BL: egygólos egri vereség Athénban - de belefért!

2016. május 18. 18:24

Dabrowski Norbert csapata remekül helytállt a csoportgyőztes otthonában, ám az Olympiakosz az utolsó negyedben fordítva 8–7-re nyert. A Final Six-re jegyek a jegyed.hu oldalon!

Fotó: MTI/Kovács Anikó

Erősebb, mint a görög válogatott…”

Dabrowski Norbert nem véletlenül jellemezte így az Olympiakosz együttesét, hiszen már-már megegyezik az összeállítása a válogatottal, pluszban a spanyolok balkezesen, Blai Mallarach is felettébb jó név a szakmában. Nos, ez ellen a csapat ellen még az 1. fordulóban kiélezett meccsen 8–8-ra végeztek a felek egymással – azóta viszont az athéni együttes szerzett több pontot. Még hozzá annyival, hogy a csoport utolsó fordulója előtt már biztosan megnyerte az A jelű hatos, ami azt jelenti, hogy a Final Sixben biztos elődöntős, sőt ott elkerülni a másik csoport legjobbját, a Pro Reccót.

Az egriek a második hely megtartása érdekében ugorhattak medencébe, ennek megfelelő hévvel játszották végig a meccset. Zalánki Gergő fórgóljával, és Milos Csuk remek megmozdulásával (a kezére Erdélyi Balázs varázsolta a labdát) kétszer is vetettek, más kérdés, a házigazda mindkétszer egyenlített.

A második negyedben is folytatódott a keménység a vízben, nehéz volt akciózni, és hátrányban is jól zártak a felek. Miután ezt a menetet 2–1-re a görögök nyerték, a nagyszünetben vezettek.

Na de aztán az egriek menete következett. Braniszlav Mitrovics a védelmet még inkább ráncba szedte, emberhátrányban is remekelt a csapat, elöl pedig Hosnyánszky Norbert „vert be” egy fórt, majd Szivós Márton lepte meg Pavicot. Máris vezetett a Magyar Kupagyőztes!

Ntoskas ugyan aztán az utolsó percben egyenlített, ám 19 másodperccel a dudaszó előtt Uros Csucskovics villant – így 6–5-ös egri vezetéssel mentek az utolsó pihenőre.

A záró negyedben aztán jött a szentesi válogatott meccsen is remeklő Angelos Vlachopoulos, akinek vezérletével fordított a magát igazán otthon érezhető Olympiakosz. Csuk 7–6-nál még visszavette a vezetést, ám innen nem volt több vendéggól, és az idővel is játszó hazaiak behúzták a meccset. Az Egernek még volt a végén sansza a pontmentésre, ám Csucskovics húzása elakadt a kapusban.

Mindez azt jelenti, hogy a CNA Barceloneta megelőzhette volna az Egert, ám miután Berlinben csak döntetlenre volt képes, a magyar csapat megőrizte második helyét a csoportban!

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője:

„Arra vágytunk, hogy megnyerjük a csoportot, második helyen zártunk. Azt kell mondjam, az egész BL-szezont nézve a két legerősebb csapat, a Recco és az Olympiakosz végzett az első helyen – hiába, a sportban nincs hazugság. Ennek ellenére büszke vagyok a csapatra, hogy szabadkártyásként második helyen zárt, azaz csak úgy, mint tavaly, alanyi jogon is kivívta volna a helyét a Final Sixben. Ezek után más célunk nem lehet a sorozatban, mint a Jug ellen készülni és nyerni. Hogy a Szolnok vagy a horvát együttes lett volna-e számunkra kedvezőbb, nem lehet megmondani, az élet így hozta, erre kell készülni. Ezen a meccsen jól játszottunk, vezettünk, ám az utolsó negyedben elrontottunk mindent. Talán pont az látszott, hogy mi milyen sorozatban vagyunk, ők pedig valamelyest pihentebbek. De még így is nyerhettünk volna, ezért szomorú voltam a lefújást után, igazságtalannak éreztem, hogy megint nálunk hiányzott az a pici – rendre kivédekezünk hátrányokat, ahogy le van rajzolva, de a blokkról nem bepattannak a labdák…? A véletlenekben persze nem hiszek, dolgozni kell tovább. Csütörtökön Bécsen keresztül utazunk haza, már csak így voltak jegyek, edzés nem lesz, marad a péntek, egy napunk, hogy készüljünk a Szolnok elleni szombati döntőre. Megszoktuk. De sebaj, úgy érzem, jön majd még a fináléban ellenfelünk a Bitskey-uszodába. Ez is a célunk természetesen.


A június 2. és 4. között Budapesten rendezendő Final Six elődöntőjébe a Pro Recco közvetlenül bejutott, az A csoportból az Olympiakosz tett ugyanígy.

A negyeddöntőben a 2. helyezett Szolnok az A csoport harmadik helyezettjével, a Barcelonetával találkozik.
A Final Sixben:

A négy közé jutásért:

Június 2., csütörtök:

ZF-Eger-Jug Dubrovnik
Szolnoki Dózsa-Közgép-Barceloneta

Június 3., péntek:

Meccs az 5. helyért
ZF-Eger/Jug Dubrovnik – Pro Recco (elődöntő)
Szolnoki Dózsa-Közgép-Barceloneta – Olympiakosz (elődöntő)

Június 4., szombat:

Meccs a 3. helyért
DÖNTŐ

A Final Sixre (június 2-4., Margitsziget) a jegyed.hu oldalon válthatóak belépők - ezzel kapcsolatban minden jelenlegi információ itt!


Eredmény – Férfi Bajnokok Ligája, csoportmérkőzés, 10. forduló
A csoport

Olympiakosz Pireusz (görög)–ZF-Eger 8–7 (2–2, 2–1¸1–3¸ 3–1)
Gólszerzők:
Vlachopoulos 3, Foutnoulis, Ntoskas, Mourikis, Kolomvos, Mallarach, ill. Hosnyánszly 2, M. Csuk 2, Zalánki, Csucskovics, Szivós

További eredmények:

Spandau (német)-CNA Barceloneta (spanyol) 8-8 (3-4, 2-2, 1-0, 2-2)
Gólszerzők: Mateo Csuk 3, Oeler 2, Marzouki 2, Miers, ill. Munarriz 2, Fernandez 2, Garcia, Rasovic, Espanol, Tahull

Primorje Rijeka (horvát)-Jadran Herceg Novi (montenegrói) 13-7 (3-1, 3-1, 5-3, 2-2)
Gólszerzők: Vukicevic 4, Setka 4, Echenique 2, Radu, Krapic, Dedovic, ill. Spaic 3, Ukropina 2, Vidovic, Banicevic

A csoport végeredménye:
1. Olympiakosz 24 pont – továbbjutott, elődöntős
2. ZF-Eger 16 pont – továbbjutott, negyeddöntős
3. CNA Barceloneta 16 pont – továbbjutott, negyeddöntős
4. Primorje Rijeka 15 pont
5. Spandau 5 pont
6. Jadran Herceg Novi 3 pont
 



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok