Sikeresen zajlott az I. Országos Baby Kupa

2016. június 08. 09:24

Tatabányán "gáláztak" a kicsik, az U10-es korosztály számára külön kupát rendeztek.

Fotó: Szedlmayer Ildikó

Az U10-es korosztály számára először a Dunántúli-régió szervezett tornát, majd ebben a szezonban már Budapesten, az Alföldi-, és az Észak-keleti régióban is megrendezték a baby bajnokságot.

Most a négy régió két-két csapata számára külön kupát írt ki az MVLSZ, amelyet június 4-én, Tatabányán rendeztek meg. A csapatokban 2005-ben vagy később született gyermekek vettek részt. Az OSC, Ferencváros, Nyíregyháza, Miskolc, Szombathely, Kaposvár, Tatabánya, Szeged nevezett a tornára.


Szedlmayer Ildikó, a KSI utánpótlás-edzője készített felvételeket a helyszínen, ezeket mutatjuk meg a galériában, és tőle kértünk egy kis összefoglalót is:

"Az U10 Baby Bajnokságban nincsenek számon tartott eredmények, most sem voltak. Szándékosan, hiszen a játék öröme és a tapasztalatszerzés a cél a gyerekeknél. MInden csapat minden játékosa aranyérmert és emléklapot kapott, megérdemelten. Boldog, a vízilabdázást szerető, motivált gyerekeket szeretnénk később komolyabb elvárású bajnokságokba engedni. Az a célunk, hogy biztos alapokat építsünk az úszástudásban, a lábtempóban. A többi már a nagyobb edzők dolga" - mondta Szedlmayer Ildikó.
 
Babarczi Roland szakmai összefoglalójában így írt a tornáról: "A lejátszott 16 mérkőzés alapján megállapítható, hogy a nyolc klub csapatai az alapkövetelmények (úszás, korosztályhoz illő labdatechnika) vonatkozásában jól teljesítettek. A játék elemei, a védekezés és a támadások felépítése okozott gondot a többségnél. Az etalon a Szegedi VPS csapata volt, amely a mozgó aktív játékot úgy védekezésben, mint támadásban is a legeredményesebben hajtotta végre. Nagyon jó benyomást keltett az OSC csapatának aktív játéka, az FTC játékosainak kondíciója (edzettsége). A Tatabánya, a Kaposvár és az AVUS csapatai is játszottak jó mérkőzéseket a legjobbakkal! A kellemes meglepetés az északi két csapat volt, a legkevesebb időaránnyal rendelkező két klub további munkáját jól szolgálta a torna! Rendkívül jó benyomást keltett a nyolc edző korrekt, a játék lényegére irányuló irányítása a mérkőzések alatt, és értékelésük a mérkőzések után. A mérkőzések végén a nyolc csapat minden tagja megkapta tőlem az MVLSZ részvételi érmeit, továbbá az MVLSZ okleveleit, a közreműködő házigazda Persely József és a szervező Szedlmayer Ildikó részvételével."

-ds-

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok