véletlen, hogy a minap Kínát is legyőzték a hazaiak –, de természetesen tudjuk, ennél több kell.”

Fotó: Katona Norbert

A fiúk magukban edzenek, kondiznak, illetve a vízben 14-en pont két csapatra osztva gyakorolnak. Mint Gergely István csapatvezető a közösségi oldalon egy fotó kapcsán megjegyezte:„Itt edzünk most a csapattal. Egy bőkezű támogatò építette a medencét mert régen ő maga is vízilabdázott. Saját bevallása szerint sokat köszönhet a sportágnak és ezt így pròbálja kifejezni. De ez csak egy része a támogatásnak. Segíti a helyi vízilabdázòkat, gyerekeket a sportban és az oktatásban is. Mi hamarosan megyünk vissza Riòba, és kezdjük is meccseket.”

Fotó: ABDA Bauru Projeto Futuro Fb-oldal

Ez a bőkezű támogató a helyi klub szakmai munkájának irányítását, mint már többször beszámoltunk róla, nem másra, mint olimpiai bajnokunkra, Sudár Attilára bízta, nem véletlen, hogy két csapatunk is itt végzi a riói finomhangolást.

A női válogatott riói kerete:

Kapusok: Gangl
Edina, Kasó Orsolya

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Bujka Barbara, Czigány Dóra, Csabai Dóra, Garda Krisztina, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó


A férfiválogatott riói kerete:

Kapusok: Decker
Attila, Nagy Viktor

Mezőnyjátékosok: Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő. A csapattal edz még Tóth Márton, aki edzőpartnerként utazott Brazíliába.


Amler Zoltán (Rio de Janeiro)



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok