Horkai György: Készen állunk a vb-re

2013. augusztus 11. 14:27

A junior válogatottak számára hétfőn délelőtt fél tízkor - az olasz-kanadai meccsel - elkezdődik a világbajnokság Szombathelyen. A mieink jó állapotban várják a rajtot.

A magyar válogatott önbizalommal telve várhatja a szombathelyi vb-t, amely egy héten keresztül tartja majd lázban a hazai póló szerelmeseit. Nem túlzás ez, elvégre azok a srácok küzdenek majd a világbajnokságon, akik a jövő felnőtt válogatottjának leendő tagjai lehetnek adott esetben.

Vannak, akik már be is mutatkoztak a nagyok között, Bedő Krisztián személyében ráadásul barcelonai világbajnok is medencébe ugrik a Tófürdőben.

A mieink mindig a nap főmeccsét játsszák majd a jövő héten, ez 19 óra 50 perces kezdést jelent, elsőként hétfőn, Kolumbia ellen.

„Minden rendben van a srácokkal, a felkészülés úgy zajlott, ahogyan elterveztük. Amit lehetett, megcsináltunk, jó állapotban várjuk a rajtot. Igazából a pénteki meccs lesz az első nagy erőpróba, arra kell csúcsformába kerülnünk” – mondta Horkai György szövetségi kapitány.

Horkai György és csapata rajtra kész (Fotó: MTI)

A magyar csapat Kolumbia, Kanada és Olaszország ellen játszik a csoportban. A négyesek első helyezettjei azonnal a nyolc közé kerülnek, a másodikak az ellentétes csoportok harmadik helyezettjével játszanak a negyeddöntőért.

„Az olaszok elleni meccstől függetlenül talán már keddre eldől, hogy pénteken a spanyol-orosz-amerikai hármasból kivel játsszunk a négy közé jutásért. Az a meccs lesz a vízválasztó, hiszen nem mindegy, hogy az első négyben vagy a második négyben folytatjuk. Két éve hetedik volt ez a csapat a világbajnokságon, tavaly az Európa-bajnokságon a 6. helyen végzett, a cél a négy közé jutás, de az már most látszik, hogy nagyon sokat fejlődtek a srácok” – így a kapitány.

S hogy mennyire bízta el magát a csapat a zágrábi torna után, ahol minden ellenfelet, köztük az olaszokat és a horvátokat is megverte?

„Semennyire. Ahogyan nem viselt meg bennünket a Savaria-kupán elszenvedett vereség a horvátoktól és az olaszoktól, úgy attól sem ájultunk el, hogy nagycsapatokat vertünk meg Horvátországban. Igaz, arra mindenképp jó volt, hogy a srácok érezhették, hogy a csapat eljutott oda, hogy a legjobbakat is le tudja győzni. Igaz, ha nem figyelünk, közepes csapatok ellen is megizzadunk” – tette hozzá Horkai György.

A kérdésre, miszerint mi újság a csapat új világbajnokával, Bedő Krisztiánnal, a mester így válaszolt:

„Nagyon jó állapotban van, hamar beilleszkedett. Az látszik rajta, hogy fel van dobva, ez természetes. Az egész csapat nagyon szorított neki. Remélem, az, ami sugárzik belőle, átragad majd a többiekre is.”

Horkai György elmondta, a szombathelyi szállás és a körülmények kiválóak, lesik a srácok minden kívánságát. A versenyuszoda körülbelül 50-100 méterre van a hoteltől, és a fedett edzőmedence is nagyon közel van a szálláshoz. Az idő remek, feltehetően kiváló körülmények között játszhat a magyar csapat este – remélhetőleg sok néző előtt.

A magyar csapat mérkőzéseit élőben lehet majd követni a waterpolo.hu oldalon. 

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Bendes Viktor, György Dávid

Mezőnyjátékosok: Szabó Bendegúz, Telegdy András, Lőrincz Bálint, Sedlmayer Tamás, Berta József, Csapó Miklós, Gyárfás Tamás, Német Toni, Manhercz Krisztián, Bedő Krisztián, Jansik Szilárd.



BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

E.ON Férfi OB I.

A-HID VasasPlaket - EPS-Honvéd

2023. jan. 14. 18:30

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

BENU Magyar Kupa, sajtótájékoztató (2022. december 7., Fotó: Kovács Anikó)
A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok