Szolnok-Eger: élőben a DUNA Worldön és az mvlsz appon

2016. május 20. 19:04

A címvédő Szolnok és a kihívó Eger harmadik alkalommal csap össze az E.On ob I. döntőjében.

Fotó: Madar Dávid

Izgalmasan és magas színvonalon zajlik a férfibajnokság idei fináléja, hiszen a Szolnok az első mérkőzésen aratott simább győzelme (9-6) után alaposan megizzadt Egerben, sőt. Dabrowski Norbert csapata gyakorlatilag végig vezetett, a Dózsa az utolsó másfél percben azonban két emberelőnyös góllal egalizált, s miután Hosnyánszky Norbert gólját érvénytelenítették, jöhettek a büntetők, amelynek során Biros Péter és Hosnyánszky Norbert is hibázott hazai részről.

A Szolnok tehát 2-0-ra vezet összesítésben, de ahogyan Cseh Sándor fogalmazott Egerben, most nem érzi azt, amit tavaly, az OSC ellen 2-0-s vezetéskor, mármint egyáltalán nem tűnik úgy, hogy eldőlt a párharc. 

Mindkét csapat érzelmileg megterhelt időszakon van túl, és hát kétségtelen, hogy az egriek lehetnek ebben a tekintetben gödörben, merthogy 8-7-re kikaptak az Olympiakosz otthonában. Hogy ezek az érzelmi hullámok minél nagyobb kilengéssel bírjanak, nem sokkal a pireuszi meccs után a Barceloneta csak egy pontot szerzett a Spandau otthonában, azaz ott ragadt, maradt a második helyen az Eger a BL-csoportban, így elkerülte a Szolnokot a Bajnokok Ligája Final Six budapesti, első napi programjában. Ha már a csoportelsőség, és így a biztos elődöntő nem sikerült..
 
Azt is felhasználhatják önbizalmuk növelésére az egriek, hogy bár kétszer kikaptak a csoportkörben, mindkétszer csak 8-7-re, mindkét meccsen (Rijekában és Pireuszban) egyenrangú ellenfelek voltak, megérdemelték volna legalább az egyik pontot. Emellett csak ők tudtak győzni a Spandau otthonában. Persze, a Szolnoknak sem kell önbizalomért a szomszédba menniük, hiszen odahaza veretlen, a BL-ben legutóbb (és korábban is) gyenge kezdés után tudott váltani és magabiztosan győzni. A Recco és a Jug is behódolt a Vízilabda Arénában, ez mindenképp egyedülálló.
 
A bajnokság persze más tészta, Szolnokon megint egy új, egy mindentől független mérkőzés következik szombaton, 15 órától. 

FONTOS INFORMÁCIÓ a televíziós közvetítésről! A mérkőzést ezúttal nem az M4 Sport, hanem a DUNA WORLD közvetíti majd. Természetesen, mint minden olyan találkozó, amelyet a Magyar Vízilabda Szövetség televíziós partnere, az MTVA az M4 Sporton (vagy most a DUNA Worldön) közvetít, követhető az mvlsz applikáción is, szintén élőben. Andoridon és iOS-en az mvlsz nevet kell keresni. 

Tehát Szolnok-Eger, szombaton, 15 órától a DUNA World képernyőjén!

 
E.ON ob I., döntő, 3. mérkőzés:

Szolnoki Dózsa-Közgép-ZF-Eger - május 21., szombat, 15 óra (TV: Duna World + mvlsz app)
Szolnok, Vízilabda Aréna, vezeti:
dr. Molnár Tamás, Molnár Péter



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok