BENU-kupa: a lányok kezdik, jönnek az olaszok

2016. július 12. 19:14

Bíró Attila válogatottja szerdán 20.30-tól az Európa-bajnoki elődöntőben legyőzött itáliai csapat ellen kezdi meg margitszigeti szereplését. A kapitány a tornán a keretében lévő összes játékosnak lehetőséget ad, utána jön a riói 13 megnevezése. #polonemzetveletek

Keszthelyi Ritára a BENU-kupán is főszerep várhat - Fotó: Dobos Sándor

„Agresszivitás, fizikum terén sokat fejlődtünk, de még az út közepén járunk, leszünk ennél jobbak, sokkal jobbak. Mindenesetre azt kíváncsian várom, mire megyünk majd a BENU-kupán az olasz, spanyol, ausztrál csapat ellen.”

Bíró Attila szövetségi kapitány az olimpiai felkészülés eddigi történéseit abszolút elégedett nyugtázza, nem esett kétségbe az amerikai túrán az olimpiai- és világbajnok elleni három vereségtől, hiszen a csapat nem erre a meccsekre volt kihegyezve.

És természetesen nem is a BENU-kupára, noha természetesen a Margitszigeten már ütőképesebb játékot vár csapatától. És nem csupán azért, mert mindenkinek ez az utolsó lehetősége a bizonyításra, hiszen közeleg, nagyon közeleg a névsorolvasás.

13 játékos nevének, avagy a riói csapatnak a felsorolása.

Egy biztos: a BENU-kupa bombaerős mezőnye, az olasz, a spanyol és az ausztrál válogatottak elleni partik kiváló erőfelmérőt ígér, olyan összecsapások lesznek ezek, amelyekből sok minden leszűrhető.

Mint már többször jeleztük, a kupa első két napján női válogatottunk meccsére jegyértékesítés helyett becsületkasszát működtetünk (péntekre, szombatra és vasárnapra a jegyed.hu oldalon lehet belépőt váltani!): Európa-bajnok csapatunk szerdai, olaszok, illetve csütörtöki, ausztrálok elleni összecsapását (mindkét találkozó 20.30-kor kezdődik majd) a margitszigeti Széchy-medencében a regisztráció során belépőhöz jutók (erre a betelt 500-as létszám miatt napok óta nincs lehetőség) annyiért tekintheti meg, amennyiért szeretnék.

Ami a befolyt összeget illeti: a csapat a Magyar Vízilabda Szövetséggel közösen nemes célra ajánlja fel. Az összegyűlt pénzt ugyanis az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa számlájára utalják majd. A karitatív tevékenység ezzel nem ér azonban véget, hiszen egy elkészített babát dedikál még az olimpia előtt a Bíró Attila irányította társaság, amelyet az év második felében az MVLSZ hivatalos támogatójának, a Marriott Hotelnek a jótékonysági rendezvényén árvereznek majd el, hogy további pénzt gyűjtsenek az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa számára.

Na, de visszatérve a kupára: szerdán 20.30-tól az Eb-elődöntőben legyőzött Olaszország az első ellenfél! Ahogy a szurkolói összefogás is mondja: #polonemzetveletek


A magyar női válogatott kerete:

Kapusok: Bolonyai
Flóra, Gangl Edina, Kasó Orsolya

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Bujka Barbara, Czigány Dóra, Csabai Dóra, Garda Krisztina, Horváth Brigitta, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Menczinger Kata, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó


A BENU Kupa programja – az összes mérkőzés élőben követhető a waterpolo.hu weboldalon és az MVLSZ applikáción

Július 13., szerda:

Széchy-uszoda:


Spanyolország–Ausztrália – 19.00 (női mérkőzés)
Magyarország–Olaszország – 20.30 (női mérkőzés) – M4 22.00

Július 14., csütörtök:

Széchy-uszoda:


Spanyolország–Olaszország – 19.00 (női mérkőzés)
Magyarország–Ausztrália – 20.30 (női mérkőzés) – M4 22.30

Július 15., péntek:

Hajós-uszoda 50-es medence:


Olaszország–Ausztrália – 13.00 (női mérkőzés)

Grúzia–Ausztrália – 17.30 - (férfimérkőzés)
Magyarország–Spanyolország – 19.00 (női mérkőzés) – M4 ÉLŐ
Magyarország–Horvátország – 20.30 (férfimérkőzés) – M4 ÉLŐ

Július 16., szombat:

Hajós-uszoda, 50-es medence:


Horvátország–Ausztrália – 19.00 (férfimérkőzés)
Magyarország–Grúzia – 20.30 (férfimérkőzés) – M4 22.30

Július 17., vasárnap:

Hajós-uszoda, 50-es medence:


Magyarország–Ausztrália – 10.00 (férfimérkőzés) – M4 ÉLŐ
 
Széchy-uszoda:
Horvátország–Grúzia – 10.00 (férfimérkőzés)







19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok