Női junior-válogatottunk 18-án elkezdi Eb-felkészülését

2016. július 13. 08:43

Faragó Tamás és Godova Gábor készíti fel a csapatot a hollandiai Európa-bajnokságra.

Fotó: MVLSZ/archív

„Július 18-án, 17 óra 30-kor, a Komjádi-uszodában kezdjük a felkészülést a hollandiai Európa-bajnokságra a lányokkal” – mondta a női utánpótlás-válogatottak szövetségi kapitánya, Faragó Tamás, aki meccselni fog a 97-es korosztály Európa-bajnokságán.

A juniorok szeptember 11. és 18. között Goudában játszanak a kontinenstornán. A lányok programja meglehetősen tartalmas lesz, hiszen együtt készülnek majd a brit válogatottal, ők augusztus 5-én érkeznek, az ausztrálokkal, akik augusztus 8-án és 9-én lesznek Budapesten, és várhatóan az oroszokkal is tréningeznek. Augusztus 10. és 14. között Hollandiában edzőtáborozik a válogatott, majd augusztus 25. és 28. között egy görögországi négyes tornán vesz részt.

„Abban bízunk azért, hogy szakmailag mindenképp jobbak vagyunk az ellenfél kispadjánál. Ha pedig a lányok a ki nem kényszerített és elméleti hibákat minimalizálják, elég jó helyzetbe kerülhetünk, azzal azért már lehet valamit kezdeni. A rivális csapatokban több felnőtt válogatott is szerepel, sőt, van, aki ott lesz az olimpián is, de taktikai és szellemi fölényünkkel föléjük tudunk majd kerekedni reményeim szerint” - vetítette előre az esélyeket Faragó Tamás.
 
Az első edzéssorozat tehát július 18. és 22. között lesz a Komjádi-uszodában. Találkozó: július 18., 17.30, Komjádi-uszoda, előcsarnok. Vízi és szárazföldi felszerelést mindeni hozzon magával. A vidéki játékosoknak a szállás étkezés biztosított.

A junior Eb-re készülő bő keret:

Kuna
Szonja, Bicskei Réka, Koncsag Krisztina, Ádám Emília, Hertzka Orsolya, Mucsy Mandula, Gerendás Matilda, Aranyi Réka (mindannyian UVSE), Tamás Viktória, Varga Viktória (mindketten BVSC), Huszti Dóra, Mchunu Hlengiwe, Lekrinszki Gina, Vályi Vanda (mindannyian Dunaújváros), Farkas Tamara, Tóth Csenge, Mihály Kinga (mindhárman Szentes), Miklós Réka (Eger), Magyari Alda (POLO SC), Maczkó Lilla (Kecskeméti Sportiskola)

Az U19-es női torna csoportjai:

A csoport: Olaszország, Szlovákia, Nagy-Britannia, Bulgária
B csoport: Oroszország, Magyarország, Franciaország, Ukrajna, Horvátország
C csoport: Spanyolország, Hollandia, Szerbia, Románia
D csoport: Görögország, Németország, Izrael, Törökország



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok