"Nagyon jó közösségben játszhattam!"

2016. május 15. 01:28

A sors így akarta: a női döntő utolsó lövését az az Antal Dóra engedte el, aki utolsó meccsét játszotta az UVSE-ben, aki visszatér az Egyesült Államokba. Az Európa-bajnok játékos örül, hogy a fővárosiaknál tölthette a szezont. Gangl Edina kiemelte, tudta, hogy az ötméterespárbajt nem veszíthetik el. A másik oldal értelemszerűen szomorú, a remekül játszó Menczinger Kata és Garda Krisztina is őszintén hitte, fordított eredmény születik.

Fotó: Madar Dávid

Mint beszámoltuk róla, az UVSE és a Dunaújváros a női bajnoki döntő harmadik mérkőzésén 8–8-as döntetlent játszott egymással, majd ötméteresekkel 4–2-re a fővárosiak bizonyultak jobbnak, ezzel megvédték bajnoki címüket. A két vezetőedző nyilatkozatát itt olvashatják - ezúttal két-két játékos meccs utáni nyilatkozatát közöljük. Többek között annak az Antal Dórának a véleményét, aki az utolsó ötméteres lőtte - miután a következő szezonban visszatér az Egyesült Államokba, ez volt az utolsó lövése az UVSE-ben. Aranyat ért.

Gangl Edina, az UVSE kapusa:

„Vezettünk, valóban úgy tűnt, kézben van a mérkőzés, ám aztán sajnos jöttek a gólok. Nem tudom, hogy mi történt az utolsó negyedben, de nem kezdtünk el idejekorán ünnepelni, ez biztos. Lesz majd videózás, azt gondolom, hogy nem ma és nem holnap… De feltétlen jó tanulópénz lesz a következő idényre. Az ötméterespárbaj előtt viszont tudtam, nem kaphatunk ki. Kemény ellenfél volt a Dunaújváros, megnehezítette a dolgunkat, de egy döntő legyen is ilyen. Most ünneplés, aztán pihenés – ez utóbbi ránk fér, és a Dunaújvárosra is, mindenki nagyon elfáradt. Elégedett vagyok az idei szezonnal, veretlenül lettünk bajnokok, veretlenül nyertük meg a kupát, egy döntetlenünk és egy vereségünk volt az Euroligában, ahol ezüstérmet nyertünk – azt gondolom, ezzel elégedettek lehetünk. Most nem lehetett mindent, jövőre eggyel feljebb lépünk a nemzetközi porondon is, megvan tehát az újabb cél.”

Garda Krisztina, a Dunaújváros játékosa:

„Keserű vagyok… Igenis elhittük, hogy legyőzzük az UVSE-t. Hiszen, ha mi nem hisszük el, még ennyi esélyünk sem lett volna. Ez a 3-0 nem azt tükrözi, hogy ez egy sima döntő volt ellenfelünk számára. Maximálisan oda kellett tenniük magukat, hogy legyőzzenek bennünket. Gratulálok nekik, jók voltak ebben a szezonban is, Európa második legerősebb csapata lettek, megérdemelten nyerték meg a bajnokságot is. Viszont azt gondolom, alakulhatott volna máshogy is ez a döntő. Mindegyik vereség fáj. Az első kettőnél tudtuk, mi volt a baj, itt az elején rosszul kezdtünk, de aztán belejöttünk, nyilván most ez a mérkőzés fáj a legjobban. A negyedik negyed előtt mi hangzott el? Tegyük oda magunkat, egy negyed van hátra, adjunk ki mindent magunkból. Kiadtunk. Ezüstérmet szereztünk, az előző idényhez képes előbbre léptünk, pedig nem minket vártak a döntőbe. Büszke vagyok a csapatra, az egész éves munkára, örülök, hogy velük lehettem ebben az idényben is.”

Antal Dóra, az UVSE játékosa:

„Mit éreztem az utolsó lövés előtt? Igazából csak annyit, hogy, jaj de jó, szeretem ezeket a helyzeteket, be kell lőnöm, és nyerünk. Sikerült. Hogy ez volt az utolsó lövésem az UVSE színeiben? Valóban, tényleg így van, akkor ez nem jutott az eszembe. Természetesen örülök, hogy végül az én lövésem után kezdődhetett az ünneplés, bár nem lettem volna akkor sem szomorú, ha a rendes játékidőben megnyerjük a mérkőzést. A Dunaújváros azonban az utolsó negyedben remek játékkal egyenlített – hogy ez miért történhetett meg, egyszer majd biztos kielemzi az edzői stáb… Az amerikai hazatérésem nem volt kötelező, hiszen eleve úgy terveztem, hogy az olimpia évében itthon játszom – nos, remek döntésnek bizonyult, hogy az UVSE-ben tettem ezt. Nagyon jó csapatban, közösségben játszhattam, ahol mindenki szereti a másikat, boldog vagyok, hogy megélhettem körükben ezt a sikert. Most nem is gondolok arra, hogy ez volt az utolsó meccsem köztük, nem gondolok az amerikai folytatásra, sokkal inkább megünneplem a győzelmet. Jó volt az eleje, jó volt a vége, nagyszerű szezont zárunk – jöhet egy kis pihenő, aztán még egy jó nyári szereplésre van szükség.”

Menczinger Kata, a Dunaújváros játékosa:

„Hol kezdjem… Nagyon szomorú vagyok. Őszintén hittem, hogy legyőzzük az UVSE-t. Hittem, mert a csapatunk elképesztő munkát tett ebben a szezonba is, minden játékos maximális erőbedobással dolgozott, és nem érzem magunkat gyengébbnek ellenfelünknél. Ezen a mérkőzésen is bebizonyítottuk, milyen tartás van bennünk, ismét mély gödörből kapaszkodtunk vissza – ötméteresekkel veszíteni borzalmasan rossz érzés. Szerettük volna Dunaújvárosban még egyszer vendégül látni az UVSE-t, ezért mindent megtettünk, de nem sikerült. A döntő végig nagyon feszült volt, ment az odamondogatás, mindkét csapat nagyon akarta a sikert, nem lett volna érdemtelen, ha a három meccs közül bármelyiket mi nyerjük. Sajnos mindannyiszor apróságokon csúsztunk el. Mondanom sem kell, ennek ellenére nagyon büszke vagyok erre a csapatra, ki merem jelenteni, egyedülálló csapategységet uralkodik nálunk, egységben az erő, ezért is küszködök most a könnyeimmel. Szeretek ebben a csapatban játszani, a csapatkapitánya lenni. Köszönöm, lányok!”

Eredmény – női bajnokság, döntő, 3. mérkőzés:

UVSE-Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics 8-8 (3-0, 2-2, 2-2, 1-4) - ötméteresekkel 4-2
Hajós-uszoda, 500 néző, vezette: Kun György, Várkonyi Gabriella


UVSE: Gangl – Antal 1, Szücs 1, Csabai 1, Kövesdi, Keszthelyi 2, Tóth I. 1. Csere: Takács V., Kuna 2, Hertzka. Vezetőedző: Áts Bertalan

Dunaújváros: Kasó – Menczinger 2, Szilágyi 2, Gurisatti, Horváth B., Garda 1, Somhegyi. Csere: Vályi F., Brávik 1, Vályi V. 1, Ziegler, Mchunu. Vezetőedző: Mihók Attila

Gól/emberelőny: 2/11, ill. 4/8
Ötméteresek: 1/2, illetve -
Kipontozódott: Garda (26.), Somhegyi (32.)

Az egyik fél három nyert mérkőzéséig tartó párharc végeredménye: 3-0, az UVSE javára.

A bajnokcsapat tagjai: Antal Dóra, Aranyi Réka, Csabai Dóra, Gangl Edina, Gerendás Matilda, Hertzka Orsolya, Keszthelyi Rita, Kiss Eszter Lara, Kisteleki Hanna, Koncsag Krisztina, Kövesdi Vivien, Kuna Szonja, Mucsy Anna Mandula, Szücs Gabriella, Takács Vivien, Tóth Ildikó, Vogt Vivien. Vezetőedző: Áts Bertalan. Edző: Benczur Márton

A bajnokság végeredménye:

1. UVSE
2. Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics
3. BVSC-Zugló-Diapolo
4. Hungerit-Szentes
5. ZF-Eger-EKF
6. Szegedi Vízmű-Taylor&Nash-Szegedi Egyetem
7. Tatabánya
8. UVSE-Margitsziget
9. Kópé-ÚVSE
10. Kecskeméti Sportiskola

a.z., d.s

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok