Bendes Viktor: Az U20-ban is létezik magyar szív

2013. augusztus 13. 23:04

A magyar válogatott 11-11-es döntetlent ért el a bombaerős olasz csapat ellen a szombathelyi junior világbajnokságon. Reakciók.

Bendes Viktor sokat segített a csapaton

45 másodperccel a meccs vége előtt még két góllal vezettek az olaszok a Horkai-csapat ellen, de a vége döntetlen lett, így nagy élménnyel mehetett haza a népes szombathelyi szurkolótábor a Tófürdőből. Na, és a magyar srácok is büszkén mehettek vacsorázni a közeli Hotel Claudius éttermébe.

„Látszott, hogy ez csoportrangadó volt, kiélezett meccset játszottunk. Az olaszok verhetőek, ezt már Zágrábban sikerült bebizonyítanunk. Épp ezért ők is másként készültek a meccsre, az első perctől kezdve nagyot harcoltak” – mondta a meccs után a gratulációkat fogadó Bendes Viktor.

„Próbáltuk a végén legalább ikszre hozni a meccset, és ez sikerült is. A szurkolóktól egyszerűen el vagyok ájulva. Az, hogy a kétszeres Európa-bajnok, világbajnok olaszokat a egy csoportmeccsen meg tudtuk fogni, erőt kell, hogy adjon a folytatásra, megmutattuk, hogy U20-ban is létezik magyar szív. Meg sem akarunk állni a döntőig” – ígérte a második félidőben remeklő magyar kapus.

Sedlmayer Tamást arról kérdeztük, minek köszönhető, hogy a magyar csapat nem adta fel még két- és háromgólos hátrányban sem.

„Más csapat nyilván feladná, de mi a magyar csapat vagyunk. Ráadásul ilyen közönség előtt nem is tehetünk mást, nagyon jó ilyen körülmények között játszani. Meg akartuk mutatni, mit tudunk valójában, és ez azt hiszem, sikerült is. Ahogy a barcelonai történések után mondták, ez a szív diadala volt”.

Lőrincz Bálint nagy gólt lőtt a meccs második felében, az is kellett a szurkolók további „hergeléséhez”:

„Nagyon szerettünk volna jól játszani, és bár nem volt tétje a meccsnek, azért készültünk rá. Nagyon örülök, hogy a rossz idő ellenére ilyen sokan kijöttek, hálásak vagyunk a nézőknek a biztatásért. Miattuk harcoltunk erőnk felett is a végén. Szeretnénk ezt a formát átmenteni, napról napra javulni, és akkor nem lehet nagy probléma. Bárki jöhet, nem fogunk meghátrálni”.

És akkor a kapitány, aki „csak egy jó meccset szeretett volna játszani” az olaszokkal, egy szoros találkozót. Az lett, és mindenképp megérte küzdeni a végsőkig.

"Ebben a korosztályban tényleg az olasz csapat a legjobb, nagyon jól játsszák a vízilabdát, így az ellenük elért döntetlen értékes. A sírból hoztuk vissza a meccset, ez meg az akarat és a szív miatt történt így. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, hogy ezt meg tudták csinálni" - mondta Horkai György.

Volt ennek azért tétje, látszik a srácok örömén.
Persze, én is örülök, hogy most látják, mi is itt vagyunk, ott vagyunk az élmezőnyben, a legjobbak között. Ez az elmúlt másfél évnek az eredménye.

Délután videóztak a srácok, volt valami különleges adalék?
Nem, ott a zágrábi olaszok elleni meccsünket néztük vissza, leginkább az olasz emberelőnyre, emberhátrányra jellemző figurákat. Az igazság az, hogy ebben ők nagyon erősek. Most is így volt, de egy idő után taktikát váltottunk, és ez meg is zavarta őket, onnantól már a mi elképzelésünk működött.

Volt valami, ami nem tetszett?
Egy két kiállítás, ami elkerülhető lett volna, vagy butaságból fakadt. Mindenesetre most örülni kell, büszkék vagyunk a fiúkra, mert emberileg is megérdemlik a sikert. Még nem tudjuk, ki jön a folytatásban, ma a spanyolok és az oroszok döntetlen játszottak. Az oroszok erőszakosak, testi adottságaikat maximálisan kihasználják, a spanyolok meg a lefordulásokra építenek, gyorsak. Teljesen más stílus, ha valaki megkérdezné, melyiket szeretném, nem tudnám megmondani, így nem is izgat. Megyünk előre, és megpróbáljuk a legtöbbet kihozni magunkból.



E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok