BENU-kupa és egy remek kapcsolat

2016. július 08. 11:01

„Kemény munka, folyamatos fejlődés, igazi csapatmunka, a közönség színvonalas kiszolgálása, valamint a sport, a mozgás iránti szeretet – e közös értékek mentén folyik az építkező munka a BENU Gyógyszertárak és a Magyar Vízilabda Szövetség között” – mondta dr. Zlinszky János, a BENU igazgatósági tagja. A jövő héten BENU-kupa!

Fotó: Dobos Sándor

Már csak öt nap.

Öt nap, és újra pólóvarázs a Margitszigeten: a szerdától vasárnapig tartó BENU-kupán női- és férfiválogatottunk is három mérkőzést játszik. Az ez alkalomból a Magyar Vízilabda Szövetségben megtartott sajtótájékoztatón dr. Kemény Dénes elmondta, hogy a helyzet adta magát, hiszen nagy örömünkre mindkét csapatunk kvalifikálta magát az olimpiára.

„Köszönjük a BENU támogatását, hogy mindkét csapat mellé odaállt – fogalmazott a szövetség elnöke. – A jövő hetet gyakorlatilag nevezhetjük BENU-hétnek is, hiszen szerdától vasárnapig folyamatosan az olimpián szereplő csapatokat láthatjuk a Margitszigeten, nem véletlen a hatalmas érdeklődés. Pénteken vegyes napot tartunk, hiszen egymás után játszik két válogatottunk, ami remek kezdeményezés, hiszen mindkettő ugyanolyan fontos számunkra. Arról nem beszélve, hogy mindkettő népszerű, nem véletlen, hogy a londoni olimpia első hat legnézettebb sportközvetítése itthon vízilabda volt, köztük fiú és lánymeccsek ugyanúgy.”

Dr. Kemény Dénes végül elmondta, nincsenek elvárásai az olimpiával kapcsolatban, hiszen ha jól választ az elnökség kapitányt, ők pedig jól választottak, akkor nem lehet probléma. Főként azért, mert az elvárások belülről jönnek. Azt még hozzátette, az esélyeket nézve mindkettőben benne van az érem, amelynek színe apróságokon múlik.

„Kemény munka, folyamatos fejlődés, igazi csapatmunka, a közönség színvonalas kiszolgálása, valamint a sport, a mozgás iránti szeretet – e közös értékek mentén folyik az építkező munka a BENU Gyógyszertárak és a Magyar Vízilabda Szövetség között – fogalmazott dr. Zlinszky János, a BENU igazgatósági tagja. – A tavaly indult BENU Gyógyszertárak és a Magyar Vízilabda Szövetség sporttámogatási együttműködése, amely ebben az évben is folytatódik: BENU lesz ismét a magyar férfi- és női vízilabda-kupasorozat névadó szponzora. A 2015-16-os együttműködés keretén belül a BENU Gyógyszertárak megjelentek szponzorként a Bajnokok Ligája Hatos Döntőn, illetve a riói Olimpiára való felkészülés egyik legfontosabb állomása a júliusi nyári nemzetközi BENU Kupa. Örülünk annak, hogy támogatóként hozzájárulhatunk a női –és férfiválogatott sikeres olimpiai felkészüléséhez.”

Benedek Tibor, férfiválogatottunk szövetségi kapitánya is kiemelte a BENU és a magyar vízilabda remek kapcsolatát, bízik benne, a BENU-kupa idővel ugyanúgy bekerül majd az emberek fejébe, a köztudatba, mint elődei. Majd kitért a csapatra: „A brazilok elleni edzés, a szombati, miskolctapolcai mérkőzés, illetve a BENU-kupa lesz az olimpiai kerethirdetés után az első olyan megméretés, amelyen abban a szerkezetben játszunk, amelyet eldöntöttem. A mérkőzéseken a tizenhárom riói utazó mellett szerepet kap két plusz center, Tóth Márton és Bedő Krisztián, akik akár együtt, akár felváltva játszanak majd. Elkezdődik a felkészülés második fázisa, amikor már az összeszokáson van a hangsúly. Mindenki tudja, hol a helye, milyen mozgásokra van szükség, szépen rendeződni fog a játékunk.”

A kapitány egy kérdésre válaszolva elmondta, július 30-án Tóth Márton is útra kel Brazíliába a csapattal, hogy a kinti felkészülést segítse, illetve tudatta, kizárólag szakmai okok miatt Varga Dániel helyett Varga Dénes lesz a jövőben a csapatkapitány.

Bíró Attila kiemelte, örül, hogy a nőknek is megrendezik a BENU-kupát, ami az amerikai kéthetes túra után feltétlen előnyére válik a csapatnak: „Látjuk annak a folyamatnak az eredményét, amit elkezdtünk. Az amerikai eredmények miatt nem estünk kétségbe, hiszen komoly fizikai munkát végeztünk, teljesen más utat járunk be, mint az olimpiai- és világbajnok, friss Világliga-győztes amerikaiak. A BENU-kupán még a bő keret játszik, két-három poszton gondolkodom még, egy hét múlva jelölöm ki a Rióba utazó csapatot.”

A női válogatott szerdán 20.30-tól az olaszok, csütörtökön 20.30-tól az ausztrálok ellen játszik a Széchy-medencében, ezeken a mérkőzéseken úgynevezett Becsületkassza lesz – azaz mindenki annyit fizethet, ha akar, amennyit megér neki, hogy lássa a mérkőzést.

Ami a befolyt összeget illeti: a csapat a Magyar Vízilabda Szövetséggel közösen nemes célra ajánlja fel. Az összegyűlt pénzt ugyanis az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa számlájára utalják majd. A karitatív tevékenység ezzel nem ér azonban véget, hiszen egy erre a célra elkészített babát dedikál még az olimpia előtt a Bíró Attila irányította társaság, amelyet az év második felében az MVLSZ hivatalos támogatójának, a Marriott Hotelnek a jótékonysági rendezvényén árvereznek majd el, hogy további pénzt gyűjtsenek az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa számára.

A belépés mindkét napon regisztrációhoz kötött, 500 főt tudunk így fogadni. Az előzetes regisztrációs kérelmeket a media@waterpolo.hu címre lehet elküldeni. Egy e-mail címről maximum 2 darab igénylést tudunk elfogadni! Kérjük, az igényelt belépők számán kívül add meg neved, e-mail címed és telefonos elérhetőséged, hogy értesíteni tudjunk! Igénylésed kizárólag akkor érvényes, ha visszaigazolást is kapsz az e-mail címedre. Kérjük, a visszaigazoló e-mailt kinyomtatva hozd el magaddal a gyorsabb bejutás érdekében.

A pénteki, szombati és vasárnapi napra a jegyed.hu oldalon tudnak belépőt váltani.

A BENU Kupa programja:

Július 13., szerda:

Széchy-uszoda:


Spanyolország-Ausztrália - 19.00 (női mérkőzés)
Magyarország-Olaszország - 20.30 (női mérkőzés)

Július 14., csütörtök:

Széchy-uszoda:


Spanyolország-Olaszország - 19.00 (női mérkőzés)
Magyarország-Ausztrália - 20.30 (női mérkőzés)

Július 15., péntek:

Hajós-uszoda 50-es medence:

Olaszország-Ausztrália - 13.00 (női mérkőzés)

Grúzia-Ausztrália - 17.30 - (férfimérkőzés)
Magyarország-Spanyolország - 19.00 (női mérkőzés)
Magyarország-Horvátország - 20.30 (férfimérkőzés)

Július 16., szombat:

Hajós-uszoda, 50-es medence:

Horvátország-Ausztrália 19.00 (férfimérkőzés)
Magyarország-Grúzia - 20.30 (férfimérkőzés)

Július 17., vasárnap:

Hajós-uszoda, 50-es medence:

Magyarország-Ausztrália - 10.00 (férfimérkőzés)
Horvátország-Grúzia - 11.30 (férfimérkőzés)
 
FIGYELEM: JÁTÉK!

Hallgassa a hétvégén rádiós médiapartnerünk, a Class FM adásait, és nyerjen páros belépőt a BENU-kupa pénteki napjára, amikor is 19 órától női válogatottunk a spanyolok, majd 20.30-től férfiválogatottunk az olimpiai bajnok horvátok ellen játszik a Margitszigeten. Óriási hangulat várható, erről kár lenne lemaradni.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok