Négy felnőtt vb-bronzérmes is megy a görög U20-as tornára

2013. augusztus 07. 14:54

Az augusztus közepén elkezdődő női junior-világbajnokságra készül a magyar válogatott. Most egy görög torna van a soron.

Nincs könnyű dolga Mihók Attilának, a junior válogatott kapitányának, ugyanis az augusztus 18-án, Voloszban kezdődő korosztályos vb előtti felkészülés bizonyos időszakaiban „szanaszét” voltak a játékosai.

A „szanaszét” persze durva kifejezés, hiszen a lányok a magyar vízilabda hírnevét öregbítették a kazanyi Universiadén (ezüstérem az oroszok mögött) és a barcelonai felnőtt világbajnokságon (bronzérem).

Fotó: Kovács Anikó

A nagyoktól Antal Dóra, Miskolczi Kitti, Illés Anna és Garda Krisztina csatlakozott most a junior kerethez, korábban Gémes Alexa és Horváth Brigitta tette meg ezt az egyetemi-főiskolai játékok után.

A válogatott még a négy „nagy” nélkül nyerte meg a dunaújvárosi tornát a hétvégén, az ausztrál, az orosz és az U17-es válogatott mindegyikét legyőzve.

„Nem volt különösebb célkitűzés a torna előtt, pontosabban az ausztrálok ellen elvárás volt a siker, az oroszok ellen meg dolgozott bennünk a bizonyítási vágy, a visszavágás esélye, hiszen tőlük kaptunk ki az Eb-döntőben. Örülök, hogy megnyertük a tornát. Azóta az ausztrál válogatottal készülünk Dunaújvárosban, velük utazunk Görögországba, ahonnan vasárnap jövünk vissza. Utána Kanada és Új-Zéland együttesével készülünk a vb-re, ahová jövő hétvégén utazunk” – mondta Mihók Attila.

A Pythia-kupán a mieink és az ausztrálok mellett a házigazda görögök és Olaszország csapata vesz részt.

„Az a nagy kérdés, hogy a felnőtt válogatottból érkező játékosok milyen gyorsan veszik fel a mi ritmusunkat, milyen hamar kerülünk egy hullámhosszra. A védekezésben különösen fontos az, hogy a játékosoknak azonos elképzelései legyenek. Sok időnk nincs ennek az összehangolására, nyilván fizikálisan nem lesznek problémák. Nagyon bízom benne, hogy könnyen összeállnak majd a részletek egy egységgé. Három-négy felkészülésből érkeznek a lányok egy másikba, mindenképp rendhagyó időszak ez. Persze, a junior válogatottnak az a feladata, hogy lehetőleg minél hamarabb biztosítsa az utánpótlást a felnőtt együttesbe” – mondta a kapitány, aki megnyugodhat, jelenleg ez a helyzet.

A mieink a vb-n a brazilok, az oroszok és a britek ellen kezdenek majd a csoportban.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Barna Edina, Horváth Anna
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Illés Anna, Miskolczi Kitti, Garda Krisztina, Horváth Brigitta, Gurisatti Gréta, Gémes Alexa, Miklós Dóra, Ziegler Diána, Polák Zsófia, Kövesdi Vivien, Rácz Daniella.

A vb-re Rácz Daniella és Miklós Dóra közül csak egyikőjük mehet, hogy ki, azt később dönti el Mihók Attila.



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok