Válasz a női vízilabda-válogatottól!

2016. június 23. 10:38

Európa-bajnok csapatunk az amerikai utazás előtt elmondta, mindenki csodálkozott, hogy a nagy fieszta közben szóba került januári sikere. Mint a közös nyilatkozatban olvasható, ők is érezték, sőt érzik a szeretet, a két sportágat azonban összehasonlítani nem szabad. Ők a magyar drukkerekkel közösen szorítanak tovább a Storck-csapatnak.

Fotó: MTI

Miközben az ország a magyar labdarúgó-válogatott valóban fényes sikereit ünnepli, olimpikonjaink, így vízilabdázóink gőzerővel készülnek a riói feladatokra. És közben drukkolnak, gőzerővel drukkolnak persze Gera Zoltánéknak.

Így tesz női csapatunk is, amely ma az Egyesült Államokba utazott kéthetes edzőtáborba, ahol az olimpiai- és világbajnok amerikaiakkal készül közösen – a tudnivalókról itt olvashat.

Az elutazás előtt a társaság igyekezett helyére tenni egy szurkoló által kicsit félrement kezdeményezést. Labdarúgóink Ausztria felett aratott 2–0-s győzelme, az országban tapasztalható eufória után osztotta meg valaki az egyik hazai portál még januári Európa-bajnoki győzelme után született írását, hozzátéve, hogy ők bezzeg Eb-t nyertek, mégsem ünnepeljük őket. Ezt aztán sokan osztották meg, egy csapásra fókuszba került a csapat, amellett, hogy mindenki elismerte tettét, kicsit vitatkozni kezdtek rajta.

Nos, Bíró Attila szövetségi kapitány és a lányok közösen erről így nyilatkoztak: „Kezdjük azzal, hogy bennünket is elkápráztatnak labdarúgóink sikerei, csodálatos, amit az Európa-bajnokságon már eddig véghezvittek! Szívből gratulálunk nekik! Mi magunk csodálkoztunk a legjobban, hogy az országban tapasztalható nagy fieszta közepette mi is szóba kerülünk. A januári napot sohasem feledjük, köszönhetően annak is, hogy női vízilabdázókat talán még sohasem ünnepeltek meg ennyire, bármerre jártunk, bármit olvastunk, éreztük az emberek szeretetét, sőt érezzük a mai napig. Ugyanakkor a labdarúgást és a többi sportágat nem érdemes, nem szabad összehasonlítani, nem véletlenül előbbi a világ legnépszerűbb sportja, ami nyilvánvalóan több embert képes mozgósítani. És ez így is van rendjén. Mi tudjuk, a most utcán ünneplő emberek a mi sikereinknek is szívből örülnek, és ez a lényeg. Mi velük együtt drukkolunk a focistáknak! Szóval, hajrá, fiúk, Amerikában is nézzük majd a mecseteket, avagy veletek leszünk!”

A magyar női válogatott Egyesült Államokba utazó kerete:

Kapusok: Bolonyai
Flóra (Szentes), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mindannyian UVSE), Garda Krisztina, Menczinger Kata, Somhegyi Noémi, (mindhárman Dunaújváros), Illés Anna, Takács Orsolya (mindketten BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger)

a.z.



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok