Horkai György: „Így kell megnyitni egy vb-t”

2013. augusztus 12. 23:34

A magyar junior válogatott tagjai fel voltak dobódva a Kolumbia elleni győztes vb-nyitány (21-3) után: a közönségnek hálásak a srácok.

Lehet egy ilyen meccset értékelni? – kérdeztük Horkai György szövetségi kapitányt.
Nem nagyon. Ugyanakkor az első meccs mindig nehéz szokott lenni, főleg ha ilyen lelkes közönség előtt játszik az ember. Annyit kértem a fiúktól, hogy vegyék komolyan a mérkőzést, ezt betartották. Szép gólokat lőttünk, a közönség jót szórakozhatott. Ez kell az elején, így kell megnyitni egy világbajnokságot. Holnap kicsit melegebb lesz.

Mit lát a srácokon?
Ma még nem foglalkoztunk azzal a meccsel. Az olasz csapat ennek a korosztálynak kiemelkedő csapata. Nagyon nagy csata lesz, arra készülünk, hogy szoros, jó meccset játsszunk majd velük. A végén az nyer, aki kevesebbet hibázik, de túl sok jelentősége nincsen az eredménynek. Persze, legbelül egy magyar játékos egy olasz csapat ellen mindig másként készül.

A spanyol-amerikai találkozót is megnézte délután, hiszen pénteken lehet, hogy kettejük közül kapunk majd ellenfelet. Simán nyertek a spanyolok, talán túl simán.
Nekem nem volt túl meggyőző a spanyolok játéka, de ők mindig fokozatosan szoktak egy tornán egyre jobban és jobban teljesíteni. Az amerikaiaktól jobb játékot vártam, igaz, a spanyoloktól is. Ami még délután meglepő volt, bár tavaly után már kevésbé, hogy az oroszok milyen jók voltak. Remek csapat, szigorúan, erőszakosan, jól játsszák a vízilabdát. Lehet, hogy ellenük kell majd készülni a négy közé jutásért.

Német Toni, Lőrincz Bálint és György Dávid véleménye a meccsről:

„Igen, ujjgyakorlat volt. Ilyen közönség előtt még sosem játszottunk, nagyon élveztem, köszönjük nekik a bizalmat, a biztatást, fergeteges volt. Általában nem szoktak egy ilyen meccset túlértékelni, de a tanulságokat azért le lehet vonni belőle. Kaptunk három gólt, és az ilyen találkozókon az a lényeg, hogy egyet se kapjunk, támadásban meg gyakoroljuk a taktikát a nehezebb ellenfelekhez. Holnap jönnek az olaszok, nem kell túlfilózni őket, nyerni kell” – mondta a meccs után Német Toni, aki 4 gólig jutott.

Lőrincz Bálint: „Szerintem az eredményből látszik, hogy motiváltak voltunk. Hazai rendezésű eseményről van szó, koncentráltunk, már csak azért is, mert az első meccs mindig vízválasztó. A holnapi olasz meccsre készülünk, az nagyon izgalmas lesz, várom nagyon. Örülök, hogy ilyen sokan kijöttek szurkolni, boldogok vagyunk, várjuk a folytatást.”

„Én is meglepődtem a sok nézőn, fantasztikus érzés, hogy ennyien szorítanak értünk, hogy érdekeljük az embereket. Elég könnyű meccs volt, a nehéz az volt benne, hogy komolyan vegyük, nem lenézve ezzel az ellenfelet. Holnap sokkal nehezebb dolgunk lesz, ha véletlen nem tudunk nyerni, akkor sem történik nagy baj. A cél a négy közé jutás, minderre jó ráhangolódás volt a mai meccs. Továbbra is várjuk a kedves közönséget, mert tényleg nagyon sokat segít, ha itt vannak” – értékelt a találkozó után György Dávid, a magyar válogatott egyik kapusa.

A mieink kedden 19 óra 30 perctől játszanak az olaszokkal.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok