BL: az Egernek nyerni kell, hogy elkerülje a Szolnokot

2016. május 17. 15:58

Az előzetes esélylatolgatások szerint nagy a sansz arra, hogy a budapesti Bajnokok Ligája Final Sixben Eger-Szolnok „negyeddöntőt” rendezzenek az első napon. Ha az Eger bravúrt ér el, akkor elkerülhető mindez.

Fotó: Madar Dávid

Az utolsó kört rendezik meg az idei Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiben, és még nagy a tét, mindkét hatos csoportban. A döntetlenkirályok az A jelű hatosban a csoportgyőztes személyét már eldöntötték, hiszen a görög Olympiakoszt már nem tudja befogni senki, sajnos, az Eger sem, ez nagyban köszönhető a legutóbbi körben, a Primorje Rijekával játszott döntetlennek.

Ugyanakkor mivel a Barceloneta győzni tudott az előző körben, veszélybe került az Eger második helye is. Most egypontos előnye van a katalánokkal szemben Dabrowski Norbert csapatának, ahhoz, hogy ez megmaradjon vagy nőjön, jó eredményt kell elérni Athénban, az otthon (is) veretlen Olympiakosz ellen.

„Miért ne lehetnénk mi az első csapat, amelyik nyerni tud Athénban?” – tette fel a kérdést Braniszlav Mitrovics, az Eger kapusa, amikor nekiszegeztük a kérdést, mire számít szerdán. „Nagyon nehéz ott nyerni, de mi képesek vagyunk rá. Miért ne nyerhetnénk mi, miért ne alakulhatna egyszer a javunkra a végjáték. Sok szerencsétlen momentum jellemezte ezt a csoportkört, többször is megérdemeltük volna a győzelmet, nekünk is járhatna egy kis szerencse is. Persze, nagyon figyelni kell, de az lehet, hogy nekünk kedvez, hogy a görögöknek már nem kell izgulniuk, biztos csoportgyőztesek.”

Való igaz, ők már ott vannak automatikusan a Final Six elődöntőjében. A csoportok második helyezettjei játszanak a harmadik helyezettekkel keresztbe, azaz, ha az Eger vereséget szenvedne, a Barceloneta pedig megelőzné németországi győzelmével a mieinket, könnyen összejöhet egy Szolnok-Eger meccs a budapesti Final Six első napján, a négy közé jutásért.

Merthogy a Szolnok várhatóan begyűjti majd a 3 pontot a Partizan ellen, és vélhetően ugyanígy tesz a Recco a Galata, a Jug pedig az OSC ellen, ami azt jelenti, hogy a csoportgyőztes Pro Recco mögött a Szolnok végez a második pozícióban.

Érdekesség, hogy amennyiben az Eger mégis marad a második, megismétlődhet a tavalyi program: Eger-Jug, Szolnok-Barceloneta az első napon.

Majd meglátjuk! Az Eger meccsét a Digi Sport 1 közvetíti, a Szolnokét a Sport 1, míg az M4 Sport felvételről adja le a Jug-OSC találkozót.

A Bajnokok Ligája utolsó csoportkörének programja:

A csoport:


Olympiakosz Pireusz (görög)–ZF-Eger – 18.15 (TV: Digi Sport 1 - ÉLŐ, magyar idő szerint 17.15-től)
Spandau (német)-CNA Barceloneta (spanyol) – 19.30
Primorje Rijeka (horvát)-Jadran Herceg Novi (montenegrói) – 20.00

Az A csoport állása:

1. Olympiakosz 21 pont – már továbbjutott, elődöntős
2. ZF-Eger 16 pont
3. CNA Barceloneta 15 pont
4. Primorje Rijeka 12 pont
5. Spandau 4 pont
6. Jadran Herceg Novi 3 pont

B csoport:

Galatasaray (török)-Pro Recco (olasz) – 18.00
Jug Dubrovnik (horvát)-A-Híd-OSC-Újbuda – 18.30 (TV: M4 Sport, 23.50 – felvételről)
Szolnoki Dózsa-Közgép-Partizan Beograd (szerb) – 19.00 (TV: Sport 1 – ÉLŐ)

A B csoport állása:

1. Pro Recco 22 pont
2. Szolnoki Dózsa-Közgép 21 pont
3. Jug Dubrovnik 19 pont
4. OSC 9 pont
5. Partizan Beograd 7 pont
6. Galatasaray 1 pont

A Bajnokok Ligája hatos döntőjét június 2. és 4. között rendezik Budapesten, a Margitszigeten.

Ami a jegyvásárlást illeti:

A napokban 9990 forintos áron plusz 600 bérlet került a piacra – a tornára bérleteket lehet vásárolni! Mindezeket a minden találkozóra, mind a három napra érvényes belépőket a jegyed.hu oldalon lehet megvenni. A hangulat garantált, ráadásul az Olympiakosz 800 bérletet vásárolt a szurkolóinak, tehát lesz kit leszurkolni a magyar drukkereknek.

Május 3-tól a 4-es és 6-os vonalán közlekedő Combino-villamosokon, illetve óriásplakátokon is találkozhatunk az esemény hirdetésével. Ehhez a hírhez kapcsolódik egy újabb jó hír: azok között, akik lefotózzák magukat a villamos mellett a hirdetéssel, és a Facebook-on feltöltik waterpolocombino hashtag címszóval, május 23-án három páros jegyet sorsolunk ki az esemény első, második és harmadik napjára.

-d-



E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok