Vb után vb, avagy Bedő Krisztián végigjátssza a nyarat

2013. augusztus 06. 20:14

Egy nyár, két világbajnokság. A magyar válogatott 20 éves friss világbajnoka, Bedő Krisztián élete legfényesebb napjait éli. És már történelmet írt.

Fotó: MTI

Esetedben jogos kérdés: hol vagy most? – kérdeztük a barcelonai felnőtt világbajnokságról aranyéremmel hazatérő centert, Bedő Krisztiánt két nappal a vb után, hat nappal a junior vb előtt.
Most Pesten vagyok, a Császár Hotelben. Két nap pihenőt kaptam, tegnap Siófokon a családommal pihentem egy kicsit, ma pedig fel kellett jönnöm, mert egy közös ebéddel zártuk a felnőtt válogatottal az elmúlt időszakot. Aztán holnap a juniorokkal lesz ebéd, majd egy buli este.

Buli? Kis lazítás a nagy menetelés előtt?
Igen, Horkai György is tud róla, és a felnőtt csapattal is volt hasonló összejövetel. Barcelona előtt elmentünk a Paraparkba, majd mikor ott végeztünk, Varga Daniéknél volt lakásavató, aztán egy szórakozóhelyen töltöttük az estét. Ez teljesen normális, kicsit összerázódik a csapat ilyenkor. Hasonlót tervezünk a juniorokkal is.

Mivel engedett el Horkai György a felnőtt vb-re?
Igazából borzasztóan örült annak, hogy beválogattak a keretbe. A csapat is nagyon boldog volt, minden meccset együtt néztek meg, közösen szurkoltak, aranyosak voltak. Nem rakott plusz terhet a vállamra a kapitány.

Mikor voltál a legboldogabb Barcelonában?
A horvát meccs után.

Fotó: MTI

Nem, akkor, amikor két gólt lőttél a görögöknek?
Nem, bár az is különleges volt, persze. A horvát meccs után azért érzékenyültem el, mert akkor tudatosult bennem, és mindenkiben, hogy érmet fogunk szerezni. Ez Tibinek is nagyon fontos volt, és a csapat is ekkor fogta fel, sikerült.

Viszont most különleges élmény lesz aranyérmesként részt venni a junior-vb-n. Könnyebb lesz?
Épp felhívott ma Horkai György, pont erről beszélgettünk. Szerinte ugyanúgy előfordulhat, hogy a játékvezetők azt mondják, itt egy világbajnok, adjunk meg neki mindent, és az is, hogy úgy lesznek vele, itt ez a gyerek, és 20 évesen azt hiszi, neki mindent szabad, jöjjenek a kontrák.

Félretéve mindkét eshetőséget, szerinted mire lehet képes ez a válogatott?
Nagyon örültem, amikor megláttam a hírt, miszerint a csapat az összes riválist megverte Zágrábban. Kicsit ugyanaz a helyzet, mint a nagyválogatottnál. Lehet, hogy nem biztos, hogy mi vagyunk a legjobb csapat, de ha szívvel, lélekkel, teljes odaadással küzdünk, akkor a négybe kerülhetünk, és ott bármi megtörténhet. Végre a 93-s korosztálynak is van esélye az éremre.

A BVSC-ben Dabrowski Norbert volt az edződ, aki a válogatott egyik edzője is, nem mellesleg ugyanúgy az Eger alkalmazásában áll majd a következő szezontól, mint te. Különleges a kapcsolatotok ilyen értelemben?
Ő nagyon sokat segített nekem abban, hogy bekerüljek a válogatott keretbe. Ugyanakkor a vb-n már semmiben sem kivételezett velem, ugyanúgy kezelt engem, mint bárki mást. Nagyon örülök, hogy a jövőben is együtt dolgozunk majd, jó a kapcsolatunk.

Tudsz olyan vízilabdázóról, aki Nagykanizsáról ilyen messze jutott?
Nem. És még senki sem lett világbajnok Nagykanizsáról.

Minden sportágat figyelembe véve?
Igen, nagyon sokan gratuláltak már otthonról. Viszont még nem jutottam haza, csak a Balatonig. Sokan üzentek már, hogy majd köszöntenek, de erre még várnom kell, szerencsére.



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok