Tíz kegyetlen nap után irány Amerika!

2016. június 22. 15:52

Az alapozó budapesti edzések után csütörtökön reggel az Egyesült Államokba utazik női válogatottunk, ahol két hétig készül az olimpia- és világbajnokkal közösen. Bíró Attila szövetségi kapitány szerint alaposan szemügyre veszi majd egymást a két csapat. Na, meg ő a lányokat, akik az olimpiai csapatba kerülésért is harcolnak.

Fotók: Dobos Sándor

Tíz kegyetlen nap.

A Bíró Attila vezette szakmai stáb alaposan meghajtotta a női válogatatott játékosait. A rávezető margitszigeti három nap, majd az ausztriai hét után kegyetlen meló kezdődött, afféle alapozó időszak, amely során nem kevés úszás szerepelt a programban. Szerdán délelőtt még Ágó Renáta erőnléti edző egy ideig utoljára alaposan megizzasztott a lányokat, aminek az oka egyértelmű: mintegy két hétig nem látja őket…

A csapat ugyanis csütörtökön útra kel, a célállomás pedig – mint mér beszámoltunk róla – az Egyesült Államok, ahol az olimpiai- és világbajnok, friss Világliga-győztes amerikaiakkal edz majd közösen. A közel kéthetes túra során folyamatosan játszik majd edzőmérkőzéseket a két csapat, valamint három hivatalos találkozó is szerepel a programban, Miamiban, Connecticutban és New Yorkban. Bíró Attila szövetségi kapitány 16-as kerettel számolhat. Mint említette, olimpiai keretéből két fiatal, Horváth Brigitta és Szilágyi Dorottya marad itthon, ám mindez nem jelenti azt, hogy kikerültek volna a csapatból, hiszen addig is edzenek, és a túra után újra csatlakoznak a többiekhez, a BENU-kupán is szerepet kaphatnak.

Ha már szóba került a kupa: július 13-15. között sorrendben Olaszország, Ausztrália és Spanyolország ellen játszik a csapat. Az első két napon a Széchy-medencében lesz az összecsapás, ide ingyenes lesz a belépés – a pontos információkkal a napokban jelentkezünk. A július 15-ei meccs a Hajósban lesz, minden bizonnyal 19 órakor, méghozzá az aznap kezdődő férfi BENU-kupa magyar mérkőzése előtt.

De visszatérve a jelenhez. A szövetségi kapitány így foglalta össze az elmúlt napokat, és a várakozásokat: „Az említett tíz nap alatt, nem tagadás, alaposan meg lettek hajtva a játékosok, amire szükség volt, hiszen a klubokban a bajnoki rájátszás során az állóképességi tréningek értelemszerűen már háttérbe szorultak. Panaszom nem lehet, összeszorított fogakkal dolgoztak a lányok, mindent meg tudunk valósítani, amit elterveztünk. Most viszont jó, hogy kiszakadunk a megszokott közegből. Kíváncsi vagyok, milyenek lesznek az ötnegyedes edzőmeccsek az amerikaiak ellen. Biztos lesz olyan, hogy kicsit agyonvernek majd bennünket, hiszen ők a Világliga miatt már bizonyosan jó erőben vannak, de ez nem probléma, tanulni megyünk. Persze minket sem kell majd félteni, odatesszük majd magunkat. Nem csak nekik van respektjük a mi szemünkben, fordítva is így van, kíváncsiak az Európa-bajnokra, bizonyosan méregeti majd egymást a két csapat. A három hivatalos meccs mellett sokat edzünk majd, nem nyaralni megyünk, mondanom sem kell. A játékosok jól tudják, a Rióba utazó tizenhármas keret kialakításakor sokat nyom majd a latba az ezeken az edzéseken, meccseken nyújtott teljesítmény.”


A magyar női válogatott Egyesült Államokba utazó kerete:

Kapusok:
Bolonyai Flóra (Szentes), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mindannyian UVSE), Garda Krisztina, Menczinger Kata, Somhegyi Noémi, (mindhárman Dunaújváros), Illés Anna, Takács Orsolya (mindketten BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger)

a.z.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok