Ifik: Eger-BVSC-Vasas-Fradi versenyfutás a négyes döntőért

2016. május 22. 20:51

Az UVSE és a KSI már nyeregben érezheti magát az ifibajnokságban, de a Ferencváros, a BVSC, az Eger és a Vasas még eldönti, négyük közül melyik kettő kerül a végső tornára.

Fotó: Dobos Sándor

Ahogyan tavaly, úgy ebben az évben is egy négyes döntőn derül ki, melyik csapat nyeri az ifjúsági bajnokságot. Az alapszakasz után az első négy helyezett Final Four során küzd az aranyéremért – a helyszínt az első helyen végző csapat jelölheti ki.

Nos, a KSI nagy lépést tett vasárnap az alapszakasz megnyerése felé, merthogy a várakozásokkal ellentétben igen sima sikert aratott Egerben. Pedig meg kellett küzdenie a KSI jó pár játékosának azzal a ténnyel, hogy egy nappal korábban a klub felnőtt csapata alulmaradt a Tatabánya elleni helyosztó harmadik mérkőzésén, így a sportiskolások végeztek az E.ON ob I. utolsó helyén, ami a kieső pozíció.

Az Eger nagy esélyt szalasztott el, mert győzelme esetén stabilizálta volna harmadik helyét, persze, tudjuk, a KSI ebben a szezonban az ifibajnokság fő esélyese.

Az UVSE és a BVSC igazi rangadót játszott egymással, emlékezhetünk, a tavalyi bajnok az elmúlt év alapszakaszában is már nagy meccset vívott az akkor (is) remeklő BVSC-vel a Szőnyi úton, öldöklő 5 méteres párbajban dőlt el a mérkőzés. Most is majdnem iksz lett a rendes játékidő vége, de 5 másodperccel a vége előtt gólt lőttek a hazaiak, ami három pontot eredményezett számukra. Ez a három pont éppen elég ahhoz, hogy versenyben maradjanak a négy közé jutásért – nagy skalpot szereztek mellesleg a második helyen álló UVSE legyőzésével.

Ami a többi üldözőt illeti: a Vasas biztosan hozta a kötelezőt a Tatabánya ellen, míg a Ferencváros a Honvéd otthonában nyert.

Fotó: Dobos Sándor

A képeket a Tüzér utcában készítettük, ahol hamisítatlan nyári hangulat uralkodott. Talán túl meleg is volt (a játékosok is leégtek), lehet, ez volt az oka, hogy az első negyed felejthető játékot hozott mindkét részről. A folytatásban aztán a Honvéd bosszankodhatott inkább, a Fradi szép lassan felülemelkedett ellenfelén, ami egyébként a papírformát jelenti. Érdekesség, hogy két cserés kiállítást is hozott a derbi, mindkettőt káromkodás miatt ítélték a játékvezetők. A Fradi a sikerével még szintén esélyes a négy közé jutásra.

És akkor a folytatásról: még két kör van hátra, és ezt a két forduló két nap alatt, május 27-én és 29-én zavarják le a srácok. A Vasas van a legjobb helyzetben, merthogy két könnyebb ellenfél következik számára, a többiek viszont egy-egy nehéz meccsel kell, hogy számoljanak.

Ugyanis hátravan még egy BVSC-KSI és egy Eger-Ferencváros rangadó. Valamint még egy mérkőzés eredményét kell még eldönteni: a Vasas-BVSC találkozó utolsó 17 másodpercét kell lejátszani, 11-10-es BVSC-vezetésről.

Eredmények – fiú ifjúsági bajnokság, 23. forduló:

Eger-EKF-KSI SE 6-12 (2-3, 1-3, 1-3, 2-3)
Gólszerzők:
Mata, Magyar, Szalai, Biros, Melegh, Mirkóczy, illetve Kósa 2, Némethy 2, Kardos A. 2, Hevesi 2, Schmölcz 2, Baj, Zerinváry L.

BVSC-Zugló-UVSE-Continental 10-9 (2-1, 1-2, 3-2, 4-4)
Gólszerzők:
Pintér Á. 3, Mladoniczky 2, Rábavölgyi 2, Sugár P. 2, Lipták, illetve Szatmári 3, Korbács 2, Vadovics V., Sélley-Rauscher, Szentesi D., Csicsáky

Szentes-Szolnok 24-4 (7-0, 8-1, 4-3, 5-0)
Gólszerzők:
Harangozó 7, Lukács Á. 5, Tóháti 4, Bocskay 2, Turcsányi 2, Kókai 2, Lukács D., Kovács B., illetve Somogyi 2, Monostori D., Klinga

Vasas-Continental-EBP-Tatabánya 15-7 (1-1, 6-2, 6-2, 2-2)
Gólszerzők:
Burián 4, Bencz 3, Korom 2, Simon H., Tóth P., Fazekas G., Grünberger, Hajdu, Bátky, illetve Sebestyén 5, Lukács P., Horváth R.

Honvéd Utánpótlás-FTC Utánpótlás 4-11 (0-0, 2-3, 1-6, 1-2)
Gólszerzők:
Nagy M. 2, Korbán, Víg, illetve Irmes M. 3, Szőke 2, Irmes P. 2, Molnár B., Torda, Turnai A., Turnai B.

Kaposvár-AVUS Szombathely 6-15 (1-3, 2-0, 1-6, 2-6)
Gólszerzők:
Klinovszky 5, Andok, illetve Ekler 6, Juhász M. 4, Hajmási 2, Sági 2, Úr

Debrecen-Rossmann-Szegedi Vízipóló Suli 6-7 (1-2, 4-2, 1-1, 0-2)
Gólszerzők:
Gál 4, Somorjai 2, illetve Berkó 3, Mikházi B. 2, Takács G., Szepes

A bajnokság élcsoportja a 24. forduló után:

1. KSI 66 pont
2. UVSE 61 pont
3. Eger 55 pont
4. BVSC 54 pont (23 mérkőzés)
5. Vasas 52 pont (23 mérkőzés)
6. FTC 52 pont
7. Szentes 37 pont

A 24. forduló párosítása (május 27.):

Tatabánya-UVSE
BVSC-KSI
Vasas-Szolnok
Honvéd-Eger
Szeged-Kaposvár
Szentes-Szombathely
Debrecen-Ferencváros

Az 25. fordulót már lejátszották május 11-én.

A 26. forduló párosítása (május 29.):

Szombathely-KSI
BVSC-Szeged
Vasas-Kaposvár
Eger-Ferencváros
Honvéd-Szolnok
Debrecen-Tatabánya
Szentes-UVSE

A négyes döntőt június 4-én és 5-én rendezik.

-dobos-

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok