Kid’s Final a BL Final Six alatt, a serdülő-válogatott is ott lesz

2016. május 23. 13:53

Az U15-ös korosztály számára a budapesti Bajnokok Ligája hatos döntőben is lesz nemzetközi torna, ahogyan az Barcelonában is volt tavaly és tavalyelőtt is. Sok magyar csapattal és fiatallal!

Fotó: Dobos Sándor

Benczur Márton és Vogel Zsolt, a serdülő-válogatott edzői arról tájékoztatták a waterpolo.hu-t, hogy Team Hungary néven az U15-ös válogatott vesz majd részt a gyerektornán. A keretet is kihirdették a szakemberek, a következő csapattal állnak ki:

Aranyi Máté (UVSE), Bihácsi Bence (KSI), Bóbis Botond (KSI), Bozó Péter (Szentes), Faragó Tamás (Vasas), Gyenis Ádám (BVSC), Konarik Ákos (Vasas), Korom Dániel (Vasas), Lantos István (KSI), Némethy Dániel (KSI), Nyíri Balázs (KSI), Pető Attila (KSI), Prágay Botond (UVSE), Szász Dániel (BVSC), Szieben László (UVSE), Sziládi Kristóf (UVSE), Vígvári Vendel (UVSE) Lantos István (KSI)
 
Benczur Márton így nyilatkozott a tornáról:

"A jól sikerült sibeniki torna után folytattuk a felkészülést, a megszokott ütemben. Pár hete adódott a lehetőség, hogy induljunk el ezen a tornán, Horkai György keresett meg engem és Vogel Zsoltot. Örömmel vállaltuk, hiszen minden szempontból illeszkedik ez a megméretés a csapat felkészülésébe, hasznos lesz a számunkra. Erős ellenfelekre számítok, különösen az amerikai csapatra vagyunk kíváncsiak, hiszen, ha minden igaz, velük a nyáron is találkozunk. Annyiban változott a keret, hogy akinek a klubja is indul a tornán, azok ott játszanak, így pedig mi is meg tudunk nézni olyan játékosokat, akik nem voltak ott Sibenikben, de három éve figyeljük őket. Az eredmény nem kifejezetten fontos, de egy magyar válogatott a Margitszigeten egyértelmű, hogy milyen céllal ugrik a vízbe..."


A LEN kezdeményezésére létrejött nemzetközi torna lényege, hogy a gyerekek testközelből figyelhessék a legnagyobbak játékát, tapasztalatokat szerezzenek nemzetközi szinten is, ráadásul barátságok születhetnek, valamint a klubok közötti kapcsolatok is megerősödhetnek.

Eredendően a Final Sixbe jutott csapatok korosztályos együtteseinek hirdették meg a tornát, de bővült már a kezdetekkor is. Ezzel együtt az Eger és a Szolnok is képviselteti magát gyerekcsapattal, mellettük az OSC, az Oázis, a Szeged, a Debrecen és a Ferencváros is ott lesz a Szigeten.

Németországból a Potsdam, Horvátországból a Dubrovnik, Görögországból az Olympiakosz, Spanyolországból a Barceloneta, Törökországból a Galatasaray csapat érkezik, emellett egy amerikai korosztályos válogatott is vízbe száll.

A mérkőzéseket a Széchy-medencében és a 33-as szabadtéri medencében rendezik a Hajós Alfréd Sportuszodában.

A csoportok:

A csoport: VK Dubrovnik (horvát), Team USA, Szeged VK, Oázis SC, OSC, Szolnok, Potsdam WB
B csoport: Team Hungary (U15-ös válogatott), Ferencváros, Olympiakosz, Eger, Debrecen, Barceloneta, Galatasaray


A tornát lehet majd követni ezen a linken.

-ds-

You'll need Skype CreditFree via Skype



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok