Akad még hely Nagy Viktor, Kiss Gergely és Decker Ádám nyári táborában

2016. június 29. 21:36

A Modern Sport Akadémia várja az úszást, a vízilabdát megismerni vágyó gyermekeket, a Dagály-strandon ebben az évben is a legilletékesebbektől tanulhatnak, ráadásul kiváló a hangulat is, számos kiegészítő programmal színesítik a napokat.

Értő felügyelet mellett megismerkedni egy-egy sportág alapjaival, a rendszeres testmozgás élményével, emellett találkozni olimpiai és világbajnokokkal – ez minden szülő álma. Hogy jó helyen legyen a gyerek, hogy vigyázzanak rá, hogyha pedig tehetséges a kicsi, fedezzék fel és gondozzák.

A Modern Sport Akadémia Sport Egyesületet 2013-ban alapították a fenti célok érdekében, a szervezők között Kiss Gergely, Decker Ádám és Nagy Viktor is ott van, ők ezen a nyáron is rajta tartják szemüket a gyerekeken, a válogatott elfoglaltságaik ellenére még Ádám és Viktor is.

A világbajnok kapus már csak azért is, mert gyermekei is a héten elinduló tábor „lakói”, még a családi programot is kihagynák, csak hogy maradhassanak a Dagály-strandon.

„A kezdetekkor azt tűztük ki, hogy minden évben szeretnénk egy kicsit előrelépni. Nagy ugrásokat nem szeretnénk, mert akkor nagyobbat lehet hibázni, és mi nem szeretnénk. Kis lépésekkel haladunk előre, eddig ezt tudtuk tartani. Évről évre egyre több elégedett szülő és boldog gyerek tér vissza hozzánk. Nagyon jó, ha azt érzed, tényleg jót csinálsz, a jövőre is sok tervünk van, ahogyan a sportban, itt is nagyokat szeretünk álmodni. Jövőre már két új helyszínen leszünk, a Paskál-strandra is betesszük a lábunkat, illetve a Palatinus-strandon is le szeretnénk tenni a Modern Sport Akadémia névjegyét, aztán pedig a távolabbi jövőben a további bővülés a cél”
– adott helyzetjelenést Nagy Viktor, de nem hagytuk, hogy a vezető beszéljen belőle, jöjjön az apa Nagy Viktor, merthogy két gyermeke is a nyári tábor lakója ezekben a hetekben:

„Ők is tesztelik a táborunkat. Olyannyira élvezik, hogy holnap feleségem ki szeretné venni őket délutánról, mert egy régi családi baráthoz mennénk látogatóba, és ők nem nagyon akarnak kimenni a táborból. Nem szeretnék otthagyni az újonnan szerzett barátokat. Ennek én nagyon örülök, mert ez azt jelenti, hogy élvezik, és tetszik nekik.”

Megsúgjuk, a tábort teszteli még a jelenlegi válogatott több tagjának gyermeke is – ők is tudják, jó helyre kerülnek a kicsik.

„Idén is jól működik a rendszerünk, hiszen több mint 30 gyerek van egyszerre egy turnusban nálunk, és őket különböző csoportba osztjuk, mindenki megtalálja a saját szintjének megfelelőt. Az úszásoktatás mellett haladó, középhaladó csoportunk is van, és persze a vízilabda-előkészítőnk is működik”
– ezt már Kiss Gergely tette hozzá, aki most intenzívebben veszi ki részét a mindennapokból, rendszeresen ott van a Dagályon, a vízben is.

„Nagyon jók a körülményeink szerencsére, a gyerekek tudnak focizni, kosarazni, kézműveskedni, a csendes pihenő is megoldott, ráadásul eddig az időjárással is szerencsénk volt. Várjuk az érdeklődőket, van még pár hely a következő turnusokban” – tette hozzá a háromszoros olimpiai bajnok.

Decker Ádám is nagyon örül, hogy az Akadémia idén is pezseg:

„Az első év után most már tapasztaltabbak vagyunk, jobban ki tudjuk osztani a csoportokat, illetve nem titok, egy-két válogatott játékos gyerkőce is hozzánk jár, így első kézből kapunk olyan információkat, amikből tudjuk, mi tetszik a gyerekeknek. Így folyamatosan tudjuk alakítani a programot, magának a tábornak a szervezését. Eddig minden pozitív, tavalyról nagyon sok visszatérő gyerek van, ami nekem azt jelenti, hogy valószínű jól csináljuk a dolgunkat. Szerencsére most Gergő le tud menni, ő tartja a bemelegítést, a nagyobbaknak a vízi edzést, kimondottan szeretik, hogy ott van egy nagy vízilabdás bácsi, aki foglalkozik velük”.

Négy oktató foglalkozik a gyerekekkel, és mivel csoportonként maximum tíz gyerekkel lehet minőségi munkát végezni, a heti 40-es korlátot vezették be a tábor szervezői. Reggel 8 és délután 4 között tart a napi program, egyhetes turnusokban.

További részleteket az Akadémia weboldalán vagy a Facebook-oldalán lehet találni.

-ds-



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok