Ifibajnokság: csúcson a KSI

2016. június 05. 20:03

A KSI nyerte meg az országos ifibajnokságot, miután a döntőben meggyőzően verte a BVSC-t. Az Eger lett a harmadik az UVSE legyőzésével.

Fotó: Dobos Sándor

Második alkalommal rendeztek négyes döntőt az ifibajnokság végén, a tavalyi címvédő UVSE azonban nem bírt a BVSC-vel az elődöntőben, így csak a bronzért mehetett, míg az Eger az alapszakaszt megnyerő KSI-től kapott ki az első napon.

Jobban kezdett az Eger a bronzmeccsen, Szalai Gábor és Biros Barnabás góljával 2-0-ra vezetett, de aztán jött Szatmári Kristóf két gólja, s máris egyenlő volt, ezzel is zárult az első negyed, amelynek végén Sélley-Rauscher Domonkost végleg cserével kiszórta Németh András játékvezető .

A szombaton kimaradó Dala Döme már 3-2 után egyenlített, majd Vadovics Viktor már a vezetést szerezte meg a tavalyi ifi bajnoknak. Pontosabban játszott az UVSE a második negyedben, Korbács góljánál először volt kétgólos a lila előny. Ezután viszont nagyon hosszas bénultság következett.

Egészen meglepő helyzetekben hibázott az UVSE, a többi közt négy (!) büntetőt is kihagyott, és megannyi ziccert. Más kérdés, hogy az Eger ezt nem tudta kihasználni, idegesek voltak ők is. Aztán a legvégén mégis sikerült egyenlíteniük Szalai Gábor akciógóljával, egy perccel a vége előtt, sőt!

A végén a fordítás is sikerült, nem akármilyen körülmények között. Emberelőnybe került az Eger az utolsó percben, a támadás végén viszont idő előtt megszólalt a duda. Tóth Kálmán hevesen reklamált, majd a zsűri jelezte, hogy az UVSE kiállított játékosa, Szentesi Dániel hamarabb visszajött a pályára (2 másodperccel), így 5 méteres következett az Eger javára. Ezt Biros Barnabás – aki vasárnap ünnepelte 19. születésnapját – értékesítette, így lett harmadik az Eger.

A döntőben az utánpótlás-válogatott Teleki András góljával szerzett vezetést a KSI, ezt emberelőnyből azonnal kiegyenlítette Pintér ÁkosLeposa Gábor védései lelkesítették a népes KSI-tábort, de aztán becsúszott egy labda Lipták Milán lövése után, 1-2. Teleki megúszás utáni góljakor aztán újra hangos lehetett a biztatás, de a nézőtéren a BVSC-nek is sokan szurkoltak, és miután a nap is sütött, egész jó program volt ez a finálé.

Ráadásul izgalmas, hajtós meccs volt, 3-3-mal jöhetett a második negyed, de megint a BVSC ragadta magához a kezdeményezést Rábavölgyi Zsombor góljával. Legalábbis azt hittük. Azt követően ugyanis 5 KSI-gól következett. Teleki András és Horváth Ákos kétszer is megvillant, mindketten igen jól játszottak ezen a délutánon, Berze Botond is lőtt egyet, azaz 5-1-re nyerte a szakaszt a KSI.

Sőt, nem volt megállás a harmadik negyedben sem, 11-4-ig nem esett BVSC-gól, azaz egy 7-0-s szériát futott Horváth János csapata. Sugár Péter kozmetikázta az eredményt aztán időlegesen, de az utolsó negyed előtt is maradt a komoly KSI-előny.

Ez végül a meccs végéig is megmaradt, azaz a KSI megnyerte a mérkőzést, megérdemelten, ezzel pedig megnyerte az idei ifibajnokságot.

Fotó: Dobos Sándor

Horváth János, a KSI vezetőedzője: „Gratulálok a csapatomnak.”

Teleki András, a KSI játékosa a meccs után: „Örülök, hogy sok minden összejött ma nekem, de sok segítséget kaptam a csapattól, a góljaimat fórból szereztem jórészt. Úgy kezdtük az évet, hogy sokan esélytelennek tartottak minket, még a négy közé jutásra is. A csapat nagy része az ob I.-ben is játszik, így nagyon kemény volt az év, a fáradtság ki is jött a szezon végére. Ennek ellenére bejutottunk a négyes döntőbe, és szerencsére kitartott az akaratunk a végéig. Most elmegyünk a válogatottakba, aki meghívót kapott, és aztán jövőre megpróbáljuk megint megnyerni a bajnokságot.”

Szűcs Levente, a BVSC vezetőedzője: „Nagyon boldog vagyok, mert a szezon elején nem hiszem, hogy bárki is gondolt arra, hogy döntőt játszunk majd. Ehhez képest az UVSE-t legyőzve megvertük az ifi kupát, és most megint megvertük az UVSE-t az elődöntőben, ami óriási fegyvertény. Itt a döntőben is mindent megtettünk, ma ennyire futotta, de gratulálok a srácoknak az egész éves teljesítményükhöz. A csapat 80 százaléka még serdülőkorú, így bizakodhatunk a jövőt tekintve.”

Várhegyi Dániel, a BVSC kapusa: „Nem úgy indult az évünk, hogy ebből második hely lesz, aztán mégis így alakult. Ez egy nagyon szép eredmény, elégedettek lehetünk. Vannak, akiknek vége az ifi korosztály, vannak, akik még maradnak. Ma nem ment olyan jól, mint tegnap, de pozitív volt az egész hétvége."

Horkai György utánpótlás szövetségi kapitány: „Ismét bebizonyosodott, hogy van létjogosultsága a Final Fournak. Nagyon jó volt ma is a hangulat, sok néző volt, és küzdelmes, hajtós meccsek voltak. A KSI minden szempontból jobb volt ma a BVSC-nél, teljesen megérdemelten lett bajnok, az egész éves teljesítmény alapján is. Az egriek az elődöntőben sokáig jól tartották magukat, de Biros kiállása megzavarta őket, szétestek. A BVSC ma is küzdött, mint ahogyan az egész hétvégén, le a kalappal előttük is, kicsit már emlékeztetett a hozzáállásuk a régi BVSC-s időkéhez. Az egrieknél megint látszódott Tóth Kálmán munkája, egyedül az UVSE játéka volt csalódás, hiszen több korosztályos válogatottal is a keretben gyengébben teljesítettek a hétvégén. Színvonalas volt a torna, a szezon is.”

Eredmények – országos ifjúsági bajnokság:

A bronzéremért:


ZF-Eger-UVSE-Continental 7-6 (3-2, 1-4, 1-0, 2-0)
Gólszerzők:
Szalai, Biros, Kürti, Mata, Nagyváradi, illetve Szatmári 2, Kovács D., Vadovics V., Dala D., Korbács

A döntőben:

KSI-BVSC-Zugló 13-9 (3-2, 5-1, 4-3, 1-2)
Gólszerzők:
Teleki 5, Horváth Á. 3, Kósa 2, Kardos A., Schmölcz, Berze, illetve Rábavölgyi 3, Lipták 2, Sugár 2, Ágh, Pintér
 
Az 5-8. helyért:

Vasas-Honvéd 17-7 (7-3, 3-1, 3-1, 4-2)
Gólszerzők:
Burián 6, Simon H. 2, Sólyom 2, Bátky 2, Bencz, Baross, Korom, Fazekas G., Hajdu, illetve Korbán 3, Reibel, Farkas, Molnár, Pásztor

FTC-Szentes 8-5 (1-0, 2-2, 1-1, 4-2)
Gólszerzők: Torda 3, Szőke 2, Irmes P., Turnai A., Goschi, illetve Bocskai, Pellei K., Turcsányi, Lukács Á., Kovács B.

A 7. helyért:

Honvéd-Szentes 7-9 (1-0, 2-3, 0-3, 4-3)
Gólszerzők:
Nagy M. 4, Korbán 2, Farkas, illetve Pellei K. 2, Lukács D. 2, Harangozó, Turcsányi, Kókai, Lukács Á., Badó

Az 5. helyért:

Vasas-FTC 16-6 (4-0, 3-1, 5-1, 4-4)
Gólszerzők:
Burián 5, Fodor R. 3, Korom 2, Simon 2, Baross, Tóth P., Trombitás T., Hajdu, illetve Irmes P. 3, Fülöp, Irmes M., Turnai B.

A 9-12. helyért:

Szombathely-Tatabánya 9-7 (2-1, 3-2, 3-3, 1-1)
Gólszerzők:
Ekler 3, Hajmási 2, Juhász 2, Jenei, Doma, illetve Lukács P. 4, Sebestyén 2, Fekésházy

Szeged-Debrecen 10-6 (4-1, 2-2, 4-3, 0-0)
Gólszerzők:
Mikházi B. 4, Berkó 2, Szepes 2, Takács, Meskó, illetve Fekete G. 2, Macsi M., Kardos, Gál, Homoki

A 11. helyért:

Tatabánya-Debrecen 16-9 (6-2, 3-2, 5-2, 2-3)
Gólszerzők:
Sebestyén 8, Lukács P. 4, Németh M. 2, Horváth R., Vajda, illetve Fekete G. 3, Kuprák 2, Macsi M. 2, Soós, Gál

A 9. helyért:

Szombathely-Szeged 15-11 (3-1, 4-4, 3-3, 5-3)
Gólszerzők:
Jenei 4, Ekler 4, Juhász 3, Hajmási 2, Sági 2, illetve Berkó 5, Takács 3, Mikházi, Kecskeméti, Meskó


-ds-

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok