Bíró Attila: „Javulni még a játékunk”

2016. július 15. 20:58

Nem volt maradéktalanul elégedett a női válogatott szövetségi kapitánya a spanyolok elleni 8-8-as döntetlen után.

Fotó: Balogh Máté

Ahogyan arról írtunk, a női válogatott döntetlennel zárta a BENU-kupát az eddig hibátlan Spanyolország ellen, igaz, már 8-5-re is vezetett.

Bíró Attila értékelése:

„Keserű a szám íze, mert ez egy megnyert meccs volt, ez a spanyol csapat már le volt győzve, és ezt egy edző nyilvánvalóan nem szereti. Ilyen a női vízilabda. Azt kell megtanulni, hogyan kell azt a két-három helyzetet kihasználni, ami ahhoz kell, hogy ilyen helyzetben a csapat megnyerje a meccset. Ezt kell megtanulni, meg kell tanulni nyerni. Ma és tegnap, de szerdán is nyerni akartam, de biztos vagyok benne, hogy javuló tendenciát mutat majd a játékunk.

Szeretném megköszönni a BENU-nak és a Magyar Vízilabda Szövetségnek ezt a tornát, nyugodtan mondhatom, közel és távol sem volt ilyen erős nemzetközi torna az olimpia előtt. Hálás vagyok, hogy ezeken a mérkőzéseken tisztulhatott a kép.”


Gangl Edina a mérkőzés után:

„Kiegyenlítettebb meccs volt ez, mint az előző kettő, kevesebb hullámvölgy volt a játékunkban szerencsére. Kreatívabbak voltunk támadásban, de… Szóval lesz ez még jobb is. Többször ez nem fordulhat, és nem fordul elő, hogy a végén így elmaradjon a győzelem. Nagyon szeretek ebben az uszodában játszani, lehet, hogy az atmoszféra miatt is tudtunk ma jobban játszani. Kicsit az Eb-hangulat is visszajött, nagyon sokan voltak. Bármilyen döntést is hoz a szövetségi kapitány a keretet illetően, biztos nehéz ez a döntés. Bízom benne, hogy én is az utazókeretben leszek. Bárcsak annyian mehetnénk, ahányan vagyunk.”

Illés Anna a mérkőzés után:

„Egyre jobban játszottunk a tornán, egyre inkább összeállt a védekezésünk és a támadásaink is. Az előző meccsen csak 3 gólt dobtunk az ausztráloknak, ami nagyon kevés, viszont csak ötöt kaptunk, ami nem rossz. Én is úgy érzem, hogy a támadásban sokkal könnyebb javulni, mint védekezésben. Egyébként Amerikában is hasonló volt a tendencia, a végére álltunk össze. Igazából az olimpián is elég az utolsó három meccset megnyerni… Na, jó, nem erre készülünk. Három hét van még hátra az olimpia nyitányáig, ez még azért elég sok idő, van még mit fejlődnünk.”
 
Eredmény – BENU-kupa, nők, 3. játéknap

Magyarország–Spanyolország 8–8 (2–2, 3–2, 2–1, 1–3)
Hajós-uszoda, vezette:
Naumov (orosz), Dumas (holland)

MAGYARORSZÁG: Gangl – Czigány, Kisteleki H. 1, Keszthelyi 3, Tóth I., Csabai, Garda. Csere: Antal, Szücs G., Takács O., Illés, Bujka 4. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

SPANYOLORSZÁG: Ester – A. Espar 1, B. Ortiz 1, M. Ortiz, Pena, Tarragó 2, Garcia 1. Csere: Bach, Leitón 1, C. Espar, Forca 2, González. Szövetségi kapitány: Oca Gaia Miguel

Gól/emberelőny: 3/8, ill. 5/12
Gól/ötméteres: 1/1, ill. 1/1

A másik mérkőzésen:

Ausztrália–Olaszország 10–8 (4–2, 2–3, 2–2, 2–1)
Gólszerzők:
Webster 2, Zagame 2, Beadsworth, Buckling, Gofers, Lincoln-Smith, Knox, Arancici, ill. Garibotti 2, di Mario 2, Tabani, Bianconi, Emmolo, Pomeri

A BENU-kupa női tornájának végeredménye:
1. Spanyolország 7 pont, 2. Ausztrália 6 pont, 3. Olaszország 3 pont, 4. Magyarország 1 pont

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok