Európa legjobb női válogatottja elkezdte!

2016. június 01. 12:52

Bíró Attila olimpiai 18-as kerete a Margitszigeten megkezdte felkészülését az olimpiára, avagy női válogatottunk játékosai a célegyenesbe érkeztek. Ahogy a kapitány mondta, lépésről lépésre haladnak, avagy most a rávezetésen van a hangsúly.

Fotó: Madar Dávid

Téma a parton: Veszprém férfi kézilabda-csapatának BL-döntője, a Real Madrid foci BL-sikere (a Barcelona-fan Tóth László húzta is kicsit a száját…), a Final Six, sport minden téren. Kivéve Rio.

Furcsa?

Cseppet sem. Főleg aki ismeri Bíró Attilát, női válogatottunk szövetségi kapitányát, aki az edzés végén a felvetésre így reagált: „Szép sorban haladunk. A célt mindenki tudja, nem kell ecsetelni. Most az a fontos, hogy ezen a héten minden rendben legyen, majd a következőn zökkenőmentes legyen az ausztriai edzőtábor, és így tovább.”

Természetesen mindez nem azt jelenti, hogy az olimpia nincs terítéken, sőt, a kapitány a Világliga-döntős meccsekről is kapja majd a felvételeket, és esténként, éjjelente elemezi majd az elemeznivalót.

De visszatérve a Margitszigetre: a korábban kihirdetett 18-as keret minden tagja ott volt természetesen a medencében. Mielőtt vízbe ugrott a társaság, a kapitány vezetésével rövid eligazító megbeszélést tartott a szakmai stáb, túlbeszélni nem kellett a dolgokat, hiszen mindenki pontosan tudja, mi vár rá. Úsztak, földi halandónak sokat úsztak a játékosok, mioközben a kapusoknak Áts Bertalan még "különórát" is tartott.

„A héten afféle rávezető edzéseket tartunk, Ausztriában is inkább még a csapatösszetartáson lesz a hangsúly, bár ott már velünk tart Ágó Renáta erőnléti edző is, aki azért izzasztja majd a lányokat” – fogalmazott Bíró Attila. A férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő miatt a margitszigeti tornateremben foglalt, így a Gilda Max-ban mentek súlyzózni kicsit a lányok, akik a rendkívül feszültté váló magyar bajnoki rájátszásban egymás ellen harcoltak, ám mostantól kizárólag együtt szabad gondolkodniuk. Persze biztos, ami biztos alapon azért kedden dr. Csernus Imre is „kézbe veszi” őket.

A lényeg: Európa legjobb csapata megkezdte felkészülését az olimpiára.

Jó ezt így leírni, na!


A magyar női válogatott olimpiai 18-as kerete:

Kapusok: Bolonyai
Flóra (Szentes), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mindannyian UVSE), Garda Krisztina, Horváth Brigitta, Menczinger Kata, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya (mindannyian Dunaújváros), Illés Anna, Takács Orsolya (mindketten BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger)


a.z.


Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok