„Köszönjük, Budapest!” – mondta a LEN elnöke

2016. június 07. 18:16

Számtalan pozitív visszajelzés után, íme, Paolo Barelli véleménye a mögöttünk hagyott férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntőről. A sportvezető szerint a vízilabda újabb ünnepe volt ez a három nap.

Fotó: Madar Dávid

„Le a kalappal!”
„Csodálatos volt!”
„Ennél jobb helyen nem is lehetne rendezni ezt az eseményt!”


Három rövid üzenet a több száz közül, amely a Magyar Vízilabda Szövetséghez érkezett azok után, hogy véget ért a férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő margitszigeti fináléja. A fantasztikus hangulatot még az időjárás sem volt képes tönkretenni, a szurkolók az időként rázendítő eső ellenére is jól szórakoztak, avagy újfent bebizonyosodott, a vízilabda nálunk nemzeti ügy. Mind a három napon ötezren választották szórakozásul az eseményt, így a 2014 Európa-bajnokság után újfent pazar légkörben rendezték a mérkőzéseket, amelyet ráadásul a tévéközvetítéseknek hála több millióan látták.

Az előző két év házigazdájának csapata, a CN Barcelona vezetői is el voltak ragadtatva a helyszíntől, cseppet sem bánták, hogy ezúttal útra kellett kelniük. Ez tulajdonképpen mindent elárul a sikerességről.

A szervezőknek – akiknek 136 önkéntes segítette a munkáját, amit ezúton is köszönünk! – minden visszajelzés fontos persze, hogy az esetleg javítanivalót a jövőben eszközölni tudja – a LEN vezetőinek véleményével sincs ez másként. Igen ám, de annak elnöke, Paolo Barelli csak jót mondott: „Egy újabb csodálatos eseménynek voltunk részese Budapesten, a Bajnokok Ligája hatos döntője egészen nagyszerűen sikerült, minden szempontból – köszönet ezért magyar barátainknak, Kemény Dénes elnök úrnak és csapatának. A LEN számára csodálatosan alakult ez az év: a belgrádi élmények még mindig itt vannak velünk, hiszen egy egyedülálló vízilabda Európa-bajnokságot láthattunk. Nemrég ért véget a londoni vizes kontinensbajnokság, amely szintén hatalmas siker volt, most pedig újra itt vagyunk Budapesten, ahol szokás szerint hatalmas érdeklődés övezte a Final Sixet, ami a vízilabda újabb ünnepe volt. Nagyon fontos, hogy ez a sportág, ez a versenysorozat megkapja a megfelelő promóciót, hiszen a vízilabda népszerűségéért Európa, azaz mi tehetünk a legtöbbet. Budapest garancia arra, hogy ez meglegyen - mi pedig alig várjuk, hogy jövőre is visszatérhessünk, előbb a BL-döntőre, majd a nyári világbajnokságra.”

Mit lehet ehhez hozzáfűzni? Talán annyit: máris elkezdtük a felkészülést a jövő évi rendezői feladatokra. És persze ne feledjük, júliusban női és férfi BENU-kupa is lesz a Margitszigeten! Csoda, hogy alig várjuk?
 
a.z.



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok