BL Final Six: Európa legjobbjai startra készen!

2016. június 01. 18:57

Mint minden LEN csúcseseményt, a margitszigeti Bajnokok Ligája Hatos Döntőt is hivatalos sajtótájékoztató vezette fel. Mindenki várja a csütörtöki rajtot.

Fotó: Madar Dávid

Két év barcelonai rendezés után a harmadik Final Six Budapesten startol csütörtökön este, a ZF-Eger és a Jug Dubrovnik mérkőzésével. A rajt előestéjén egy rövid záporral indult a sajtótájékoztató, amelyet Alexander Sostar, a LEN Büró vízilabdáért felelős tagjának szavai indítottak.

„Paulo Barelli nevében is köszönöm Budapestnek és a Magyar Vízilabda Szövetség, hogy otthont ad ennek az eseménynek. Fontos a vízilabdának, hogy demonstráljuk, az emberek szeretik ezt a sportágat. Magyarország mindig garancia arra, hogy a telt lelátók révén ezt újra és újra bizonyítsuk. Jól ismerem ezt a helyszínt, ami egy történelmi jelentőségű uszoda. Sok sikert minden csapatnak, jó játékot, nagy meccseket kívánok magunknak is, és azt, hogy ne gyűljön meg a bajunk az időjárással.”

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke elmondta, nagy öröm, hogy két évig Budapest rendezi a BL végső tornáját, ráadásul az érdeklődés sem kicsi, 900 jegy maradt még eladandó – nem árt sietni. A szövetség első embere emlékeztetett, a 2014-es budapesti Eb 14 napjából összesen egy volt esős, most a három nap alatt is megelégedne maximum eggyel.

Marco Birri, a LEN igazgatója számokkal támasztotta alá az érdeklődést: 102 újságíró, 38-40 fotós akkreditált, és remek hír, hogy minden érdekelt csapat nemzeti televíziós társasága ingyen megkapja a mérkőzés képeit, így közvetíti is a tornát – természetesen az M4 Sport is. Minden meccset élőképpel lehet majd követni a LEN weboldalán.

A csütörtöki program (Eger-Jug, Szolnok-Barceloneta) főszereplői közül egy-egy reprezentáns is szót kapott a sajtótájékoztatón.

Fotó: Madar Dávid

Jesus Martin, a Barceloneta vezetőedzője: „Nagyon elégedettek vagyunk, hogy itt vagyunk Budapesten. Nehéz dolgunk lesz a Szolnok ellen, biztosan nagyon szoros meccs lesz, de mindegyik csapat erős, mi is, ezért nagy verseny egy ilyen torna. Bizakodunk.”

Vjekoslav Kobescak, a Jug vezetőedzője: „Nagyon kemény tornára számítunk, hiszen öt friss bajnok és az Eger személyében egy kupagyőztes vesz rajta részt. Minden csapat megérdemelné, hogy megnyerje a tornát, papíron ezzel együtt két csapat erősebbnek tűnik, de mi is győzni jöttünk. Azért érkeztünk ide, hogy élvezzük a játékot.”

Kósz Zoltán, a Szolnok kapusedzője: „Igazi pikantéria, hogy két magyar csapat szerepel a Final Sixen. Hála az égnek, sikerült a két magyar klubnak elkerülnie egymást, nagy valószínűséggel csak a döntőben kerülhetünk össze legközelebb. Nagyszerű meccseket játszottunk a bajnoki döntőben az Egerrel, nem is lehetett volna jobb felkészülést elképzelni. Külön élmény, hogy meg is nyertük a bajnokságot.”

Bárány Attila, az Eger elnöke: „A következő három nap a vízilabda ünnepe lesz, nagy megtiszteltetés rajta részt venni, de mi nem elégszünk meg ezzel. Nekünk mindig a következő lépéssel kell foglalkoznunk, ez a feladat jelenleg a Jug legyőzése: Nem felejtettük el a tavalyi vereséget ugyanebben a fázisban, és tiszteljük is az ellenfelet. Hat csapat van itt, bármelyik megnyerheti a BL-t." 
 
Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2016. június 2–4., Margitsziget
A program

Június 2., csütörtök:

A négy közé jutásért:

ZF-Eger–Jug Dubrovnik (horvát) 19.00
Szolnoki Dózsa-Közgép–CN Barceloneta (spanyol) 20.30

Június 3., péntek:

Meccs az 5. helyért 17.30


Elődöntő:
Szolnoki Dózsa-Közgép/Barceloneta–Olympiakosz Pireusz (görög) 19.00
ZF-Eger/Jug Dubrovnik–Pro Recco (olasz) 20.30

Június 4., szombat:

Meccs a 3. helyért 19.30
DÖNTŐ 21.00

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok