Várják már az amerikai túrát

2016. június 21. 14:59

Női válogatottunk tagjai a kemény edzések között már a csütörtöki utazásra is hangolnak. Az Egyesült Államokban a közös edzések mellett három hivatalos mérkőzést is szerepel a programban.

Tóth Ildikó (is) bírja a strapát - az amerikaiak elleni edzőmeccsek során sem kis feladat vár majd rá - Fotó: Dobos Sándor

A Margitszigeten zajlik az élet…

Naná, hiszen nyár van!

Miközben férfiválogatottunk Dubrovnikban tréningezik a horvát együttessel közösen, női válogatottunk persze nem sütkérezik a napon, kemény edzéseken vesznek részt a játékosok. A héten szerdáig folytatódik az erőltetett menet, hiszen csütörtökön útra kel a küldöttség: a célállomás, mint mér beszámoltunk róla, az Egyesült Államok, ahol az olimpiai- és világbajnok, friss Világliga-győztes amerikaiakkal edz majd közösen. A közel kéthetes túra során folyamatosan játszik majd edzőmérkőzéseket a két csapat, valamint három hivatalos találkozó is szerepel a programban, Miamiban, Connecticutban és New Yorkban. Bíró Attila szövetségi kapitány 16-as kerettel számolhat. Mint említette, olimpiai keretéből két fiatal, Horváth Brigitta és Szilágyi Dorottya marad itthon, ám mindez nem jelenti azt, hogy kikerültek volna a csapatból, hiszen addig is edzenek, és a túra után újra csatlakoznak a többiekhez, a BENU-kupán (július 13-15.) is szerepet kaphatnak.

„Várjuk már az utazást, jó lesz kicsit megint kiszabadulni a megszokott környezetből, arról nem beszélve, hogy szakmailag mennyire hasznos lesz a túra. Azt persze gyorsan hozzáteszem, kint nem feltétlen az eredményeken lesz a hangsúly, lesznek olyan meccsek, amelyek előtt délelőtt úszóedzésen vesznek részt majd a lányok” – utalt a szövetségi kapitány az amerikaiak közeli feltérképezésére, valamint arra, hogy a felkészülés a legfontosabb, az eredményt, egyben a csúcsformát természetesen Rióra időzítik.

A csapatot meglátogatták a doppingellenőrök is, így kissé megkavarodott például a hétfői program, de sebaj, a társaság tisztában van azzal, ez együtt jár az élsporttal. Mindent a fair play jellegében, ez nem kérdés.


A magyar női válogatott Egyesült Államokba utazó kerete:

Kapusok: Bolonyai
Flóra (Szentes), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mindannyian UVSE), Garda Krisztina, Menczinger Kata, Somhegyi Noémi, (mindhárman Dunaújváros), Illés Anna, Takács Orsolya (mindketten BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger)

a.z.



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok