Versenyhelyzet van!

2016. június 08. 16:36

„Azok a játékosok, akik az elmúlt három évben a leginkább bizonyítottak a válogatottban, azok vannak ebben a 19-es keretben” – fogalmazott Benedek Tibor, aki szerint minden posztra vannak riválisok. És kitért Madaras Norbert és Decker Attila meghívására is.

Fotók: Madar Dávid

Mint beszámoltunk róla, a Budapest Marriott Hotelben megtartott sajtótájékoztatón (amelyen a BENU Gyógyszertárak támogatói szerződést hosszabbított a Magyar Vízilabda Szövetséggel) Benedek Tibor megnevezte a riói olimpiai keretet.

A szövetségi kapitány 19 játékos nevét sorolta fel, közülük kerül majd ki a játékokon részt vevő 13 résztvevő. Adta magát a kérdés, vajon hány álmatlan éjszakát okozott számára a keret kijelölése – Benedek Tibor erre így reflektált: „Igazán egy sem volt. Azt gondolom, azok a játékosok, akik az elmúlt három évben a leginkább bizonyítottak a válogatottban, azok vannak ebben a 19-es keretben. Sok kérdésre kellett választ kapnom, például hogy milyen lesz a csapat szerkezete, amit speciel még most nem is tudnék pontosan megmondani. Illetve fontos, hogy minden poszton legyenek riválisok, versenyhelyzet.”

A kapitányt az egyéni interjúk során szinte mindenki leginkább a válogatott keretbe visszahívott kétszeres olimpiai bajnokról, Madaras Norbertről kérdezte, ő pedig becsülettel állta a sarat. Így honlapunknak a végén voltaképpen kérdés nélkül kitért a Szolnokból Ferencvárosba igazoló balkezesre, valamint a szintén újra szerepet kapó világbajnok kapusára.

„Madaras Norbert és Decker Attila jelentette a pluszkérdést, hiszen ők ketten voltak a felsoroltak közül a legrégebben a válogatottban. Norbi több lehetőséget kapott a bajnoki döntőkön, hogy bizonyítson – láthattuk, tudott is. Attila azért kapott tőlem bizalmat, mert sokáig együtt dolgoztuk, ismerem a képességeit, és noha Nagy Viktor mellett klubcsapatában nem kapott nagyon szerepet, sokat tette ezért a válogatottért, meg kell, hogy adjam neki a lehetősséget” – fogalmazott a kapitány, akinek felvetettük, rendkívül pozitív, hogy a bajnoki rájátszás óriási feszültsége dacára a játékosok között nem alakultak ki problémák, a meccsek után barátként beszélgettek egymással.

„Én is így láttam, de nem lepett meg, hiszen a magyar játékosokra mindig jellemző volt, hogy ha feszültség is van a vízben, a parton ezt meg tudják oldani. Ezúttal sem láttam, hogy különösebb gond lenne” – reflektált Benedek Tibor, aki a felkészülést a héten megkezdte azokkal a játékosokkal, akik nem voltak érdekeltek a Bajnokok Ligája Hatos Döntőjében. A teljes keret hétfőn kezdi a munkát – hogy aztán mikor szűkíti le a kapitány az utazó 13-ra, azt momentán ő sem tudja. Látva a névsort, és ismerve az urakat, egyet bátran kijelenthetünk: mindenki megfeszül majd azért, hogy ott lehessen Rióban.

Ami a felkészülést illeti: a csapat június 20-22. között Dubrovnikban közösen edzőtáborozik a horvát válogatottal, majd 23-26. között Hercegnoviban szerepel egy tornán, amelyen a Montenegró, Horvátország és Spanyolország ellen játszik. Július 9-én Miskolcapolcán Brazília ellen vív félhivatalos találkozót, majd július 14-16. között a BENU-kupán, a Margitszigeten szerepel (az ellenfelek még nem dőltek el végleg), majd Belgrádban, a szerbekkel készül együtt. Brazíliába július 30-án utazik a társaság.

A férfiválogatott kerete a riói felkészülésre:

Kapusok: Bisztritsányi
Dávid, Decker Attila, Nagy Viktor
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Madaras Norbert, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő
 
OLIMPIA, Férfiak, csoportmérkőzések:

Augusztus 6., szombat:

Szerbia-Magyarország – 9.00 (magyar idő szerint: 14.00)

Augusztus 8., hétfő:

Magyarország-Ausztrália – 20.50 (magyar idő szerint: augusztus 9., 1.50)

Augusztus 10., szerda:

Görögország-Magyarország – 10.20 (magyar idő szerint: 15.20)

Augusztus 12., péntek:

Magyarország-Japán – 20.50 (magyar idő szerint: augusztus 13., 1.50)

Augusztus 14., vasárnap:

Brazília-Magyarország – 20.50 (magyar idő szerint: augusztus 15., 1.50)

A férfitorna döntőjét augusztus 20-án, 17.50-től, magyar idő szerint 22.50-től rendezik.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok