BL: legyőzte a Dubrovnik a Reccót, és döntős!

2016. június 03. 22:01

A horvát bajnok remek játékkal, végig vezetve úgy tűnt, rendes játékidőben veri meg a címvédőt, ám a végén drámai pillanatok következtek, és büntető párbajra maradt a döntés. Ezt már megnyerte Kobescak együttese, és az Olympiakosz ellen a serlegért játszhat.

Fotók: Madar Dávid

A viharosan végződő Szolnok–Olympiakosz meccs után újabb csemege következett: a Jug a Reccót igyekezett legyűrni. A címvédő a szemműtéten átesett Tempesti nélkül érkezett, helyét Viola vette át a kapuban.

Nos, jó ideig bajban volt az olasz sztárcsapat. A horvátok bekezdtek, 3–1-re nyerték meg az első negyedet. Tették ezt úgy, hogy öt emberhátrányt is kivédekeztek, Bijac remekelt, a blokkok is a helyükön voltak.

A második menet elején kettőt még hozzátette a csapat, így kétszer is fórban mehetett a 4–1-ért. Ez nem jött össze, ellenben aztán Fatovic akcióból betalált. No, ekkor kezdett el igazán pólózni a Recco: Filipovics vágott gyorsan kettőt, majd Figlioli is „betett” egy fórt, Viola pedig elkezdett védeni. Pillanatok alatt egyenlítette ki hátrányát Pomilio együttese.

A harmadik etap első hat perce a Dubrovniké volt: remek védekezés, Bijac-bravúrok, jó centermegjátszások, háromból három belőtt emberelőnyös helyzet! És miután Macan akciógólt is jegyzett, ismét meglépett Kobescak mester együttese, méghozzá 8–4-re.

Sukno lőtt be egy fórt aztán, majd Ivovics kétkapufás találata hozta közelebb a Reccót, így a negyedik negyed előtt még reménykedhettek az olaszok.

Főleg azok után, hogy a Jug kihagyott fórja után (Jokovic nem volt pontos) Figlioli mattolta Bijacot emberelőnyben. Egyenlíteni nem sikerült, mert az Eger ellen remeklő Loncar hátrányban blokkolta di Fulvio löketét – sőt ebből Jokovic megúszott, és 4.52-vel a vége előtt 9–7-re alakított az állást!

Filipovics a fára bombázott egy emberelőnyt, majd a szerb balkezes újabb lövését védte Bijac, nem véletlen skandálta a Jug-tábor a kapus nevét. A Recco újabb fórt hagyott parlagon (eladta a labdát), az utolsó két percben jártunk, a Jug őrizte előnyét.

1.30-cal a vége előtt Filipovics lőtt a fára, de Bijac fejéről bement a labda. 1.05 volt hátra, amikor Ivovicsot küldték ki Perronéről, Kobescak időt kért. Már-már úgy tűnt, nem lesz semmi, kiegészült a Recco, és akkor Perrone irtó nagy gólt lőtt a hosszúba!

Úgy tűnt, eldőlt, hiszen 39 másodperc volt hátra, és 10–8-ra vezetett a Dubrovnik. Sukno 27-tel a vége előtt szépített, ám a maradék időt végigtámadta volna a horvát bajnok, ám Koganov játékvezető a 9 másodperccel a vége előtt a labdát birtokló horvát csapatból Markovicot 4 perces kiállítással sújtotta… Ez pedig azt jelentette, hogy ötöst lőhetett a Recco… Sukno belőtte, döntetlenre mentve ezzel az olaszoknak a meccset.

Az ötméteres párbajban a Recco kapujában Pastorino állt, ő Ivankovic lövését, Bijac pedig Suknoét védte, így egy kör után 4–4 volt az állás. Perrone újra belőtte, de Filipovics kísérletét védte Bijac, így a Jug Dubrovnik jutott a fináléba, ahol az Olympiakosz ellen mérkőzhet a BL-serlegért.


Eredmény – Férfi Bajnokok Ligája, Hatos Döntő
Elődöntő

Jug Dubrovnik (horvát)–Pro Recco (olasz) 10–10 (3–1, 1–3, 4–2, 2–4) – ötméteresekkel 5–4

Hajós-uszoda, vezette: Margeta (szlovén), Koganov (azeri)

DUBROVNIK: Bijac – Macan 1, Jokovic 3, Garcia, Markovic 1, Vrlic, Perrone 4. Csere: Fatovic 1, Loncar, Ivankovic, Benic, Obradovic. Vezetőedző: Vjekoslav Kobescak

RECCO: Viola – Pijetlovics, Prlainovics, Sukno 3, Filipovics 3, Ivovics 1, Gitto. Csere: di Fulvio 1, Mandics, Figlioli 2, Nicholo, Aicardi, Pastorino (kapus). Vezetőedző: Amedeo Pomilo

Gól/emberelőny: 5/13, ill. 4/16
Gól/ötméteres: –, 1/1
Kipontozódott: Gitto (16. p.), Benic (21. p.), Nicholo (24. p.), Obradovic (27. p.)
4 perces végleges kiállítás: Markovic (32. p.)

További program:

Június 4., szombat:

A 3. helyért: Szolnok–Recco 19.30
DÖNTŐ: Olympiakosz–Dubrovik 21.00

-az, ds-




Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok