„A héten még egy szintet kell lépnünk”

2016. július 17. 13:01

Elégedett volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya a BENU-kupával, a jövő héten csak a szerbek elleni kétkapura figyelnek a fiúk.

Fotó: Balogh Máté

Harmincegy gólt hozott a Magyarország-Ausztrália mérkőzés vasárnap délelőtt, de a magyar csapat eggyel több gólt szerzett ellenfelénél, ezzel 100 százalékos mérleggel zárt a BENU-kupán.

A horvátok elleni egygólos siker kicsit más forgatókönyv mellett zajlott, de a kapitány és a játékosok a mostani sikerrel is elégedett, mert az ilyen meccsekből lehet építkezni leginkább.

Benedek Tibor rövid értékelése:

„Nagyon örülök, hogy az ausztrálok ma jobban játszottak, mint a horvátok ellen. Igazából nem a tornagyőzelem a fontos, az kevésbé érdekel, inkább annak örülök, hogy elég sok olyan pillanat volt, amikor fejben erősek voltunk. Engem ez foglalkoztatott, hogy a horvátok és az ausztrálok elleni fontos meccsek alatt hányszor kerülünk ilyen helyzetbe és azt hogyan oldjuk meg. Ma összesen 3 blokkunk volt viszont, ez kevés 8-9-nél mondom azt, hogy stabil a védekezés. A BENU-kupán bizonyos dolgokban léptünk előre, de még mindig más a játékunk, hiszen Varga Dénes és Hárai Balázs a riói keretből nem játszott. Bízom benne, hogy hamarosan visszatérhetnek, mert bár Bedő Krisztián és Tóth Márton nagyon sokat segítenek, nem lesznek ott az olimpiai keretben. Az egész jövő hét a szerbek elleni kétkapura épül, hiszen hétfőn szünnap van, majd aztán amikor visszajövünk, három nap szünnap van. Csak ezzel a négy kétkapuval foglalkozunk a jövő héten.”

Kis Gábor értékelése, ő harcolta ki 2 másodperccel a vége előtt az 5 méterest, amelyet aztán Varga Dániel értékesített:

„Ki lettünk mozdítva a komfortzónánkból ezzel a mérkőzéssel, a korai kezdéssel, de ugyanez lesz az olimpián, rögtön az első, egy sokkal fontosabb meccsen. Korán volt, én például sokat tanultam abban a tekintetben, hogyan kell táplálkozni a következő ilyen korai mérkőzés előtt. Az ausztrálok tegnap egy elég pocsék első félidőt játszottak, gondolom, az edzőjük egy kicsit helyre tette őket. Látszódott rajtuk, már jóval a meccs előtt, amikor mi még csak szállingóztunk, ők már keményen melegítettek. Jól támadtunk, sok gólt lőttünk, de tényleg sokat kaptunk.

Azt várom a szerbek elleni kétkaputól, hogy megint egy szintet tudjunk lépni, emellett meg ismerjük meg őket. Sok csapattársam szerb, kifejezetten jó a kapcsolatunk, ismerem is őket. Szeretném, ha a pár nap alatt mind a vízben, mind a parton megismerném a többieket is, mert így tudjuk ezeket az ismereteket kamatoztatni majd az olimpián.”

Vámos Márton a meccs után:

„Fura meccs volt, ez tény. Nem ilyen meccsre számítottunk. Reggel játszottunk, az olimpiai szerb meccset próbáljuk reprodukálni, nem gondoltuk, hogy másfél óráig elhúzódik. Szerintem jól játszottunk, még szoknunk kell azért ezt a korai kezdést. Az ausztrálok is korán keltek, szóval ezzel nem takarózhatunk, de mivel nyertünk, nem is kell takarózni.”

Tóth Márton vasárnap is remekelt:

„Úgy érzem, végig a felkészülés során jó formában voltam, jó erőnlétben, pszichésen is jól éreztem magam, úgyhogy most engem nem lep meg, hogy itt a BENU-kupán gólerős voltam, vagy jól ment a játék vagy, hogy elégedettek voltak velem. Teszem a dolgom, csinálom tovább, szeretnék a csapatnak minél tovább a hasznára válni. Ez a kötelességem is. Ilyen meccsekre van szükségünk, nagyon jó tanulópénz volt, fel kell pörögni reggel is. A védekezésünk nem volt rendben, de mondom, nagyon örülök a győzelemnek, ami az utolsó másodpercben dőlt el, ebből lehet építkezni, nem a szombat esti meccsből.”
 
Varga Dániel videónyilatkozata alább.
 
Eredmény – BENU-kupa, zárónap:

Magyarország-Ausztrália 16-15 (4-2, 5-6, 6-5, 1-2)
Hajós-uszoda, vezette: Stavridis (görög), Schwartz (izraeli)

Magyarország:
Decker A. – Erdélyi 3, Vámos 2, Decker Á., Szivós, Varga D. 5, Tóth M. 2. Csere: Bedő, Hosnyánszky 1, Manhercz, Kis G. Zalánki 3. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor.

Ausztrália: Dennerley – Cambell 3, Ford, Coterill, Gilchrist, Younger 6, Kayes 2. Csere: Power, Roach 1, Swift, Howden 2, Emery 1. Szövetségi kapitány: Elvis Fatovic

Gól/emberelőny: 5/6, illetve 5/10
Ötméteresek: 3/3, illetve -
Kipontozódott: -

A másik mérkőzésen:

Horvátország-Grúzia 17-3 (4-0, 6-0, 3-3, 4-0)
Gólszerzők:
Petkovic 5, Buric 2, Macan 2, Setka 2, Bukic 2, Sukno 2, Loncar, Krapic, illetve Bitadze, Jakhai, Jelaca
 
A torna végeredménye:


1. Magyarország 9 pont
2. Horvátország 6 pont
3. Ausztrália 3 pont
4. Grúzia 0 pont

-ds-

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok