Bíró Attila: „Nem baj, ha még tudunk javulni”

2016. július 13. 23:32

A női válogatott szövetségi kapitánya szerint az olaszok elleni szerdai vereség során könnyű gólokat adott a csapat az ellenfélnek, ez pedig eddig nem volt jellemző.

Fotó: Balogh Máté

Amint arról beszámoltunk, a női válogatott 10-7-es vereséget szenvedett a BENU-kupa nyitónapján, a Széchy-uszodában. A mieink már 7-4-re is vezettek, ezt követően viszont már nem találtak be.

Bíró Attila szövetségi kapitány így értékelt a meccs után, amikor ismét elkezdett szakadni az eső, mint ahogyan az a mérkőzésen is előfordult.

„Valószínű, hogy fejben fáradt el a csapat, hiszen azokat a helyzeteket és szituációkat, amiket megbeszéltünk, jól megoldottunk. Ugyanakkor a végén, amikor lőni kellett, amikor jó helyre kellett volna az utolsó passzt lőni, akkor valami hiba csúszott be, fejben nem voltak ott a játékosok. Az elején még frissebbek voltunk, akkor még jobban sikerült minden. Viszont védekezésben olyan hibákat követtünk el a második félidőben, amikből könnyű gólokat kaptunk, márpedig az olaszoknak nem nagyon szoktunk ilyen gólokat adományozni. Ki fogjuk ezeket javítani. Egy meccs négy negyedig tart, összességében nem vagyok elégedett, de nem baj, ha most még tudunk javulni, és tudunk tanulni az elkerülhető hibáinkból.”

Mi történt a jó kezdés után? – kérdeztük Keszthelyi Rita csapatkapitányt a meccs után.

Nagyon nehéz mit mondani, nem is nagyon tudok. Fogalmam sincs, mi történt a második félidőben, borzasztóan csalódott vagyok. Viszont azt hiszem, ez most talán még belefér. Természetesen nyerni akartunk, és ez benne is volt a mérkőzésben, de egyszerűen totális képzavar volt a második félidőben.

Váltottak valamit az olaszok?

Nem, ugyanazt játszották, mint addig. Feljavult náluk a kapusteljesítmény, vagy mi kezdtünk el rosszabbul lőni. Dekoncentráltak lettünk a második félidőre, ami talán annak köszönhető, hogy még munkából vagyunk.

Szücs Gabriella szerint a 3. negyedben minden olyan hibát elkövetett a csapat, amelynek elkerülésére külön felhívta a figyelmet Bíró Attila szövetségi kapitány.

"Nagyon jól kezdtünk, aztán a szokásos harmadik negyed jött. A meccs előtt megbeszéltük, hogy ne forduljanak le, ne lőjenek center akciógólt és könnyű gólokat. Na, ebből minden megvalósult a harmadik negyedben, aztán meg jött a kapkodás, szerintem el is fáradtunk a végére. Az első félidőt kell továbbvinni."


Eredmény – BENU-kupa, nők, 1. játéknap


Magyarország–Olaszország 7–10 (4–2, 3–2, 0–5, 0–1)
Széchy-medence, vezette: Peris (horvát), Naumov (orosz)

MAGYARORSZÁG:
Bolonyai – Antal, Kisteleki H. 1, Szücs G. 1, Keszthelyi 2, Garda, Bujka 3. Csere: Czigány, Somhegyi, Illés, Csabai, Menczinger. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

OLASZORSZÁG: Teani – Tabani 1, Garibotti 2, Barzon 1, Aiello 2, di Mario, Pomeri. Csere: Radicchi 1, Bianconi 1, Emmolo 2, Cotti, Frasinetti. Szövetségi kapitány: Fabio Conti

Gól/emberelőny: 2/5, ill. 5/13

A másik mérkőzésen:
 
Spanyolország–Ausztrália9–8 (3–2, 2–2, 0–3, 4–1)
Gólszerzők:
Tarrago 3, Forca 2, A. Espar, Ortiz, Lopez, Arrones, illetve Southern 2, Arancini 2, Knox, Webster, Gofers, Lincoln-Smith

További program
Július 14., csütörtök:

Széchy-uszoda:


Spanyolország–Olaszország – 19.00 (női mérkőzés)
Magyarország–Ausztrália – 20.30 (női mérkőzés) – M4 22.30

Július 15., péntek:

Hajós-uszoda 50-es medence:

Olaszország–Ausztrália – 13.00 (női mérkőzés)

Grúzia–Ausztrália – 17.30 - (férfimérkőzés)
Magyarország–Spanyolország – 19.00 (női mérkőzés) – M4 ÉLŐ
Magyarország–Horvátország – 20.30 (férfimérkőzés) – M4 ÉLŐ

Július 16., szombat:

Hajós-uszoda, 50-es medence:

Horvátország–Ausztrália – 19.00 (férfimérkőzés)
Magyarország–Grúzia – 20.30 (férfimérkőzés) – M4 22.30

Július 17., vasárnap:

Hajós-uszoda, 50-es medence:


Magyarország–Ausztrália – 10.00 (férfimérkőzés) – M4 ÉLŐ

Széchy-uszoda:

Horvátország–Grúzia – 10.00 (férfimérkőzés)

- a.z, d.s. -

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok